Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, VRman napisał(a):

To może być 5 różnych rzeczy. Ale artefakty są realną możliwością.

Zobacz w innych grach. Jak będą tam też kropki to śmierdzi mi to padniętą pamięcią VRAM, ale nie panikuj od razu. Na postawie tylko tego szanse są na to bardzo małe.

Na razie nie panikuje. Pojawiło się to na karcie po UV po zainstalowaniu najnowszych sterowników. Może to ich wina?

Chyba tutaj jest rozwiazanie:

Edytowane przez peterchen86
Opublikowano

Jakby ktoś miał problem przy tych nowych sterach na W10 to prośba, żeby dał znać, bo koledze dziś przestał się odpalać Le Mans i tak sobie myślę, że pewnie się coś zaktualizowało. Może to ten driver.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

5070 po undervotlingu dobrze działa nawet z chłodzeniem typu naleśnik*. Nie dopłaciłbym ani złotówki ponad cenę Ventusa. 

*nie dotyczy Founders Edition. 

UV próbowałem zrobić na 4070S i za cholerę mi nie działa. Plus mam mega niestabilności z MSI AB, więc nawet nie mam zainstalowanego, więc raczej będzie chodziła na default ustawieniach bo nie chce mi się bawić. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
33 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Poskąpili i jest jeden bios, więc trzeba samemu sobie ustawić wentylatory. Zakup RTX 5070 za ponad 3 tys zł, to szaleństwo. :E

No cóż, mi nie zależy na Ti, Super nie będzie w tym roku, gaming prawdopobnie dopiero odżyje po premierze 6xxx, a potrzebuje DP 2.1 pod 500 Hz. Wybór jest tylko między tymi dwoma modelami. Niestety Vanguard jest dostępny tylko w USA bo MSI ma głęboko w poważaniu Europę :) 

Opublikowano
2 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Zakup RTX 5070 za ponad 3 tys zł, to szaleństwo. :E

1 godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Zakup 5070 za 3K i więcej to jak ....

Nie chcę was straszyć, ale nowe ceny za 5070 właśnie tak wyglądają w hurtowniach. 

Modele z 3 wentylatorami to pułap 3000 zł i w górę.