Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Samsung G5 OLED to dobry wybor? 

Chyba miałeś ma myśli LG G5. Tak, bardzo dobry wybór. Jeżeli masz możliwość kupić w korzystnej cenie to na bank będziesz zadowolony z jakości wyświetlanego obrazu. Tym bardziej w HDR. W 100% polecam 👍 

• Upvote 1
Opublikowano

@RTXnietylko4060tiUSER okej, czyli sprawa dotyczy serii Odyssey od Samsunga. To się nie wypowiadam bo miałem kiedyś Odyssey G7 240Hz ale to był panel VA, dawno temu 😀 

Nie mam pojęcia jak wypadają te nowe rewizje Oled. Mnie w zasadzie interesują jedynie panele typu glossy pod gry więc nie pomogę. Powodzenia w zakupie. Oled to jedyny rozsądny wybór 💪 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Ale słabsza karta i oled da więcej niż 5090 i ips czy va.

RTX 5090 jest więcej wart od twojego komputera i OLED, więc jak twój zestaw może dawać coś więcej? :E

Monitory OLED są już bardzo tanie, więc cena nie jest przeszkodą. 

Edytowane przez Doamdor
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Przejscie na oled to jest taka zmiana w odbiorze grafiki, ze zadne RT/PT czy 5090 nie ma do tego podjazdu w kwesti wrazen. Obraz i jakosc dzwieku to dwie najlepsze rzeczy jakie mozemy poprawic i najbardziej sie z nich cieszyc. 

Mam wrażenie, że właśnie często zapomina się teraz o dźwięku a on też "robi robotę" a wymaga znacznie mniejszych inwestycji.

A tak kontynuując watęk. Jakiego OLEDa 27 cali 4K z wysokim odśnieżaniem aktualnie polecacie?

Edytowane przez peterchen86
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Doamdor napisał(a):

RTX 5090 jest więcej wart od twojego komputera i OLED, więc jak twój zestaw może dawać coś więcej? :E

Monitory OLED są już bardzo tanie, więc cena nie jest przeszkodą. 

Kupisz to zrozumiesz.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Oleda.

Mam dużo Oledów, więcej nie potrzebuje. :hihot:

42 minuty temu, peterchen86 napisał(a):

Mam wrażenie, że właśnie często zapomina się teraz o dźwięku a on też "robi robotę" a wymaga znacznie mniejszych inwestycji.

A tak kontynuując watęk. Jakiego OLEDa 27 cali 4K z wysokim odśnieżaniem aktualnie polecacie?

Edytowane przez Doamdor
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Jednak gdybym musiał wybierać to jednak wybrałbym OLEDa. 

Ja np. czytam od zawsze o zajebistości oleda i... musiałbym po prostu "pomieć go" chwilę (jak furę z automatem, żeby stwierdzić, czy to dobre), bo wszystkie zalety OLEDy kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! ;) Ja od zawsze tonuję paletę, używam reshadów do gaszenia oczojebności gier, itd. więc (???) - jak zadziałałby u mnie taki OLED? Żeby dało się gdzieś pożyczyć i potestować, ale nie mam takiej możliwości. :( 

Edytowane przez JeRRyF3D