Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Trudno nie przyznać racji. Bardzo, bardzo dziwny czas, bo ani premiera 50xx, ani nadchodzącego roku w gamingu nie powoduje u mnie przebierania nogami (starość!) ;).
A to znów nie skłania do hurraoptymistycznego wydania kwoty wartości auta używki w zamian, za... (?).
No właśnie. Po raz kolejny, W3, Cybera, RDR2, itd. w wyższym fps? ;) 

Moooże coś z tego... od bidy.

Pokaż ukrytą zawartość

Nie, za możliwość odpalenia PyTorch pod Python'em albo C++'em.

Dlaczego zamieszacie używać do gier akceleratory AI?

Tak, wrzuciłem!

5 minut temu, Zhao napisał(a):

Jeśli mam się zabawić w wróżbitę Macieja to istotny będzie dopiero RTX 6090 (zapewne NVIDIA będzie dawać W4 do karty ;) ) czy kupię 5090? pewnie tak - tak samo jak 4090

Czy będziesz na niej pracował? Czy będzie tylko służyć do rozrywki?

Edytowane przez Auberon
Opublikowano
12 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Trudno nie przyznać racji. Bardzo, bardzo dziwny czas, bo ani premiera 50xx, ani nadchodzącego roku w gamingu nie powoduje u mnie przebierania nogami (starość!) ;).
A to znów nie skłania do hurraoptymistycznego wydania kwoty wartości auta używki w zamian, za... (?).
No właśnie. Po raz kolejny, W3, Cybera, RDR2, itd. w wyższym fps? ;) 

Moooże coś z tego... od bidy. 

OD bidy nowy Doom, ale do tego nie będę potrzebował nowego GPU :D

Reszta to śmietnik, jak dla mnie. ;)

Chyba ze coś z tego będzie spoko, po 2 latach od premiery jak połatają wszytko, akurat na premierę RTX 6090 :hihot:

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Chyba ze coś z tego będzie spoko, po 2 latach od premiery jak połatają wszytko, akurat na premierę RTX 6090 :hihot:

Na miejscu NV już bym tak tych kart nie nazywał.

Bo zdecydowanie nie będą, jeśli już nie są to sprzęty dla graczy.

1 minutę temu, Zhao napisał(a):

Both - Ja nie używam PC tylko do gier ;)

Wiec należy uznać ze kupi ja jednoosobowa działalność gospodarcza a nie gracz.

Ile czasu spłaca się ten sprzęt (inwestycja)?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Auberon napisał(a):

Ja też pewnie kupię 5090 tak samo jak i kupiłem 4090, 4080 i nie tylko, bo też praca i granie. Zwróci się w maksymalnie 2 miesiące.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Auberon napisał(a):

Wiec należy uznać ze kupi ja jednoosobowa działalność gospodarcza a nie gracz.

Pytasz o rzeczy dość prywatne - powiem tak ja w momencie kupna już miałem z tyłu głowy kupno 5090 w 2025 ;)

Chcę   jedno  dość wyraźnie podkreślić = szanujcie się nawzajem i nie zaglądajcie ludziom do portfela  - kto kupi ten kupi,kto tego nie zrobi to nie i tyle

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Ja pitole jakbym się cofną o 40 lat do PRL.

Tato, Mamo kupimy komputer ? Ale to będzie do pracy i nauki.

:smiech:

W PRL nie było firm prywatnych i gospodarki wolno rynkowej w której każda inwestycja musi się zwrócić inaczej zamykamy działalność z długami do spłacenia.

Bo odpowiadamy majątkiem prywatnym za długi firmy.

Witamy w wolno-rynkowum USA.

7 minut temu, Imm napisał(a):

Ja też pewnie kupię 5090 tak samo jak i kupiłem 4090, 4080 i nie tylko, bo też praca i granie. Zwróci się w maksymalnie 2 miesiące.

Czyli nawet przy 50% podwyżce jesteście w tanie to przełknąć w 3 miesiące.

NV nie jest tym wstanie zarznąć rynku.

Opublikowano
2 minuty temu, Gret napisał(a):

w PRL toś widział komputer 

Ano i zawsze się mylił przy dodawaniu :D

Miałem to szczęście ze moi rodzice pracowali w ZETO wiec dostęp do komputerów mam praktycznie od dziecka :E

A że w domu nie było od razu... phiii kiedyś telefonów tez nie było od razu... i TV...

Ba nawet internetu nie było od razu w PRL'u :E

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Zhao napisał(a):

Pytasz o rzeczy dość prywatne - powiem tak ja w momencie kupna już miałem z tyłu głowy kupno 5090 w 2025 ;)

Chcę   jedno  dość wyraźnie podkreślić = szanujcie się nawzajem i nie zaglądajcie ludziom do portfela  - kto kupi ten kupi,kto tego nie zrobi to nie i tyle

Zapominasz ze to nie są prywatne pieniądze tylko pieniądze firmy nawet jeśli jest jednoosobowa działalnością.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, J4Z66 napisał(a):

Czy aby na pewno? Czy przypadkiem nie nudne, wtórne, kiepskie gry? 

Czyli... starość. :)
Dobre już było. Pozostaje chłam.
A taki "normalny" / poprawny / ale fajny, Indiana urasta do rangi gry roku. :)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czemu miałbym przestać grać w CS 2 czy Valorant'a?

Przecież do tego nie trzeba rtx 5090...

1 minutę temu, Stjepan napisał(a):

To jak 5090 będzie w 2025 to 6090 będzie w 2027, później 2029, 2031, 9090 wyjdzie w 2033 roku. :E

Tam Indiana, ja odkryłem jaką dobrą grą jest RDR1. :E

Cykl ma się skrócić do roku.

Opublikowano
10 minut temu, Auberon napisał(a):

Zapominasz ze to nie są prywatne pieniądze tylko pieniądze firmy nawet jeśli jest jednoosobowa działalnością.

Zapłaciłem z własnych pieniędzy  ;) tyle  powiem -  nie był to zakup na firmę

Nie zakładaj z góry,że dany scenariusz jest prawdziwy -   bo nie znasz sytuacji danej jednostki

Tyle ode mnie bawcie się dalej sami (z kulturą) Do zobaczenia w temacie jak będzie konferencja

Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Żadna starość panie, tylko gry robione dla jakiś niedorozwiniętych umysłów i to już naprawdę do granic bólu.

Tak tak, indiana jones jedna gra na rok, na pewno warto było pobiec do sklepu i kupić do niego GPU za ponad 10 kola.

Co poniektórych tutaj nie o starość a postradanie zmysłów bym raczej oczerniał :E

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Zhao napisał(a):

Zapłaciłem z własnych pieniędzy  ;) tyle  powiem -  nie był to zakup na firmę

Nie zakładaj z góry,że dany scenariusz jest prawdziwy -   bo nie znasz sytuacji danej jednostki

Tyle ode mnie bawcie się dalej sami (z kulturą) Do zobaczenia w temacie jak będzie konferencja

Ale i tak użytkuje go firma do pracy :P

Formalność to co innego, de fakto użyczasz go firmie.

Kupiłbyś ten sprzęt gdyby na siebie nie zarabiał? Bo ja nie.

Problem polega na tym że kart GeForce miały być dla graczy a nie do komercyjnego zastosowania jak np.  koparki krypto.

Edytowane przez Auberon
Opublikowano

Karty zielonych nieźle się nadają do przerabiania/powiększania/generowania zdjęć oraz kombinowanie przy filmach, ja to robię w 1080p, tutaj naprawdę widać co potrafi technologia w takim RTX4060, nawet na lapku coś tam dłubałem na RTX3050. :E

Opublikowano
2 minuty temu, Stjepan napisał(a):

Karty zielonych nieźle się nadają do przerabiania/powiększania/generowania zdjęć oraz kombinowanie przy filmach, ja to robię w 1080p, tutaj naprawdę widać co potrafi technologia w takim RTX4060, nawet na lapku coś tam dłubałem na RTX3050. :E

Problem w tym ze rynek graczy przestaje się dla Nvidii liczyć i być może nawet opłacać dlatego go olewają.

Myślicie ze oni pokażą nowe karty dla graczy ? Buhahaha, to są karty dla AI i tego durnego obliczenia. Granie na nich to tylko coraz mniej znaczący dodatek.

• Like 1
  • Upvote 2