Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Próżność...

No i karta za ponad 10k a i tak będzie trzeba używać generowania klatek i dlss dla 100 fps w 2K bo deweloperzy mają w dupie optymalizowanie gier przez te technologie.

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
28 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Chyba ci sufit na łeb spadł jak 13k to dobra cena za kartę do gier 🤣 Dlatego nic się nie zmieni w kwesti cen jak tu chwalą ceny po 13k. 

Będę po 20k to i tak kupią jak w szale krypto.

Napisałem.ze 2500 ok byłoby git na premiere wiec ok 10k.

Realnie bedzie 12-13k jak na premiere 4090.

I tak masa ludzi to finalnie kupi.

Opublikowano
11 godzin temu, sideband napisał(a):

TU102 jest większy ;)

A od TU102 większy był GV100 :E.

Samo GB202 nie jest większe od TU102, lecz package samo w sobie od package TU102 jest większe.

Opublikowano

Pamiętam gry sprzed ery 3d więc zasadniczo dla mnie, obecnie każda jest wystarczająco "do przyswojenia" graficznie, nawet w jakości xboxa za 1000zl. Akurat u mnie nie w grafice leży problem, więc 5090 magicznie nie sprawi że będę się lepiej bawił :magik:

W tym układzie cena 5090 mnie nie interesuje, ale zapowiada się, że Ci co kupią będą zadowoleni z wydajności, czego oczywiście Wam życzę Wariaty w nowym roku :D

Opublikowano
22 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

To nie brzmi dobrze :( Przy 450 już robi się ciepełko, przy 600 będzie głośno w opór jeśli nie zrobią jeszcze większego chłodzenia...

No 5080 będzie potrzebował chłodzenia wielkości tego z 4090 by być chłodny przy sensownym poziomie hałasu, a 5090 to tak ze slot więcej powinien zajmować teraz :E

Opublikowano
57 minut temu, zozolek napisał(a):

Napisałem.ze 2500 ok byłoby git na premiere wiec ok 10k.

Realnie bedzie 12-13k jak na premiere 4090.

I tak masa ludzi to finalnie kupi.

Ale 2.5K $ to jest właśnie ok 13K na nasze bo hamerykany nie mają komunoVATu, no i wiele firm lubi przy ustalaniu msrp na europę luczyć 1$=1€

Opublikowano
23 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ile dacie za rtx 5080? Dacie za niego 1800$? xD Bo widzę leak, że Asus ma MSRP po 2800$ australijskich, a to ok 1800$.

Jeżeli to prawda to pozamiatane:

Opublikowano
27 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ile dacie za rtx 5080? Dacie za niego 1800$? xD Bo widzę leak, że Asus ma MSRP po 2800$ australijskich, a to ok 1800$.

Ja nic nie dam. Leję na serię RTX 5000.

Testy chętnie obadam of course.

Opublikowano
2 minuty temu, ibizpl napisał(a):

Jeżeli to prawda to pozamiatane:

Tutaj jest temat na reddit, koleś na filmiku pokazuje jakiś leak, jeszcze tydzień i będziemy wiedzieć, dla mnie ta karta może kosztować i 20 tyś, powyżej 3tyś nie wydam na kartę, więc mnie to nie rusza, a bardziej mam z tego ubaw co robi nvidia, ale kto jej zabroni.

Opublikowano (edytowane)

Dobry przykład byl z 9800x3d ostatnio gdzie 480$ MSRP było w dniu premiery za 2400 czyli równiutkie x5. 

Więc te 5080 w cenie 1800$ to plotka z dupy bo kto da 9000zł za tę kartę, a przeciez poprzednio nvidia sama się przyznała ze źle wyceniła 4080 za 1200$. Jak zwykle panika zanim cokolwiek się potwierdzi. 

Ale najważniejsze że 'plotka' jest i teraz powstaje 100 filmów jaka to droga karta nie będzie bo 'content' i rage bait musi być by się wyświetlenia i oglądalność zgadzały.

Edytowane przez muszka
Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Tutaj jest temat na reddit, koleś na filmiku pokazuje jakiś leak, jeszcze tydzień i będziemy wiedzieć, dla mnie ta karta może kosztować i 20 tyś, powyżej 3tyś nie wydam na kartę, więc mnie to nie rusza, a bardziej mam z tego ubaw co robi nvidia, ale kto jej zabroni

Równie dobrze może to być leak na poziomie, co serwuje na co dzień MLID, czyli głupoty wyciągnięte z tyłka.

• Upvote 4
Opublikowano
15 minut temu, muszka napisał(a):

Więc te 5080 w cenie 1800$ to plotka z dupy bo kto da 9000zł za tę kartę, a przeciez poprzednio nvidia sama się przyznała ze źle wyceniła 4080 za 1200$. Jak zwykle panika zanim cokolwiek się potwierdzi. 

Ale najważniejsze że 'plotka' jest i teraz powstaje 100 filmów jaka to droga karta nie będzie bo 'content' i rage bait musi być by się wyświetlenia i oglądalność zgadzały.

Sięgając głębiej w tą plotkę na reddit i czytając komentarze, to uwaga, ta cena 1800$ (2800$ australijskich) dotyczyła najprawdopodobniej Strixa, który ma MSRP odjechany w kosmos i tak też będzie w serii 50.

Cytat

1500+ is for ASUS Strix ROG + VAT from an AU price converted to USD, so as expected, it's gonna be 1199$ msrp for founders edition.

And 5090 will be 1999$.

Anyhow, those prices in the video are not final as Nvidia doesn't reveal the final price until Jensen says so, all AIBs have a range of the prices but not the final one.

Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

all AIBs have a range of the prices but not the final one.

Nie dziwne, że EVGA się z tego biznesu wycofała. 

Robisz GPU i w sumie nie wiesz, jaką ceną rzuci producent, więc nie da się zaplanować ile da się zarobić na jednym egzemplarzu. 

• Upvote 1