ronaldo864 128 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 13 godzin temu, Fatality napisał(a): A tego to nie mam na kompie, wolę już pograć niż bawić się w benchmarki. Ostatni test RTX 5080 asus prime. CP2077, 3440x1440, DLAA, RT+PT max. Nadal cicho, mimo że już coś tam było słychać wiatraki. OC na +350 core / +1500 memory Cicho to jest do max 1400 -1500 RPM, 2000RPM to już jest suszarka !!! 1
ShaDow_Pro 684 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu To jeszcze zależy od wentylatorów, ale praktycznie kazde przy 2000rpm to już duży hałas. 1
maxmaster027 1 029 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 4 godziny temu, Fatality napisał(a): A co jest nie ok? Patrząc na necie, to w zależności od różnej wersji i OC zbliżonym to u niektórych wyciąga po 400W. Dzisiaj zrobiłem kolejny test: bez OC: 345W, z OC +350core/+1500memory: 360W. Do tego 3D Mark @maxmaster027 (to był zwykły test, a nie ten obciążeniowy bo mam tylko demo) Ja test obciążeniowy robiłem polecam. Tylko że na default. jakies 370-75W max, raczej okolice 367W srednio najpierw jeszcze pograłem troche i nagrzalem karte i tak to wygladało na tym biosie co teraz mam Godzinę temu, ronaldo864 napisał(a): Cicho to jest do max 1400 -1500 RPM, 2000RPM to już jest suszarka !!! Zalezy od wentylatorów, niektóre są głośnie przy 1300RPM. Ostatnia karta co mialem to jej 1400-1500 było jak na tej 1900-2000. Także to też nie jest tak, że wszystkie wentylatory sa takie same. Noctua 2000RPM jest prawie niesłyszalna 17.4db
Phoenix. 5 163 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu https://wccftech.com/micron-exclusive-why-consumers-have-gotten-the-memory-shortage-narrative-all-wrong/ „Problem niedoborów pamięci nie poprawi się przed rokiem 2028, pomimo ogromnych inwestycji”. Spotkaliśmy się z Christopherem Moore'em z Micron, aby porozmawiać o niedoborach. W trakcie rozmowy ujawniono szczegóły, o których konsumenci w większości nie mają pojęcia.
aureumchaos 446 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu https://ithardware.pl/aktualnosci/zasilacze_i_chlodzenia_cpu_ceny-47875.html Trzeba bylo brac 5090 jak byly tanie... Wszystko do gory idzie. Ciekwe gdze sie to zatrzyma.
Garru 16 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 31 minut temu, aureumchaos napisał(a): https://ithardware.pl/aktualnosci/zasilacze_i_chlodzenia_cpu_ceny-47875.html Trzeba bylo brac 5090 jak byly tanie... Wszystko do gory idzie. Ciekwe gdze sie to zatrzyma. Ta podwyżka nie powinna być duża, bo opiera się na wzroście cen surowca. Co nie zmienia faktu jak wielu przepowiadało... PC będzie tylko dla bogatych. W praktyce zostały tylko obudowy bez podwyżek. XD Ciekawe jaki tu argument znajdą, aby to zmienić. Złożenie kompa średniego za rok to pewnie będzie oscylować w kwocie ok. 12k. Edytowane 1 godzinę temu przez Garru
ronaldo864 128 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a): Ja test obciążeniowy robiłem polecam. Tylko że na default. jakies 370-75W max, raczej okolice 367W srednio najpierw jeszcze pograłem troche i nagrzalem karte i tak to wygladało na tym biosie co teraz mam Zalezy od wentylatorów, niektóre są głośnie przy 1300RPM. Ostatnia karta co mialem to jej 1400-1500 było jak na tej 1900-2000. Także to też nie jest tak, że wszystkie wentylatory sa takie same. Noctua 2000RPM jest prawie niesłyszalna 17.4db We wrześniu testowałem u siebie zarówno 5070 prime, jak i 5070 ti prime, którego zostawiłem. Zgadzam się, że wentylatory asusa w serii prime cechują się bardzo dobrą kulturą pracy, ale nawet w wyciszonej budzie Phanteks Eclipse P600s 2000RPM jest już uciążliwe dla zgryźliwego audiofila ...
peterchen86 4 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 22 minuty temu, ronaldo864 napisał(a): We wrześniu testowałem u siebie zarówno 5070 prime, jak i 5070 ti prime, którego zostawiłem. Zgadzam się, że wentylatory asusa w serii prime cechują się bardzo dobrą kulturą pracy, ale nawet w wyciszonej budzie Phanteks Eclipse P600s 2000RPM jest już uciążliwe dla zgryźliwego audiofila ... Od wentylatorów chyba jednak gorsze są głośne cewki U mnie tylko trochę je słychać a i tak to bywa wkurzające.
Rekomendowane odpowiedzi