JeRRyF3D 528 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu A tylko 2x drożej! Brać! Komu, komu? Bo idę do domu!
Spychcio 370 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Na zagranicznych stronach kolejne przecieki od producentów GPU o 5080 w tylko jednej wersji...16GB. Nvidia to dno z tą chamską strategią.
Phoenix. 494 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 5 minut temu, Spychcio napisał(a): Nowy FrameGen+DLSS i znów na wykresach marketingowych... "5070Ti jest 3 razy wydajniejszy od 4080" Tak bedzie haha
Henryk Nowak 67 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Chcę już zmienić moją 3070ti a skoro 5070 może mieć tylko 12gb co jest żartem w 2025 to wezmę najtańszą 70/80 z minimum 16gb. Pytanie tylko czy są już jakieś przecieki dot ceny 70ti? Raczej bym nie chciał wydawać więcej niż 5-5,5k na zabawkę do gierek.
lukadd 487 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Ja to powtorze raz jeszcze bo pisalem o tym wielokrotnie, nowy gen zaora stary gen nowymi ficzerami AI Zaora na pewno, szczególnie na slajdach od nvidii Wiadomo, że napakują AI i AI i jeszcze więcej AI. Czystej mocy nie będzie wiele na tym procesie. Ale gry nie będą tego wykorzystywać od tak i przyjdzie na to poczekać. A jak to przystało na betatesty nowych technik i implementacji pojawią się kolejne babole A na 2025 rok poza KCD2 na początku, który nawet grama RT nie będzie posiadał to nic ciekawego z dużych gierek AAA się nie zapowiada 2
Phoenix. 494 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a): Chcę już zmienić moją 3070ti a skoro 5070 może mieć tylko 12gb co jest żartem w 2025 to wezmę najtańszą 70/80 z minimum 16gb. Pytanie tylko czy są już jakieś przecieki dot ceny 70ti? Raczej bym nie chciał wydawać więcej niż 5-5,5k na zabawkę do gierek. Ja licze, ze 5070ti bedzie za te 4500zl do kupienia. WIecej nie planuje wydac a najlepiej by bylo 4k 2
Spychcio 370 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Ja licze, ze 5070ti bedzie za te 4500zl do kupienia. WIecej nie planuje wydac a najlepiej by bylo 4k Też liczę, że będzie jakiś sensowny niereferent do 4500zł.
CzerwonyJohn 23 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Raczej bym nie chciał wydawać więcej niż 5-5,5k na zabawkę do gierek. Co najmniej w naszch sklepach po tyle będą nie masz co liczyć, no chyba że po zwrocie.
sideband 137 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 13 minut temu, Spychcio napisał(a): Na zagranicznych stronach kolejne przecieki od producentów GPU o 5080 w tylko jednej wersji...16GB. Nvidia to dno z tą chamską strategią. Nie popłacz się nawet jeżeli będzie 24GB to nie na start, ponieważ nie ma jeszcze kości o większej gęstości. Premiera 5xxx zapewne też zostało przełożona ze względu na dostępność GDDR7.
JeRRyF3D 528 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, lukadd napisał(a): A na 2025 rok poza KCD2 na początku, który nawet grama RT nie będzie posiadał to nic ciekawego z dużych gierek AAA się nie zapowiada Będzie czas ograć ponownie W3, RDR2 i Indianę przejść ze 3x - bo świetny. 10 minut temu, Spychcio napisał(a): Na zagranicznych stronach kolejne przecieki od producentów GPU o 5080 w tylko jednej wersji...16GB. Nvidia to dno z tą chamską strategią. Mistrzowie! Edytowane 16 godzin temu przez JeRRyF3D
musichunter1x 145 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Ej, ej, ale ta kompresja tekstur może być całkiem dobrym pomysłem. W końcu to obrazy 2D... Nvidia zawsze miała dobrą kompresję tekstur, więc czasem te okrojone karty dają radę. Pytanie jaki % Vramu zajmują same tekstury. A to że oprogramowaniem chcą podbić marżę to mnie nie dziwi, pytanie czy to nie będzie sam marketing Edytowane 16 godzin temu przez musichunter1x
DżonyBi 416 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 24 minuty temu, lukadd napisał(a): Zaora na pewno, szczególnie na slajdach od nvidii Jak ruszy "pług" to zaora wszystko, łącznie z portfelami.
lukadd 487 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 17 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Będzie czas ograć ponownie W3, RDR2 i Indianę przejść ze 3x - bo świetny. Ja wracam po Indianie do mojej kolejki growej. Jest tego tyle, że nigdy nie ogram wszystkiego co bym chciał
Kadajo 879 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 25 minut temu, musichunter1x napisał(a): Ej, ej, ale ta kompresja tekstur może być całkiem dobrym pomysłem. W końcu to obrazy 2D... Nvidia zawsze miała dobrą kompresję tekstur, więc czasem te okrojone karty dają radę. Pytanie jaki % Vramu zajmują same tekstury. A to że oprogramowaniem chcą podbić marżę to mnie nie dziwi, pytanie czy to nie będzie sam marketing Czekam na technologie kompresji ceny 6
JeRRyF3D 528 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Zaoszczedzą nam liczenia. Dostaniemy już wypakowaną po kompresji. Dużą. 2
galakty 402 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 46 minut temu, Kadajo napisał(a): Czekam na technologie kompresji ceny Allegro -> używane 2
cichy45 217 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 1 godzinę temu, galakty napisał(a): używane "nietestowane, nie mam jak sprawdzić", to jest najlepszy algorytm kompresji ceny 3
Johnny Tomala 6 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 6 godzin temu, Tankietka napisał(a): Czyli kolejny rok czekania. 7800x3d sobie poczeka dalej na gpu xd U mnie rok czekania na RTX 5080 SUPER lub kupię RTX 5090. 19.10.2024 zrobiłem upgrade kompa, ale siedzę dalej na GTX 1070, przynajmniej do premiery nowej serii kart.
sideband 137 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu https://developer.nvidia.com/rtx/in-game-inferencing/?ncid=so-twit-257082&linkId=100000319986291#section-product-overview
ODIN85 595 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No i premiera po 10 stycznia jak większość po wypłacie
Inca 2 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 13 godzin temu, Kadajo napisał(a): Czekam na technologie kompresji ceny Od dawna są już skompresowane. Huang je co roku stopniowo dekompresuje. 1
Godlike 159 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Na nowego RTX nie masz siana to zap**** do Bociana 2
maras2574 209 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 17 godzin temu, Phoenix. napisał(a): O prosze trzeci raz wrzucane, moze teraz niech ktos to jeszcze kilka razy wrzuci bo przeciez trzy to za malo W Naszym ojczystym języku jeszcze nie było https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/geforce-rtx-50-nowe-funkcje 1
Rekomendowane odpowiedzi