Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Dimazz najgorszy Asus Dual to 2800zł teraz. 3 wiatrakowe ~3000zł. Mówię o najtańszych ofertach w poszczególnych sklepach. Jak chcesz kupić w molochu z pewną gwarancją itd. to dodaj 5-10% ceny.

A to już w ogóle odklejka.

image.thumb.png.3689fddab5fa9cb9d9a278105b5fca2e.png

Edytowane przez MJRegul
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Dimazz napisał(a):

tak tak w takiej cenie rtx 5070. One są po 2400-2500zł

Chyba przespałeś chwilę. Taniej jak 2800zł nie znajdziesz i to pewnie są jeszcze jakieś końcówki.
Kiedyś wydawało się, że bum na GPU to jest już dramat, a teraz biorą nas z dwóch stron - GPU+RAM.
Czekać tylko na następne ruchy... nagle zabraknie ciekłych kryształów i ceny monitorów +300% albo strajki w kopalni aluminium i obudowy komputerowe +400% 

Opublikowano (edytowane)

o faktycznie. Właśnie przeglądam. Co do ............

Przecież ponad 2 tyg temu przeglądałem i zotac z 5 letnią gwarancja był za 2400zł

to już trzeba na łeb upaść żeby brać 5070 w cenie 9070xt albo jeszcze drożej. Albo być wielkim fanem zielonych

człowiek nie nadąża co tu się  dzieje. 

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
Teraz, Dimazz napisał(a):

mnie tylko ta  interesowała bo wystarczające chłodzenie i 5 lat gwarancji. Nawet kupiłem przyszła ale nie rozpakowywałem bo kusił 9070xt niewiele drożej.

Za tego zotaca dałem równe 2400zł

https://www.ceneo.pl/182025004

Brałeś z mojej znajdźki jakieś półtorej miecha temu? (https://www.pepper.pl/promocje/karta-graficzna-zotac-nvidia-rtx-5070-solid-12gb-gddr7-gra-007-first-light-darmowa-wysylka-smart-1296398)
Dobry deal... jeszcze z 007 First Light.

Teraz, Kadajo napisał(a):

@Lameismyname wrzuc to sobie w Avatara xD

Może ja sobie jednk kupie NH-D15 G2 bo na nowa karte to juz nie ma co liczyc :skrzypce:

Awatar jest za mały - pewnie będzie nieczytelny. Może jutro coś pokombinuje ;) 
A co do zakupu kart to chyba można się rozejść i tak jak mówisz - kupić inny komponent.
Pewnie kupiec mojego byłego RTX 5070 Ti za ok. 3300zł ma powód do zadowolenia - niech mu służy dobrze ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Brałeś z mojej znajdźki jakieś półtorej miecha temu? (https://www.pepper.pl/promocje/karta-graficzna-zotac-nvidia-rtx-5070-solid-12gb-gddr7-gra-007-first-light-darmowa-wysylka-smart-1296398)
Dobry deal... jeszcze z 007 First Light.

Awatar jest za mały - pewnie będzie nieczytelny. Może jutro coś pokombinuje ;) 
A co do zakupu kart to chyba można się rozejść i tak jak mówisz - kupić inny komponent.
Pewnie kupiec mojego byłego RTX 5070 Ti za ok. 3300zł ma powód do zadowolenia - niech mu służy dobrze ;) 

Później i już bez gry

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Dimazz napisał(a):

karta dawno zwrócona. Zaraz jak przyszła. Mam 9070xt aorusa. Kloc wielki ale dobrze sobie radzi więc jestem zadowolony i 4 lata gwary

Też dobra opcja. Polecam Ci obserwować temperatury rdzenia tak na wszelki wypadek bo po moim przypadku jestem wyczulony.
No ale mój przypadek był jednostkowy, nikt inny nie zgłosił podobnego problemu więc pewnie zwykły przypadek i pech.

2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Tak patrzę na te ceny, czytam, gram na 9070XT i nie narzekam i się zastanawiam czy by może nie opierdzielić 5070 i 5080 i pojechać na wakacje za to :skacze:

Poczekaj jeszcze trochę, to zamiast wakacji kupisz kawalerkę w stanie deweloperskim :rotfl:

Teraz, Doamdor napisał(a):

RTX 5090 przebił sufit, a RTX 6090 doleci na księżyc. :hihot:

Myślę, że już same SUPERki nas zaskoczą i to nie pozytywnie ;) 

Opublikowano

Najgorzej, że AMD nie wyda 9070 XTX ani 9080 ani nic podobnego bo to sensu nie ma przy aktualnej architekturze. Za to mamy lub będziemy mieli Radeona 9050 z 4GB ramu, tego potrzebowaliśmy by walczyć z monopolem zielonych i cenami. 

Opublikowano
2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Najgorzej, że AMD nie wyda 9070 XTX ani 9080 ani nic podobnego bo to sensu nie ma przy aktualnej architekturze. Za to mamy lub będziemy mieli Radeona 9050 z 4GB ramu, tego potrzebowaliśmy by walczyć z monopolem zielonych i cenami. 

Kiedyś były plotki nt. 9080/9080XT/9090/9090XT ale jak widać skończyło się na gadaniu. Czerwoni od dawna celują max w pułap średnio-wysoki i chyba ich ostatnim najbardziej konkurencyjnym modelem w segmencie dla entuzjastów był RX 7900 XTX.
Co do tych słabych kart - wszystko kwestia ceny. Lepiej aby były jak miało ich nie być - nikt nie każe nikomu tego kupować. Chociaż konstrukcja budzi swoje kontrowersje ale nie aż tak jak swojego czasu 6500XT 4GB. Rynek zweryfikuje.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

jeszcze pomyśleć że kosztowała 5 koła :lol2:

A co się na wojnie bardziej przydaje? Woda czy karta graficzna :) 

Po co im w ogóle karty jak sobie na żywo w BF czy CoDa mogą zagrać :E 

Edytowane przez AndrzejTrg