Hero586 5 Opublikowano Czwartek o 08:27 Opublikowano Czwartek o 08:27 @Phoenix. testuj tą kartę póki jest jeszcze czas na zwrot bo może być spore rozczarowanie, żeby nie było na stronie globalnej MSI można sobie sprawdzić jak wygląda chłodzenie dla wersji z plusem i bez plusa
MadDog 438 Opublikowano Czwartek o 08:27 Opublikowano Czwartek o 08:27 (edytowane) https://youtu.be/XDEJLOHcdWw Jak tu nie kochać GGG Edytowane Czwartek o 08:31 przez MadDog
Paw79 256 Opublikowano Czwartek o 08:34 Opublikowano Czwartek o 08:34 31 minut temu, Hero586 napisał(a): Dzięki za wszystkie komentarze. Wczoraj wieczorem przejrzałem jeszcze testy i kręcone DDR4 na samsungach b-die w grach trzyma mniej więcej poziom 6000CL30, więc nie ma takiej tragedii jak myślałem. Na CPU pewnie jeszcze na rdzeniach P te 300Mhz da się ugrać bez psucia termiki to sobie potestuje na spokojnie. Podsumowując ryzena 7800X3D sobie odpuszcam jak cenowo się uda sensownie poskładać to trzeba będzie atakować 9800X3D i cieszyć się z grania. Kwestia ile kosztowałaby taka przesiadka. Pod względem wydajności byłby to w praktyce transfer "poziomy", ale DDR5 otwierają całkiem nowe możliwości upradge w przyszłości (Zen 6/7, Nova Lake).
Dimazz 760 Opublikowano Czwartek o 08:39 Opublikowano Czwartek o 08:39 około 4000zł. Wiem bo sam chcę się przesiąść. Ceny pamięci są takie że odechciewa się cokolwiek ruszać w kompie. 1700zł za 32 GB
Phoenix. 6 959 Opublikowano Czwartek o 08:49 Opublikowano Czwartek o 08:49 21 minut temu, Hero586 napisał(a): @Phoenix. testuj tą kartę póki jest jeszcze czas na zwrot bo może być spore rozczarowanie, żeby nie było na stronie globalnej MSI można sobie sprawdzić jak wygląda chłodzenie dla wersji z plusem i bez plusa Ale ja kupilem swiadomie karte bez plusa i taka dostalem wiec w czym ty widzisz problem Ty chyba lubisz sobie utrudniac zycie 30 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Mogliby ale po co jak te chłodzenia były za dobre a kasa oszczędzona na każdym granie Przy Ada lovelace dali nad wyrost chlodzenia w kartach wiec sie obudzili i nikt juz nie dawal takich dobrych w nizszej polce cenowej przy Blackwell. 31 minut temu, Hero586 napisał(a): i ma 4 ciepłowody tyle samo co Ventus Super tylko ilosc cieplowodow to nie wszystko
Hero586 5 Opublikowano Czwartek o 09:04 Opublikowano Czwartek o 09:04 Mam wątpliwości, co do tego świadomego zakupu skoro testy wrzuciłeś do modelu z plusem . Od siebie dałem tylko znać, żeby mieć świadomość, że model bez plusa jest częściowo wykastrowany, a recenzje w sieci odnoszą się właśnie do wersji z plusem, która ma jeden ciepłowód więcej niż wersja bez plusa. Sam zwróciłem kartę bo w cenie jaką płaciłem po prostu były lepsze wybory i tyle, a po drugie dostałem towar jakby nie patrzeć niezgodny z zamówieniem. Temat kilka razy zgłaszałem na morele, ale widzę, że zaktualizowali tylko nazwę produktu, a w opisie dalej widnieje model z plusem. 1
Phoenix. 6 959 Opublikowano Czwartek o 09:13 Opublikowano Czwartek o 09:13 (edytowane) 11 minut temu, Hero586 napisał(a): Mam wątpliwości, co do tego świadomego zakupu skoro testy wrzuciłeś do modelu z plusem Ale ja mam to w tylku co ty sobie myslisz, ja wiem co kupilem w sklepie i nie bylo zadnego plusa i bez plusa dostalem karte, a test wrzucilem tylko dlatego ze zrobil go lipotn nie patrzac na to czy ma plusa czy nie bo bo jeden heatpipe to nie zaden game changer 11 minut temu, Hero586 napisał(a): a recenzje w sieci odnoszą się właśnie do wersji z plusem Wiem do czego sie odnosza, potrafie czytac 11 minut temu, Hero586 napisał(a): Temat kilka razy zgłaszałem na morele, ale widzę, że zaktualizowali tylko nazwę produktu, a w opisie dalej widnieje model z plusem. Skoro ty zamowiles z plusem i dostales bez to rozumiem rozczarowanie ale nie mecz mnie chlopie swoimi historyjkami bo ja kupilem bez plusa i taki tez dostalem. Edytowane Czwartek o 09:16 przez Phoenix.
RTXnietylko4060tiUSER 680 Opublikowano Czwartek o 09:27 Opublikowano Czwartek o 09:27 @Phoenix.Skoro one sie niby roznia, to wez wrzuc jakiegos SS z GPU-Z pod obciazeniem. Moze sie przydac komus kto bedzie celowal w TRIO bez plusa.
Hero586 5 Opublikowano Czwartek o 09:32 Opublikowano Czwartek o 09:32 Git, dla mnie temat jest już wyjaśniony i nikt tu nikogo nie męczy co innego jakbym spamował bezpośrednio do Ciebie na priv. Info poszło w wątku bo na tle akcji zakupowje z RTX'a 5090 na czele chińczykami, któa się tu przewijała to przypuszczam, że wiele osób o takiej zmiane w specyfikacji dla tego modelu w oóle nie wiedziało .
Phoenix. 6 959 Opublikowano Czwartek o 09:37 Opublikowano Czwartek o 09:37 1 minutę temu, Hero586 napisał(a): i nikt tu nikogo nie męczy Meczysz insynuujac, ze zrobilem nieswiadomy zakup, tylko trafiles na niewlasciwa osobe bo ja bardzo dobrze i swiadomie robie zakupy i zwracam uwage na wszystko. I nie siedze w kartach od wczoraj, zeby nabrac sie swiadomie na myki producentow bo chociazby taki GB to notorycznie stosuje dawngrade w swoich produktach, nie tylko gpu czy ostatnio asus z dopiskiem kart EVO.
voltq 1 372 Opublikowano Czwartek o 09:46 Opublikowano Czwartek o 09:46 wiadomo cos o tych rtx super? wyjda w tym roku kolejnym? w ogole nie wyjda? bo sie przymierzam do wymiany karty graficznej ale na zwykłego 5080 chyba nie ma sensu ?
Phoenix. 6 959 Opublikowano Czwartek o 09:54 Opublikowano Czwartek o 09:54 9 minut temu, voltq napisał(a): wiadomo cos o tych rtx super? wyjda w tym roku kolejnym? w ogole nie wyjda? bo sie przymierzam do wymiany karty graficznej ale na zwykłego 5080 chyba nie ma sensu ? Troche sie spozniles 10 minut temu, voltq napisał(a): ale na zwykłego 5080 chyba nie ma sensu ? Nie nie ma, w jakiej Ty bajce zyjesz piszac takie bzdury?? Nie da sie na tym grac czy co 1
userKAMIL 1 235 Opublikowano Czwartek o 10:08 Opublikowano Czwartek o 10:08 @Phoenix. Jaką Ty masz chłopie dziwnie agresywną narracje na najmniejsze nawet zwrócenie uwagi przez innych użytkowników. Posty wyżej bardzo wyraźnie to pokazują. Zluzuj majty naprawdę nikt tu na Ciebie nie naskakuje… 2 1
Hero586 5 Opublikowano Czwartek o 10:10 Opublikowano Czwartek o 10:10 (edytowane) 34 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Meczysz insynuujac, ze zrobilem nieswiadomy zakup, tylko trafiles na niewlasciwa osobe bo ja bardzo dobrze i swiadomie robie zakupy i zwracam uwage na wszystko. I nie siedze w kartach od wczoraj, zeby nabrac sie swiadomie na myki producentow bo chociazby taki GB to notorycznie stosuje dawngrade w swoich produktach, nie tylko gpu czy ostatnio asus z dopiskiem kart EVO. Ja tutaj widzę tylko zmianę narracji, wstawiam wcześniejszy post: 2 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Przeciez to jest calkiem inna konstrukcja pod maska wiec na jakies podstawie piszesz ze sie nie rozni ?? Wentylatory, podstawa, caly uklad zeber w srodku przeciez jest calkiem inny. Przypięty komentarz z testu liptona odnośnie sekscji zasilana dla wersji z plusem, (ciekawe czy nie nastąpił tutaj jeszcze downgrade): Cytat Według TPU VRM to jednak 15+3 zamiast 14+3. Upgrade względem Ventusa? Symboliczny. Temat radiatora był już wcześniej wyjaśniony, Nic więcej nie mam tutaj do dodania. Każdy może sam sobie wyciągnąć wnioski. Edytowane Czwartek o 10:12 przez Hero586
Phoenix. 6 959 Opublikowano Czwartek o 10:22 Opublikowano Czwartek o 10:22 (edytowane) 16 minut temu, userKAMIL napisał(a): @Phoenix. Jaką Ty masz chłopie dziwnie agresywną narracje na najmniejsze nawet zwrócenie uwagi przez innych użytkowników. Posty wyżej bardzo wyraźnie to pokazują. Zluzuj majty naprawdę nikt tu na Ciebie nie naskakuje… Moze Ty lubisz jak ci sie cos do gardla wsadza ale ja nie Godzinę temu, Hero586 napisał(a): Mam wątpliwości, co do tego świadomego zakupu Jak nie potrafisz czytac ze zrozumieniem kamilek to juz twoj problem Ja napisalem jasno, kupilem karte bez plusa i taka dostalem i nie ma zadnego rozczarowania ani tez nie mam co testowac specjalnie. Wiec prosze nie zawracac Edytowane Czwartek o 10:24 przez Phoenix. 1
MJRegul 763 Opublikowano Czwartek o 10:31 Opublikowano Czwartek o 10:31 (edytowane) Tak czytam i czytam. Może nie powinienem ale się wypowiem. 40+ lat życia na tym łez padole obsmarkanym mnie nauczyło nie dyskutować bez sensu (a przynajmniej staram się) i nie wciskać komuś swoich racji a najwyżej pytać, sugerować i starać się zrozumieć (albo udawać) drugą stronę. Albo olać i zakończyć temat bo to nie moja kasa. Choć w temacie 5090 Zotaca czy Asusa to mi ciężko było zamknąć klawiaturę bo tam były jeszcze inne składowe Jak ktoś kupił X a nie Y bo Z to dajcie żyć Tak samo ja kupiłem 5080 ProArt mimo, że ani najwydajniejsza, ani najchłodniejsza, ani najtańsza ani najszybsza. Ale kupiłem z pełną świadomością bo chciałem ten model i chooY. Edytowane Czwartek o 10:32 przez MJRegul 1
jankooo 391 Opublikowano Czwartek o 10:43 Opublikowano Czwartek o 10:43 58 minut temu, Phoenix. napisał(a): tylko trafiles na niewlasciwa osobe bo ja bardzo dobrze i swiadomie robie zakupy i zwracam uwage na wszystko Zwracasz też co chwilę produkty które kupujesz Nie każdy musi wiedzieć co ty masz tam w głowie natomiast widzimy co piszesz. Tu zdarza się robić z logikę Btw. fajna karcioszka 1
ShaDow_Pro 1 056 Opublikowano Czwartek o 10:46 Opublikowano Czwartek o 10:46 @Phoenix. Teraz 5070Ti zostawiasz zamiast 9070XT?
Hero586 5 Opublikowano Czwartek o 10:48 Opublikowano Czwartek o 10:48 W sumie to sam jestem trochę zły na siebie, że dałem się to w ciągnąć jakby nie patrzeć jak pisze @MJRegul każdy kupuje co tam mu się podoba . Sam finalnie mam Zotaca, który nie ma PTM'a na rdzeniu i ma przeciętne wentylatory, ale cena zakupu zrobiła swoje. Na koniec dodam jako ciekawostkę, że w drugim kompie mam zamontowanego MSI RTX 5070 12G GAMING TRIO OC i sprawuje się rewelacyjnie, więc to żadne uprzedzenie do MSI itd. Natomiast dalej uważam, że taka podmiana specyfikacji po cichu jest słaba i to nie tylko moje zdanie bo sporo komentarzy pozakupowych również negatywnie się do tego odnosiło. Dopiero po czasie MSI podmieniło nazwy modelu na plus i bez plusa.
Phoenix. 6 959 Opublikowano Czwartek o 11:01 Opublikowano Czwartek o 11:01 14 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): @Phoenix. Teraz 5070Ti zostawiasz zamiast 9070XT? Podwyzki cen kart raczej zmusza na sile do nie kombinowania dalej
Kadajo 9 844 Opublikowano Czwartek o 11:01 Opublikowano Czwartek o 11:01 Jak zamówię 5090 to się zara wszyscy uspokoją. 7
Lameismyname 3 978 Opublikowano Czwartek o 11:04 Opublikowano Czwartek o 11:04 54 minuty temu, userKAMIL napisał(a): @Phoenix. Jaką Ty masz chłopie dziwnie agresywną narracje na najmniejsze nawet zwrócenie uwagi przez innych użytkowników. Posty wyżej bardzo wyraźnie to pokazują. Zluzuj majty naprawdę nikt tu na Ciebie nie naskakuje… Kamil staje w obronie uciśnionych. Nie no zaraz skisnę Poziom absurdu level hard 3
ShaDow_Pro 1 056 Opublikowano Czwartek o 11:09 Opublikowano Czwartek o 11:09 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Jak zamówię 5090 to się zara wszyscy uspokoją. 5
sideband 3 034 Opublikowano Czwartek o 11:11 Opublikowano Czwartek o 11:11 Temp na zewnątrz rośnie to i na forum rośnie napięcie 8
Lameismyname 3 978 Opublikowano Czwartek o 11:12 Opublikowano Czwartek o 11:12 Teraz, sideband napisał(a): Temp na zewnątrz rośnie to i na forum rośnie napięcie Sytuacja napięta jak plandeka na żuku 1
Rekomendowane odpowiedzi