Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

MSI nie bedzie limiowane i nie bedzie dorzsze chyba od asusa zdzierusa ;) 

Lepiej żebyś miał qtwa rację ;)

2 minuty temu, bofff napisał(a):

1000W z jednej chłodnicy, płyn powyżej 50C na bank. Mogli już jakieś 60mm zT30 wrzucić.

Ale i tak w końcu  sensowna 5090

EDIT: Radiator 56mm THICKKKKKKK yeah!! :P U mnie zawsze pierwsze co to wlatują T30 na podmiankę :D 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano (edytowane)

@bofff może to foty wygenerowane przez AI na potrzeby prasowej prezentacji lol. Będzie wszystko wiadomo pewnie do końca tygodnia. Jak to będzie 30mm radiator to faktycznie trochę kiepa ;/

EDIT - ok, faktycznie oni podają wartość kompletu z założonymi wentylami. Jprdl waste of potential ;/ 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bofff napisał(a):

ciekawe jak te extra 11 faz zasilania działa. VRAMu  tyle samo, więc wszystko  na rdzeń idzie. ciekawe jak to działa, podciągnęli  dodatkowe ścieżki?

Raczej głośniej, aniżeli ciszej. Astrale wlasnie czesto ćwierkaja przez to, ze maja pare faz zasilania wiecej. Bys miał cały chór świerszczy

Edytowane przez maxmaster027
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

bsOtZW0BGxLmJcxl.jpg

5yl3jU4YXVvDbwR5.jpg

https://www.techpowerup.com/344669/msi-geforce-rtx-5090-lighting-z-comes-with-2-500-w-xoc-bios-and-dual-12v-2x6-connectors

Czy ja dobrze widzę i kupiłeś tą 5090 czy Ci jajcarze edytowali sygnaturkę, bo już tak nie siedzę w wątku na bieżąco :P 

Opublikowano
Teraz, Elder napisał(a):

3090 Kingpin to bez OC piekło robił na tej 360mm chłodnicy z zestawu u mnie ... a to tutaj ?

Jakie rpm fans aby to w ryzach trzymać?

Przecież to karta pod azot. Jak ktoś to kupuje z myślą o używaniu na co dzień na tym chłodzeniu to za mądry nie jest. Ale skoro można zarabiać na głupotach to czemu nie.

Opublikowano (edytowane)

Do astrala Bros cooling zrobili fajny blok na podmianę.  Tak by można było wpiąć w custom loop. U mnie 600w chodzi jako tako na 3*420. Dorobiłem wyjście na coolanceach na zewnętrzny radiator. Z extra 1080 powinienem dać radę z 1kw

A takie 2*mora 600 to pewnie zrobi i z 1.5kw..

Edytowane przez bofff
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

@bofff może to foty wygenerowane przez AI na potrzeby prasowej prezentacji lol. Będzie wszystko wiadomo pewnie do końca tygodnia. Jak to będzie 30mm radiator to faktycznie trochę kiepa ;/

Po zdjęciach rzuciło mi się w oczy od razu, że radiator wygląda jak z liquida i miałem rację, bo wymiary prawie identyczne :D

Liquid - 394 x 121 x 55mm

Lightning - 394 x 120 > 56 mm

Astral - 400 x 120 x 65mm

Edytowane przez Kanzu
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

No to akurat nie dziwne, po co to na FGx2 :E

Dodać trzeba ze to sie dopiero pojawi na wiosne, aby nie tak samo jak Reflex 2 :D

Z FGx2 jest tylko taki problem, że uzywa zarówno FP8 i FP16, a seria 3000 wlasnie tego FP8 nie ma, bo sa starsze tensory. Wiec byłoby po prostu mniej wydajnie.

3 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Muszę wszystko wyjąć znowu bo vga na płycie się świeci i wyje wtyczki od strony grafy są na pewno dociśnięte komp wstaje karta sie świeci wiatraki chodzi ale nie daje obrazu.

Cos przy zasilaczu chyba

To ostroznie, żebyś nic nie zwalił ;P 

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

Z FGx2 jest tylko taki problem, że uzywa zarówno FP8 i FP16, a seria 3000 wlasnie tego FP8 nie ma, bo sa starsze tensory. Wiec byłoby po prostu mniej wydajnie.

Tego się nie dowiemy, bo Nvidia blokuje możliwość przetestowania.

Moje zdanie jest takie, że byłby bardziej wydajne niż Nvidia by sobie tego życzyła względem RTX 5xxx.