Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Prognozy mowia o 5k dolców za 5090

To wyjściowo mówimy o 7k usd za 6090

Fiu fiu

Akurat widziałem, źrodło tej informacji z pupy, same krzaki, gdzies korea albo chiny, no name stie, potem kazdy powiela. Ceny pojdą w gore jak to styczen i luty, ale to jest info z pupy

Opublikowano

Są dwie opcje: Nvidia po prostu niemalże wstrzyma dostawy 5090tek i wtedy tak może się skończyć.

Druga opcja to, że może się komuś coś pomieszało i 5000$ miało być za 5090 super 48GB. Wtedy jeszcze to miałoby sens bo ludzie kupujący to do Ajajów by byli skłonni tyle zabulić.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

Ja mam w takim razie dobrą radę dla Was. Lećcie i kupujcie, póki nie zdrożeje %-)

Oczywiście że zdrożeją karty. Jeżeli ktoś faktycznie chce kupić GPU i może sobie na to teraz pozwolić to nie widzę sensu żeby jeszcze czekać. Tym bardziej, że sklepy nie są w stanie określić nawet najbliższych terminów dostawy nowych partii kart.

Dołączam zrzut z jednego z wiodących sklepów w Norwegii. Proshop nie jest w stanie w ogóle określić przyszłych terminów dostaw a przy niektórych modelach jest informacja że dostawa w ogóle stoi pod znakiem zapytania.

rtx 5090 Future.jpg

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
7 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Oczywiście że zdrożeją karty. Jeżeli ktoś faktycznie chce kupić GPU i może sobie na to teraz pozwolić to nie widzę sensu żeby jeszcze czekać. Tym bardziej, że sklepy nie są w stanie określić nawet najbliższych terminów dostawy nowych partii kart.

Dołączam zrzut z jednego z wiodących sklepów w Norwegii. Proshop nie jest w stanie w ogóle określić przyszłych terminów dostaw a przy niektórych modelach jest informacja że dostawa w ogóle stoi pod znakiem zapytania.

Zdrożeć wiadomo, że zdrożeją, ale do 5k USD? Mało prawdopodobne.

Opublikowano
27 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Kurna zawsze coś w końcu wziąłem w raty 5080 msi gaming trio to nagle dziś jest BIK niedostępny i decyzja dopiero będzie jutro i cyk karty nie będzie w sobotę tylko w pon 8:E

Spokojnie najtrudniejszy jest pierwszy krok - potem będzie tylko lepiej :E 

• Haha 4

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• kup xeona 1285v4 na aliexpress - kosztuje z wysylka niecale 70USD czyli jakies 250zł - co prawda nie ma odblokowanego mnoznika ale kupno i7 5775c jeszcze ponizej 500zł bedzie ciezkim zadaniem  
    • tak, prawie nikt nie kupuje jesli zadaje jakiekolwiek pytanie PS moze mam paranoje ale ostatnie pol roku - od czasu do czasu ktos pyta o odbior osobisty - nie umawiam sie w domu ani pod domem - na poczatku jescze ciagnalem rozmowe - a jak ktos chciał adres to podawalem telefon zeby dzwonił i mowilem ze sie umowimy na miescie - brak odpowiedzi teraz odrazu pisze ze nie umawiam sie w domu - praktycznie odrazu kontakt sie urywa  pomyslalem ze moze zle do tego podchodze - skoro i tak nikt nie dzwoni to nie ma sensu podawac swojego numeru - to jak ktos napisze o tel to odpisze zeby podał swoj to oddzwonie - to samo - kontakt sie urywa jestem ciekawy o co tu chodzi  
    • Kicia Kocia w Podróży, Doda, Pucio, Krychowiak: krok od szczytu, Niesamowite przygody skarpetek 2. Skarpetki górą!   Ty tam dodajesz 2pkt za to że polski, to akurat niektóre produkcje będą miały 8/10. Smacznego!
    • Wspaniała rzecz - teoretycznie, bo pewnie MS coś spierdzieli, jak ich znam, choć potencjał jest ogromny, bo MS mógły zrobić lepsze emulatory niz te, które już są, choć po Sony i Nintendo widać, że może być i gorzej.    i szkoda, że ja akurat z tych dwóch platform ograłem wszystko bo warto wtedy było mieć te konsole.   Gry z 30fps z x360  w 120fps na PC to by było coś, ale oczywiscie nie będzie. Zresztą i tak na PC teraz można poprawiać więcej niż framerate, rozdzielczość czy AFx16.    Swoją drogą to byliśmy na to tak bardzo przygotowywani przeciekami i przesłankami w czynach MSu od lat, że nawet nie jest to wydarzeniem. Spłynęło po wszystkich, że  MS ostatecznie wycofał się z konsol. I że nie ma już rynku konsol. Nintendo wyszło, bo Switcha 2 z możliwościami konsol z roku 2011 nie ma co liczyć. MS też wychodzi, bo to już nie będzie miało nawet 30% cech tradycyjnej konsoli. Rynek konsol zamienia się w rynek konsoli. Jednej.   Przy czym Sony też zdaje się iść w złym kierunku i co prawda powrót do exów daje jakieś nadzieje na korekcję kierunku, ale raczej złudną. Pytanie co to będą za exy, i jakiej wartości dla gracza. Czy to będzie live service czy jakieś filmogry, czy gra single player, ale za to o jakości typu 7/10 i kategorii "tego exa mogłoby nie być i nie zrobiłoby to nikomu różnicy".  Strasznie to wszystko szło w dół. Xbox 1 był naprawdę fajnym sprzętem, choć już wtedy MS wkurzał podejściem (wykupimy studio robiące fajne gry, zamiast sami zrobić coś, czego nie będzie u konkurencji.) X360 zdychał na RRoD i nie miał nawet porównywalnie tak dobrej oferty exów jak PS2, ale był świetną konsolą, którą do dziś uważam za "współczesną" bo mi się wydaje, że 2005r. był kilka lat temu.    A potem nastała era TV, TV, TV (sports... TV TV TV!), powykupowali połowę branży i uznali, że "no to dobra, to jak mamy tyle developerów i wydawców, to kit z exami, kit ze sprzętem. Zresztą i tak kiedyś byśmy ze sprzętu przechodzili w cloud gaming, więc po co się starać, jak niewdzięczni gracze nie wiedzieć czemu nie kupują naszych wspaniałych konsol z 10GB RAM, 512GB SSD i kartą graficzną, która w dniu premiery konsoli pociła się strasznie ścigając się z integrami   Przeżyłem mnóstwo świetnych growych chwil z Xbox i Xbox 360. Szkoda.   R.I.P Xbox    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...