Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, j4z napisał(a):

PS ciekawe czy wentyle będą Ci huczeć i terkotać w tym PNY 😬

Raczej wszystko będzie lepsze od Inno :E W inno minimalne obroty masz 1400rpm i z tego co pamiętam i ludzie pisali niżej nie da się zejść nawet jak grasz w indora co bierze 60W z GPU będzie 1400 rpm leciało

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, ju-rek napisał(a):

Ok, cisza, chłodek, gierka za free - panimaju

No to w sumie 5 powodów:
- chichsza
- chłodniejsza
- gra za free (180-300zł)
- nowa 3 letnia gwarancja
- może na całym zabiegu jeszcze na jakiś plus wyjdę (sprzedaż Inno vs zakup PNY)

3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Raczej wszystko będzie lepsze od Inno :E W inno minimalne obroty masz 1400rpm i z tego co pamiętam i ludzie pisali niżej nie da się zejść nawet jak grasz w indora co bierze 60W z GPU będzie 1400 rpm leciało

1. Wentyle w Inno3d są dosyć ciche same w sobie. Dużo głośniejsze słyszałem u konkurencji.
2. Normalnie jest 0RPM
3. Fakt, że próg 1400RPM ale jakby mi to przeszkadzało, to wgrałbym bios od innego GPU i miałbym spokój.
4. Ponadto cewki ciche, rewelacyjne OC RAM, na codzień UV rdzenia.

Edytowane przez Lameismyname
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Lameismyname napisał(a):

I co, znowu było:

Zaraz pewnie zwalisz na @sidebandxD 

W piątek przeważnie browar wpada, ale godziny spędzone na graniu w "rybki" potrafią zmęczyć, na miło zmęczyć. Na spokojnie, nawet połowa nocy :) 

https://postimg.cc/TKmVd6sh

https://postimg.cc/CRVZ4fv6

https://postimg.cc/dZrs75KQ

Nic na to nie poradzę :P 

Opublikowano
Teraz, leven napisał(a):

W piątek przeważnie browar wpada, ale godziny spędzone na graniu w "rybki" potrafią zmęczyć, na miło zmęczyć. Na spokojnie, nawet połowa nocy :) 

https://postimg.cc/TKmVd6sh

https://postimg.cc/CRVZ4fv6

https://postimg.cc/dZrs75KQ

Nic na to nie poradzę :P 

Jakoś nigdy nie pociągały mnie symulatory.
Rozumiem, jakbyś normalnie łowił ryby, a czasem pogrywał w symulator ale pewnie grasz tylko w symulator? xD 

Opublikowano (edytowane)

Od podstawówki łowię ryby :) 

Pierwszy mandat mój Tata dostał, dla tego, że Mirek (ja) zrobił sobie wędkę z gałęzi (haczyk z szpilki) spławik (wyrzeźbiłem ze styropianu :E )  i poszedł na ryby. No, a że mam pecha, to Milicja mnie zwinęła i kazali mojemu Tacie przyjść na komisariat. Zjebkę od Taty dostałem, ale mnie nie zbił :)  No i bakcyl do dziś dnia obecny. W lecie jeżdżę na rybki z kumplami :) W zimie komputer i FishingPlanet  :glodny: Nie na siłę, ja to lubię :) 

Edytowane przez leven
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Jakoś nigdy nie pociągały mnie symulatory.
Rozumiem, jakbyś normalnie łowił ryby, a czasem pogrywał w symulator ale pewnie grasz tylko w symulator? xD 

W No Man's Sky dodali w jakims patchu w zeszlym roku łowienie ryb na kazdej planecie gdzie jest woda. Gra się na flat screenie, ale ma tez genialny VR z 6DOF. Nawet spoko bo to taki dodatkowy feature do masy stuffu. No ale, grać tylko w gre która o tym traktuje to juz tak sobie.

• Upvote 1
Opublikowano
48 minut temu, lukadd napisał(a):

Dwie PNY 5080 zwracałem, bo terkotały, a w okolicach 1000 RPM huczały. 😀 Z tego co tutaj ktoś mi mówił, mają te same chłodzenie. Jeszcze inny pisał chyba, że u niego git. 😀

Ale temperatury lepsze miały od Gigabyte Gaming.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, leven napisał(a):

Od podstawówki łowię ryby :) 

Mnie namawiali od lat kumple ze szkoły i w końcu pierwszy raz w życiu pojechałem w tamtym roku ale to tak dla towarzystwa bo po prostu uwielbiam posiedzieć wieczorem przy ognisku coś łyknąć a później pójść w kimę w namiocie, najlepsze jest to że oni mają sprzętu za gruby hajs jak na jakieś zawody a przez 3 dni jak tam siedzieliśmy nie złowili ani jednej ryby :E :hihot: żubry natomiast podchodziły do nas z każdej strony xD 

Spoiler

Wilcza-Wola-Ryby-30-04-2025.jpg

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, j4z napisał(a):

Dwie PNY 5080 zwracałem, bo terkotały, a w okolicach 1000 RPM huczały. 😀 Z tego co tutaj ktoś mi mówił, mają te same chłodzenie. Jeszcze inny pisał chyba, że u niego git. 😀

Ale temperatury lepsze miały od Gigabyte Gaming.

W sumie to nie ma co gadać o głośności na tym forum, tutaj połowa dziadków głucha i 1700rpm+ im nie przeszkadza, a jakieś huczenie, terkotanie łożysk to trzeba mieć audiofilski słuch :E 

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, lukadd napisał(a):

W sumie to nie ma co gadać o głośności na tym forum, tutaj połowa dziadków głucha i 1700rpm+ im nie przeszkadza, a jakieś huczenie, terkotanie łożysk to trzeba mieć audiofilski słuch :E 

Ogólnie żeby nie te wentyle, to spoko karty. PNY chciało mi  je wymienić, jak napisałem do nich. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, j4z napisał(a):

Ogólnie żeby nie te wentyle, to spoko karty. PNY chciało mi  je wymienić, jak napisałem do nich. 

Z tego co wyczytałem w necie, PNY ma "Exchange Center" we Francji i po rok od zakupu u jakiegokolwiek retailera można się kontaktować/załatwiać bezpośrednio z nimi co jest na plus moim zdaniem.

PS: Pisałem na chacie do obsługi technicznej amazona z zapytaniem o kodzik na Resident Evil Requiem to powiedzieli, żeby pisać bezpośrednio do PNY/Nvidii bo oni są ogranizatorami promocji.

Napisałem do PNY/Nvidii na maile 

[email protected],
[email protected]

Cytat

Hi,

Today I've ordered PNY Nvidia Geforce RTX™ 5070Ti 16GB OC
(SKU: VCG5070T16TFXPB1-O)
(This card: https://www.pny.com/geforce-rtx-5070-ti-models?sku=VCG5070T16TFXPB1-O )
from AMAZON.
This GPU comes in bundle with Resident Evil Requiem game.
(Info from PNY site with AMAZON logo in "where to buy": https://www.pny.com/promo/consumer/resident-evil )
(Info from NVIDIA site: https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/campaigns/resident-evil-requiem-geforce-rtx-50-series-bundle/)

I will receive this graphics card on monday. 
Asked amazon today how do I get the bundle code and they told me not from them and I have to ask Nvidia/PNY for the code as you've created this "event", so this is the reason I'm writing this e-mail.

Please explain me everything how this process works, when I'll receive this code and from who.

Regards,

---

Zobaczymy co odpiszą xD 

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano

Hej, mam pytanie czy po rejestracji karty na stronie Gigabyte w celu dodatkowego roku gwarancji przychodzi jakis certfikat? Czy to tyle?
Kupiłem Aorus Master RTX 5080 od prywatnego sprzedawcy który kupił pierwotną w 2025.10 zacinaly mu sie gry lub nawet wylaczaly wyslal do Morele na gwarancje i dostał nową nie otwieraną kartę którą sprzedał mi za 5000zł, Mam fakture z pazdziernika i dokumenty potwierdzajace wydanie nowej karty przez morele w ramach gwarancji. Z tego co wiem gwarancja liczy sie wtedy od nowa, od razu zalozylem konto i zarejestrowalem karte wpisujac date wydania nowej karty i zalaczajac tylko fakture oryginalną z data 2025.10. System wszystko przyjal i mam 4 lata gwrancji, pytanie czy musze miec jeszcze jaks certyfikat?
Beztytuu.thumb.png.2a52aaddccbe2638b324cbf844fced64.png

Opublikowano
3 minuty temu, Nex1M napisał(a):

czy musze miec jeszcze jaks certyfikat?
Beztytuu.thumb.png.2a52aaddccbe2638b324cbf844fced64.png

Nie jeden, a cztery i to z hollywoodu...

Masz dobrą datę, podpiąłeś pod siebie, to co się przejmujesz.
Ja nieraz rejestrowałem coś na stronach producentów dla przedłużenia gwarancji.
Wklepujesz, zapominasz.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

No to klasa :) 
Sprzedałem stary RTX 4090 GameRock bez gwarancji za 8200zł , kupiłem promocyjnie RTX 5080 w fajnej wersji, posiedzę sobie na RTX 5090 co kupilem za 14k, jak by nagle ceny wywaliło ze mógłbym sprzedać ją za 18K to mam awaryjnie 5080 na komfortowe przeczekanie do nowej generacji zwłaszcza ze gram w 1440p :)
Robiłem testy póki miałem jeszcze 3 karty :) 

Ghost Of Tsushima - RTX 5090 Aorus Master Ice 1440P max settings DLAA w wersji 4.5 - Stock
3D Mark steel nomad stock

Spoiler

5090.thumb.jpg.573e2b9302345b4c5363e05f62a61e6f.jpgRTX5090steelnomadstock.thumb.jpg.e62fbd1566862fbebe80fa5518cd9dd6.jpg

Ghost Of Tsushima - RTX 5080 Aorus Master 1440P max settings DLAA w wersji 4.5 - Stock
3d Mark steel nomad

Spoiler

5080stock.thumb.jpg.a980a7b2d630d7c4502f4838b59f1da9.jpg

RTX5080steelnomadstock.thumb.jpg.61c08c9a2a1ebbc56fd99bed3bde1a5d.jpg

Ghost Of Tsushima - RTX 5080 Aorus Master 1440P max settings DLAA w wersji 4.5 - OC +280/+3000 PL +125%
3D Mark SteelNomad

Spoiler

5080oc.thumb.jpg.9f229d24de5c9f503fa40ba52ef27095.jpg

RTX5080steelnomadoc.thumb.jpg.0895b2b2ee33c1757d1955286862123c.jpg

Ghost Of Tsushima - RTX 4090 GameRock 1440P max settings DLAA w wersji 4.5 - Stock
3D Mark SteelNomad

Spoiler

4090stock.thumb.jpg.e82f6750c95de782c16c8aa9d08d99a6.jpg

RTX4090steelnomadstock.thumb.jpg.ef0b4da175c02d35cc3d4b48876c10eb.jpg

Ciekawostka Hunt Showdown 5080 stock i OC vs 4090 stock  DLAA, 1440p wiekszosc rzeczy na LOW, testury HIGH takie ale ustawienia od RachtaZ z yt pod PVP

5080 stock

Spoiler

5080stockhunt.thumb.jpg.5a3aae6e37eb367ca4afa8184f126668.jpg

5080 oc

Spoiler

5080ochunt.thumb.jpg.18b7ad9cb6906562537b31b3edb3d209.jpg

4090 stock

Spoiler

4090stockhunt.thumb.jpg.26727c8a62a16e15b0ad00ae2454b38b.jpg

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano
Teraz, Doamdor napisał(a):

Ktoś tutaj ma ten model RTX 5070 Ti od PNY, może zabierze głos. 

Znam opinie, widziałem nawet reckę u konkurencji.
Pniak z tańszych modeli wypada zaskakująco dobrze, a dla takiego człeka jak ja, który planuje iść w UV to już całkiem bajka.
Oby amazon nie anulował tylko xD