Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Ktos wrzuca śmieszny obrazek 

A ty juz zupełnie na powaznie 

Spoiler

przecież wiem, że to wtrąciłeś apropo śmiesznego obrazka, ale napisałeś coś, co może sugerować innym, że każde VR ma taką wadę i wystąpi ona u każdego. VR i tak ma wystarczająco spieprzony PR, więc postanowiłem to sprostować żeby ktoś zastanawiający się nad VR nie uznał czasem "o, jeszcze taka wada, eee,. to dam se spokój i zostanę przy monitorze". 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, VRman napisał(a):
  Ukryj zawartość

przecież wiem, że to wtrąciłeś apropo śmiesznego obrazka, ale napisałeś coś, co może sugerować innym, że każde VR ma taką wadę i wystąpi ona u każdego. VR i tak ma wystarczająco spieprzony PR, więc postanowiłem to sprostować żeby ktoś zastanawiający się nad VR nie uznał czasem "o, jeszcze taka wada, eee,. to dam se spokój i zostanę przy monitorze". 

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Nadal to samo nawet pstryczkiem na karcie zmieniłem bios z silent na gaming.

Ziomek pisze ze karta chce moze startować z pcie 5 a na 4 bym musiał zmienić w bios tylko stara karta została na testy bo raczej zdycha.

Uziemiony do środy jestem ehhh mam gruza karte w szufladzie  ale on nie ma ani Hdmi ani dp xdd

Masz inny slot PCIe w Mobo żeby tam włożyć kartę? Ona jest nowa,czy używana? PCIe 4 vs 5 nie blokuje startu karty na 100%

Edytowane przez X360
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

image.thumb.png.ca3b6eb339f588fbd98d50fddbf2887e.png

No jest drożej, było wczesniej od 4500~

W tej cenie to i Ventus będzie ciekawy. :E No, ale lubię x-kom bo oni jako 1 podnoszą ceny i wiadomo, że idą wtedy podwyżki, trochę spoilerują ruch przed innymi, ale człowiek ma czas na zakup dzięki nim. 
Ciekawe kiedy będzie można znów się zapisywać do kolejek i czekać 5msc na kartę.

Edytowane przez Garru
  • Like 1
Opublikowano

W AI które nikogo z nas nie interesuje :hihot:

Jeszcze zaraz przyjdzie @sideband i spuści Rubina kompletnie w kiblu jeśli chodzi o gry.

Ogólnie wszystko pięknie i fajnie, ale Nvidia kompletnie zapomina ze na te ich zabawki już tylko korpo stać, a nie KONSUMENTÓW (Consumer Electronics Show?) .

Wiec te ich pokazy to takie trochę mało ekscytujące już i interesujące.

Widać to było naprawdę po reakcji publiki.

Ciekawe co będzie na pokazie GF.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Garru napisał(a):

Tak spojrzałem na x-kom już 5080 po 6k+ latają, a Rogi przekraczają 7k. Nieźle, zaraz wrócą ceny 8-10k za xx80 serię.  ;) 

Gdzieś to już czytałem. :E Jeżeli RTX 50xx faktycznie przebiłyby cenę z premiery, to zastanowiłbym się nad sprzedażą swojego RTX. 

obraz.thumb.png.3c001cd2fbc1f50bd874ab4f75cbff55.png

21 minut temu, Kadajo napisał(a):

Przywiózł i zamontował. :skrzypce:

Tak to można żyć, pokaż tego bydlaka. 

17 minut temu, Kadajo napisał(a):

W AI które nikogo z nas nie interesuje :hihot:

Jeszcze zaraz przyjdzie @sideband i spuści Rubina kompletnie w kiblu jeśli chodzi o gry.

Ten rok, jest rokiem AI, a karty dla graczy może zapowiedzą na CES 2027. :E

Zostaje nam AI, lub RTX 50xx i jego nowym MFGX6 na wiosnę. :smiech:

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano

Przecież kłamczuszek na prezentacji nawet wciskał kity o Rubinie pod AI bo doskonale wie, że przy trenowaniu używa się FP8, a tam bida z nędzą :hihot:

Jeszcze jak wspomniał, że miedź jest najlepszym przewodnikiem to musiałem wyskoczyć przez okno. On od lat wciska kłamstwa i bzdury na tych swoich prezentacjach.

Ale spokojnie NV gamingu nie odpuszcza jak niektórzy myślą to jest za duża kasa i masa ludzi u NV właśnie jest od gamingu, a tam żadnych zwolnień nie widać.

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Gdzieś to już czytałem. :E Jeżeli RTX 50xx faktycznie przebiłyby cenę z premiery, to zastanowiłbym się nad sprzedażą swojego RTX. 

Ja to już czekam, aby sprzedać ramy + 2x GPU i mieć na wkład własny, oby tylko mieszkania przez AI nie poszły w górę. :E