Składając nowy zestaw jesienią brałem procesor na przeczekanie i zdecydowałem się właśnie dołożyć do 7700. Czemu? Bo ma 8 rdzeni. Konsole mają 8 rdzeni i nie chciałem procesora z mniejszą ich ilością. Może i to nieco głupie myślenie, ale tak zdecydowałem. Z 7700 można ponadto łatwo zrobić wydajność 7700X. Wystarczy podnieść Boost Clock i pobawić się CO. Jest wydajność 7700X i to przy niższym poborze energii.
@Send1N Ja nie widzę sensu metalu przy padach. Gelida kupujesz za 17zł, zakładasz, zapominasz, temperatury super, z czasem jak wino - poprawiają się osiągi, w razie gwary wygląda jak normalna pasta, nie przewodzi prądu i nie ma żadnych uniedogodnień przy aplikacji (oprócz pewnej trudności ale dla ułatwienia można kłaść na radiator). Jak dla mnie wybór "no brainer" na korzyść pada. Stąd też są teraz tak popularne.
Znajomy ma RX 6700Xt to używa XeSS lub TSR. Jak kupię RX'a to pewnie robiłbym to samo, na razie czekamy na nowe FSR 4, czy będzie lepsze niż starsze czy bez rewolucji. Najważniejsze, żeby było to w grach.
Rekomendowane odpowiedzi