Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@PepePanDziobak wizualnie Lightning Z jest sztos, bez dwóch zdań

Ale 

33 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Taki misz masz trochę dostajesz. Karta z potencjałem, mega atrakcyjna wizualnie, 2 wtyczki (co prawda bez load balancing'u prawdopodobnie) i wysokiej jakości komponenty. A do tego wszystkiego przeciętny radiator jak do pierwszego lepszego modelu z AiO, chłodnica o grubości 30mm czyli taka jak w zwykłym aio do chłodzenia procków z TDP dajmy nawet 250W. No słabo poprostu. Astral LC, który ma TDP 600W (w sumie Asus na swoich stronach podaje 575W dla wersji non OC) ma chłodnicę o grubosci 37mm. A tutaj masz już zaimplementowany bios OC 800W i chłodnicę jak z jakiegoś navisa 360 LOL 

Opublikowano
7 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

no dlatego mowie, że tylko troche lepiej/nowoczesniej  xd 

Nawet zobacz wyszukiwanie, AI to samo xD 

image.thumb.png.006fd4a32326a1f550e4b06310b63eec.png

Ja to bardziej widzę tak. Będzie można na tym grać, a później do roboty dolecieć. 

2bedf81ae0e655862a7891cc6de3773e,0,0,0,0.jpg

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Muszę wszystko wyjąć znowu bo vga na płycie się świeci i wyje wtyczki od strony grafy są na pewno dociśnięte komp wstaje karta sie świeci wiatraki chodzi ale nie daje obrazu.

Cos przy zasilaczu chyba

Nadal to samo nawet pstryczkiem na karcie zmieniłem bios z silent na gaming.

Ziomek pisze ze karta chce moze startować z pcie 5 a na 4 bym musiał zmienić w bios tylko stara karta została na testy bo raczej zdycha.

Uziemiony do środy jestem ehhh mam gruza karte w szufladzie  ale on nie ma ani Hdmi ani dp xdd

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
Opublikowano
Teraz, maxmaster027 napisał(a):

Jak ktos grał to wie jak sie człowiek poci w tym

Jak ktoś gruby grał to wie, ale jak ktoś ma niedowagę to nie wie. :D

Ja mam niedowagę i nie mam problemu przy +26°C po godzinie, gdzie kolega ma 20 nadwagi i poci się jak dzika świnia po minucie w +20°C.

Ale fakt, zawsze można kupić mod na inną gąbkę z lub bez dodatkowego wentyla.

Opublikowano

Nawet Jensen kompletnie nie potrafi sprzedać tego AI.

Pitoli i pitoli i pitoli.

A jedyne co z tego mamy to brak sprzętu lub sprzęt drogi jak diabli z tych niedoborów i zaraz będziemy w jakimś światowym kryzysie energetycznym przez to AI.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, VRman napisał(a):

Jak ktoś gruby grał to wie, ale jak ktoś ma niedowagę to nie wie. :D

Ja mam niedowagę i nie mam problemu przy +26°C po godzinie, gdzie kolega ma 20 nadwagi i poci się jak dzika świnia po minucie w +20°C.

Co Ty znowu za dogmaty tworzysz. 

Nie ma znaczenia, czy jestes gruby czy chudy przy 26C w takim PSVR pierwszej edycji ciezko wytrzymac dłuzej jak godzine

Bo CI po prostu skóra oddycha i paruje.

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano (edytowane)

Wy na serio marnowaliście czas na oglądanie Jensena? Myślałem, że to żart z tymi godzinami itp. Przecież równie dobrze można pooglądać Telezakupy Mango :E

Po jego "4090 performance for 499$" i oczywistego "ej aj ej ej aj" nie zamierzam tego pajaca oglądać ani razu więcej.

@Kadajo

Prawie masz rację, ale mamy jeszcze śmieszne filmiki, które można robić dowoli albo do momentu gdy się skończy kasa (na razie znalazłem AI z ceną 12$ za jeden filmik 15s, ale to nie jest jeszcze ich ostatnie słowo! Wyszło mi, że żeby się tym pobawić na luzie i wybadać co to potrafi, potrzebowałbym jakieś 2000$. No i zaraz na to wejdzie Jensen Kurtka Jego Mać Huang, który mi zaoferuje GeForce NOW! z podobną funkcją za jedyne 99$/miesiąc, a fahofcy w mediach będą przekonywać, że ludzie po prostu już nie chcieli mieć w domu własnych komputerów, bo zajmowały tyyyle miejsca i marnowały do tego prąd oraz generowały elektrośmieci. 

@maxmaster027

Nie każdy headset jest PSVRem. A ja pisałem o tym samym headsecie na różnych głowach, bo nagle wyskoczyłeś z tekstem jakby nie dało się żadnego VRu używać bez dmuchawy do liści skierowanej na twarz. ;)

Edytowane przez VRman
Opublikowano
10 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Nadal to samo nawet pstryczkiem na karcie zmieniłem bios z silent na gaming.

Ziomek pisze ze karta chce moze startować z pcie 5 a na 4 bym musiał zmienić w bios tylko stara karta została na testy bo raczej zdycha.

Uziemiony do środy jestem ehhh mam gruza karte w szufladzie  ale on nie ma ani Hdmi ani dp xdd

Na pewno docisnąłeś kartę do PCIe? 

Opublikowano
2 minuty temu, VRman napisał(a):

@maxmaster027

Nie każdy headset jest PSVRem. A ja pisałem o tym samym headsecie na różnych głowach, bo nagle wyskoczyłeś z tekstem jakby nie dało się żadnego VRu używać bez dmuchawy do liści skierowanej na twarz. ;)

Czy Ty ogarniasz o co 5?

Ktos wrzuca śmieszny obrazek 
image.png.2d35d4005fb2c3d3f2a655977d2eaac6.png

Ja to komentuje w ten sposob dla smiechu

To wyglada jak jakis wentylowany SET gogli VR  Zdecydowanie PREMIUM

Jak ktos grał to wie jak sie człowiek poci w tym

A ty juz zupełnie na powaznie 

Jak ktoś gruby grał to wie, ale jak ktoś ma niedowagę to nie wie. 

n/c
Poci sie kazdy człowiek, ale to ma mniejsze znaczenie, tak sie bałem wlasnie że jak zrobie sobie jaja z VR zaraz Ty wjedziesz na białym koniu i mi napiszesz że Ty sie nie pocisz no :kwasny: