Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takim razie odpuść oleda i czekaj na następną generację jak ja. Szansa, że trafisz g... spora. Zresztą w ogóle monitory pod tym kątem to najgorsze zakupy bo z IPS to też loteria tyle, że kosztuje 3xmniej

Opublikowano (edytowane)

Dziwny dobór słów. 

Masz 14 czy 28 czy 30 dni na zwrot właśnie po to byś mógł przetestować sprzęt. A później sklep jak zwrócisz powinien sprzedawać jako OUTLET a nie jako nowy. Na to nie masz wpływu. Ale OBRZYDLIWY PROCEDER? To brzmi jak handel ludźmi przynajmniej. 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
18 minut temu, Doamdor napisał(a):

Już jest na topie. 

:E

Zamówiłem jeszcze profilaktycznie 5070 Ti MSI Gaming Trio OC %-) 
W perspektywie nadchodzących podwyżek 3600 PLN za to GPU w zestawie z klawiaturką Logitecha G413 TKL to chyba całkiem cena, jak myślisz ?

Opublikowano
5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Zamówiłem jeszcze profilaktycznie 5070 Ti MSI Gaming Trio OC %-) 
W perspektywie nadchodzących podwyżek 3600 PLN za to GPU w zestawie z klawiaturką Logitecha G413 TKL to chyba całkiem cena, jak myślisz ?

RTX 5060 Ti to nie jest, więc uznania u levena nie będzie. 😅 Tanio kupiłeś, moje rtx 5070 Ti były droższe, a jeden blisko 5 był. :hihot:

• Haha 3
Opublikowano

To co się wydziwia na rynku PC przechodzi ludzkie pojęcie, myślałem że w 2020/2021 było źle (karty graficzne) ale teraz ceny ram, dysków i na dokładkę astronomiczne ceny GPU zabijają granie :( 5k za 5070 Ti ? No bez przesady... Kogo na to stać, ramy po 1500 zł, dyski 1TB za 1000 zł  zaraz będą :(

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pluje sobie w brodę, że ja nie kupiłem, jak zaopatrywałem się w maju. Z drugiej strony zapłaciłem ponad 2x mniej za 5080. Z trzeciej, 5090 na dłużej by starczyło, a pewnie długo będę musiał holdować...

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Ja też kupiłem za 12500 żeby mieć "kartę na lata" ale w żaden sposób nie wyobrażałem sobie, że może to zdrożeć do ponad 20000 zł. Zmieniłem też RAM z 32GB na 64GB. Zapłaciłem niecałe 2000 zł a teraz kosztuje on prawie 5000 zł :o

Opublikowano (edytowane)

To jest bardzo fajna rozkmina, pod "bo zawsze!", itd.
ZAWSZE, odkąd żyję, jakieś 55 lat ;) - żyłem w rzeczywistości, że produkt kupiony z automatu traci wartość (auto, komp, tv, fon). Stałym wyjątkiem były raczej dzieła sztuki i nieruchomości. To nie dziwiło nikogo. No i covid-pierdolec. Wiadomo. Gdy dziś widzę, co się dzieje, to... jakiś kosmos, zaginanie czasoprzestrzeni i praw fizyki. Jak w ciągu 1 sezonu, najszybciej starzejący się sektor = elektronika - może nie tylko nie stanieć (?!?) ale zdrożeć, i to niemal dwukrotnie! Zrywa skalp ta tendencja i wywraca do góry kołami przyzwayczjenia dziesięcioleci. 

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 3
  • Upvote 3