Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Wszyscy pijani a tu dopiero poniedziałek ... LOL

hehe-ezgif.com-video-to-gif-converter.gif.11ffdb17d13a14373e2ad923930d4cd9.gif
"Miał być RTX 5080 16GB ale w końcu jest RTX 5060ti 16GB + zapas wódki" xD 

@leven sorry za śmieszkowanie ale przypomniał mi się jeden z Twoich postów z przeszłości. Jak go pisałeś bez % to ja jestem mistrzem polski w bierkach podwodnych. :rotfl:

Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Takie sa fakty bo to 5060ti poleci pierwsza jako elektorsmiec i zadne 16gb tutaj nie uratuje i traci sporo do 4070ti. 

Miałem 4070 Super czyli słabszego brata 4070ti i szczerze... karta świetnie dawała sobie radę w 1440p. Gdyby nie żądza upgrejdu, to pewnie do dzisiaj bym na niej śmigał i był zadowolony ;) 
A co do 5060ti 16GB - tutaj kwestia ceny. Na wakacjach 2025 składałem kumplowi skrzynkę i pod tamten budżet to była najlepsza opcja (ASUS Dual za 1900zł). Trzeba śledzić wahania cenowe i tym się sugerować.
Mimo wszystko jak ktoś z fuksa kupił RX 9070 16GB po pieniądzu, to ta opcja bije 5060ti 16GB i 5070 12GB.

Edytowane przez Lameismyname
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, leven napisał(a):

Pijany, to Ty jesteś dzieciaku. Nie wyjeżdżaj mi tutaj z takimi prywatnymi textami. zgłaszam to do Admina.

Teraz to już nie wiem , czy robisz sobie jaja, czy piszesz poważnie. Nic do Ciebie nie mam, nawet Cie lubię od czasów PClola za Twoją pasję do W3. Ale bredzisz jak potłuczony odkąd kupiłeś tą 5060Ti i tłumacze te traumą po zasiedzeniu tak długo na karcie 8GB i graniu na TV 2160p w Twoim wykonaniu :P

Opublikowano (edytowane)

Święty nie jestem, ale robić z człowieka pijaka, to już przesada. 

Sideband parę dni temu napisał mi, że jestem pijak, a po tym co napisał i go zacytowałem nie widziałem go na forum do następnego dnia, tak był nawalony. Połowa użytkowników w wekend chodzi nabita jak szpadle.

Dość w temacie.

Edytowane przez leven
Opublikowano
5 minut temu, leven napisał(a):

Sideband parę dni temu napisał mi, że jestem pijak, a po tym co napisał i go zacytowałem nie widziałem go na forum do następnego dnia, tak był nawalony. Połowa użytkowników w wekend chodzi nabita jak szpadle.

Dość w temacie.

Chyba za bardzo sobie wziąłeś to do serca. Nie wiem, czy wiesz, ale tak już się przyjęło, że jak weekend i godziny popołudniowe to @leven lata po forum dając śmiechowe emotki w każdym poście, albo pisząc o 16GB Vram. Jak kiedyś Ci pisał o tym @Send1N to się tak nie denerwowałeś.

Prawda jest taka, że nie rozróżniasz alokacji pamięci od rzeczywistego zapotrzebowania. Przerzuciłeś się z karty 8GB na 16GB, zauważyłeś w niektórych grach alokacje na poziomie nawet 15GB i stwierdziłeś, że na dzień dzisiejszy 16GB do 1440p to minimum a to jest guzik prawda. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej, bo 12GB przy 5070 jest lepsze niż 16GB przy 5060Ti jeśli chodzi o wydajność i wcześniej się skończy wydajność 5060Ti niż pamięć 5070 w 1440p, ale jak grochem o ścianę.

• Upvote 2
Opublikowano

Pijak pijakowi pijakiem xD 

1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

Ile wódy wejdze za 3koła? Pewnie prosto od producenta, albo z hurtowni jeszcze mozna przyoszczedzic

A cholera wie... tak między wierszami można wyczytać, że na forum mamy zawodowców, którzy pewnie wiedzą ale wstydzą się przyznać.

5 minut temu, leven napisał(a):

Sideband parę dni temu napisał mi, że jestem pijak, a po tym co napisał i go zacytowałem nie widziałem go na forum do następnego dnia, tak był nawalony.

Może któraś z past-eksperymentów była na alkoholu i się biedaczek nawdychał, a Ty już z niego chlora robisz...

6 minut temu, leven napisał(a):

Połowa użytkowników w wekend chodzi nabita jak szpadle.

Hmm... @ITHardwareGPT Arnoldzie, przygotuj proszę fotorealistyczną grafikę karty graficznej RTX 5090 wraz z pudełkiem oraz pod zdjęciem wstaw napis ręcznie pisaną czcionką "Bo zdecydowałem się na esperal..."

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, leven napisał(a):

Sideband parę dni temu napisał mi, że jestem pijak, a po tym co napisał i go zacytowałem nie widziałem go na forum do następnego dnia, tak był nawalony.

Wątpię że sideband był nawalony, chyba że miałeś na myśli mnie bo często po pijanemu xD :hihot: piszesz do mnie "Sinde" to wtedy by się zgadzało byłem nawalony jak co weekend :uklon:raz w tygodniu lubię sobie sformatować dysk, "Lepiej raz dobrze dupnąć niż pierdzieć po kawałku" cyt. Major Ryba - świat według kiepskich odcinek 322 :E 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, leven napisał(a):

Dość w temacie.

Przestań pić już Ci nie raz pisałem, że nie miałem Alko w ustach od ponad 15lat:hihot:

Żyjesz w błędnym przeświadczeniu, że PL to wszyscy piją :hihot:

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Smutne jest to że do ray tracingu w 1440p mi nawet 5070 ti po oc/uv nie wystarcza w ultra, odrazu trzeba sie ratować dlss. Jakim trzeba być gamoniem żeby kupić strixa we wrzesniu zeszłego roku za 5 tysiecy. Mając 5600 budzetu na karte. Nawet nie chce wiedzieć po ile one wtedy chodziły i jaką piękną stabilnosc utrzymałybh z RT. Teraz jestem spłukny do odwołania, a była szansa tylko zabrakło piątej klepki.

Edytowane przez WJ_PR
Opublikowano
8 minut temu, Doamdor napisał(a):

RTX 5060 Ti 16GB dostanie drugie życie za sprawą 6x MFG.  

A w tedy to i RTX 5090 prześcignie. :E

Prawdziwe pytanie, kogo prześcignie RTX 5090 jak włączy MFGx6 LOL

Teraz, WJ_PR napisał(a):

Smutne jest to że do ray tracingu w 1440p mi nawet 5070 ti po oc/uv nie wystarcza w ultra, odrazu trzeba sie ratować dlss. Jakim trzeba być gamoniem żeby kupić strixa we wrzesniu zeszłego roku za 5 tysiecy. Mając 5600 budzetu na karte. Nawet nie chce wiedzieć po ile one wtedy chodziły i jaką piękną stabilnosc utrzymały z RT. 

Niektórzy kupili Strixa w wyższej cenie w zeszłym miesiącu ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Prawdziwe pytanie, kogo prześcignie RTX 5090 jak włączy MFGx6 LOL

Niektórzy kupili Strixa w wyższej cenie w zeszłym miesiącu ;)

Domyślam sie. Ale jedno trzeba strixowi oddać bezgłośna lodówka nawet bez uv i to w kilkugodzinnych sesjach gdzie lata na 100 procent. Ale dopłacać tyle do kultury pracy zamiast wybrać wydajnosc 5080... 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, WJ_PR napisał(a):

Domyślam sie. Ale jedno trzeba strixowi oddać bezgłośna lodówka 

Szczególnie jak w tej lodówce zacznie odpalać brzęcząca sprężarka pod obciążeniem :E 

Edytowane przez Send1N