RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Tak wychwalacie, wiec chyba bede musial sie wreszcie zdecydowac... Od jakiegos czasu rozwazam przejscie na nowa matryce, ale jeszcze nie zdecydowalem. Samsung G5 OLED to dobry wybor? Cena jest nie najgorsza. Na razie pytam tylko orientacyjnie. Edytowane 1 Sierpnia przez RTXnietylko4060tiUSER
ODIN85 4 926 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Jak masz duże biurko to obadaj Lg C5 42. 1 1
Fenrir_14 1 306 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 10 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Samsung G5 OLED to dobry wybor? Chyba miałeś ma myśli LG G5. Tak, bardzo dobry wybór. Jeżeli masz możliwość kupić w korzystnej cenie to na bank będziesz zadowolony z jakości wyświetlanego obrazu. Tym bardziej w HDR. W 100% polecam 👍 1
Fenrir_14 1 306 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia @RTXnietylko4060tiUSER okej, czyli sprawa dotyczy serii Odyssey od Samsunga. To się nie wypowiadam bo miałem kiedyś Odyssey G7 240Hz ale to był panel VA, dawno temu 😀 Nie mam pojęcia jak wypadają te nowe rewizje Oled. Mnie w zasadzie interesują jedynie panele typu glossy pod gry więc nie pomogę. Powodzenia w zakupie. Oled to jedyny rozsądny wybór 💪 1
userKAMIL 1 256 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a): Trzeba było mówić w grudniu, że za pół roku ceny RTX 5090 wywalą na 20 tys. Eeetam 2 tygodnie temu mówili tu, że w listopadzie spadną. 1
j4z 1 873 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) @RTXnietylko4060tiUSER tylko uważaj na stutter, bo wtedy ekran błyska. #VRR Edit: możliwe jest, że w wielu przypadkach nawet bym nie zauważyłem stutteru, gdyby nie OLED. Edytowane 1 Sierpnia przez j4z 1
userKAMIL 1 256 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Ale wystarczy wyleczyć się ze wszystkiego na ultra Jak już raz w to wejdziesz to drogi powrotnej nie ma.
j4z 1 873 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 3 minuty temu, userKAMIL napisał(a): Jak już raz w to wejdziesz to drogi powrotnej nie ma. No co Ty... W AC:BFR gram na wysokich, bo FG jest gównem, a klatki chce mieć wysokie. 1
Doamdor 2 947 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Ale słabsza karta i oled da więcej niż 5090 i ips czy va. RTX 5090 jest więcej wart od twojego komputera i OLED, więc jak twój zestaw może dawać coś więcej? Monitory OLED są już bardzo tanie, więc cena nie jest przeszkodą. Edytowane 1 Sierpnia przez Doamdor 1
peterchen86 14 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Przejscie na oled to jest taka zmiana w odbiorze grafiki, ze zadne RT/PT czy 5090 nie ma do tego podjazdu w kwesti wrazen. Obraz i jakosc dzwieku to dwie najlepsze rzeczy jakie mozemy poprawic i najbardziej sie z nich cieszyc. Mam wrażenie, że właśnie często zapomina się teraz o dźwięku a on też "robi robotę" a wymaga znacznie mniejszych inwestycji. A tak kontynuując watęk. Jakiego OLEDa 27 cali 4K z wysokim odśnieżaniem aktualnie polecacie? Edytowane 1 Sierpnia przez peterchen86 1
ODIN85 4 926 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 24 minuty temu, Doamdor napisał(a): RTX 5090 jest więcej wart od twojego komputera i OLED, więc jak twój zestaw może dawać coś więcej? Monitory OLED są już bardzo tanie, więc cena nie jest przeszkodą. Kupisz to zrozumiesz. 1
Phoenix. 7 022 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 13 minut temu, peterchen86 napisał(a): Mam wrażenie, że właśnie często zapomina się teraz o dźwięku a on też "robi robotę" a wymaga znacznie mniejszych inwestycji. Masz racje, ja ze swoich sluchawek jestem kosmicznie zadowolony
Doamdor 2 947 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 26 minut temu, ODIN85 napisał(a): Kupisz to zrozumiesz. Co mam kupić? 1
Doamdor 2 947 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Oleda. Mam dużo Oledów, więcej nie potrzebuje. 42 minuty temu, peterchen86 napisał(a): Mam wrażenie, że właśnie często zapomina się teraz o dźwięku a on też "robi robotę" a wymaga znacznie mniejszych inwestycji. A tak kontynuując watęk. Jakiego OLEDa 27 cali 4K z wysokim odśnieżaniem aktualnie polecacie? Edytowane 1 Sierpnia przez Doamdor 1
ODIN85 4 926 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Chodzi o to że mój zestaw jest mniej wart od 5090 a da więcej radości niż 5090 plus monitorek ips/va. Edytowane 1 Sierpnia przez ODIN85 1
Doamdor 2 947 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia @ODIN85 Fajnie sobie to tłumaczysz, jakby posiadasz RTX 5090 nie mógł sobie pozwolić na OLED. 1 4
ODIN85 4 926 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Cofnij się do początku dyskusji na ten temat to zrozumiesz o co chodzi. 1
userKAMIL 1 256 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 13 minut temu, Doamdor napisał(a): @ODIN85 Fajnie sobie to tłumaczysz, jakby posiadasz RTX 5090 nie mógł sobie pozwolić na OLED. Jednak gdybym musiał wybierać to jednak wybrałbym OLEDa. 1 1
peterchen86 14 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, Doamdor napisał(a): Mam dużo Oledów, więcej nie potrzebuje. 323 strony Zerkne w wolnej chwili. Liczyłem na konkretne polecenia leniwy jestem Edytowane 1 Sierpnia przez peterchen86 2
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, userKAMIL napisał(a): Jednak gdybym musiał wybierać to jednak wybrałbym OLEDa. Ja np. czytam od zawsze o zajebistości oleda i... musiałbym po prostu "pomieć go" chwilę (jak furę z automatem, żeby stwierdzić, czy to dobre), bo wszystkie zalety OLEDy kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! Ja od zawsze tonuję paletę, używam reshadów do gaszenia oczojebności gier, itd. więc (???) - jak zadziałałby u mnie taki OLED? Żeby dało się gdzieś pożyczyć i potestować, ale nie mam takiej możliwości. Edytowane 1 Sierpnia przez JeRRyF3D
j4z 1 873 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Jaka o czojebnosc znowu? 2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): jak zadziałałby u mnie taki OLED? Nie sprawdzisz, to się nie dowiesz.
Rekomendowane odpowiedzi