Kadajo 7 414 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, muszka napisał(a): A jaka jest zaleta wersji FE vs karty innych producentów? Gdzie będzie lepsze chłodzenie? Zaleta FE jest cena i to ze maja już przyzwoite chłodzenia. Chociaż przy tej generacji chłodzenie zostało zmienione wiec bez testów nic nie wiadomo.
Gret 557 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia @senac no tak ale większość 4090 to już ponad dwuletnie karty, zaraz im się gwarancja będzie kończyć.
lukadd 2 913 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia A nvidia potwierdziła te 575W stock na 5090? Bo jak tak to już totalna beka.
Godlike 880 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia I teraz znów wszystko od nowa Bo teraz najgorsze to czekanie do 30 i ta nie pewność czy się uda kupić czy nie bo na 5080 cena spoko i chyba się skusze.
Art385 339 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, muszka napisał(a): A jaka jest zaleta wersji FE vs karty innych producentów? Gdzie będzie lepsze chłodzenie? Ja po prostu nie miałem jeszcze FE a mi się podobają
Gret 557 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, lukadd napisał(a): A nvidia potwierdziła te 575W stock na 5090? Bo jak tak to już totalna beka. w tabelce na pjur tak mają
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Art385 napisał(a): Ja po prostu nie miałem jeszcze FE a mi się podobają Ja mam 4090 FE i nie narzekam, dobrze działa.
Kadajo 7 414 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, lukadd napisał(a): A nvidia potwierdziła te 575W stock na 5090? Bo jak tak to już totalna beka. Potwierdzone: 1
Gret 557 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Gdzie ta moc 5090 idzie? Chyba że te nowe mfg tak ciśnie
lukadd 2 913 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ale czy nvidia potwierdziła na koncie, albo na slajdach.
Alek_M 233 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Wstałem przed 7 i tak sobie zacząłem czytać te 30 stron co nastukaliście. Na początku szok cenowy i euforia, a w miarę klikania stron coraz mniejszy ten zachwyt, aż w końcu potwierdziły się moje przypuszczenia, że jako posiadacz 4080S mogę spokojnie czekać do premiery RTX 5080 w wersji z 24GB Vram. Edytowane 7 Stycznia przez Alek_M 3
Gość Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, Godlike napisał(a): I teraz znów wszystko od nowa Bo teraz najgorsze to czekanie do 30 i ta nie pewność czy się uda kupić czy nie bo na 5080 cena spoko i chyba się skusze. nie miej złudzeń... pewnie od scalpera ciezko bedzie kupic z 2x przebitka do wakacji zapomnij. szkoda nerwów Edytowane 7 Stycznia przez marioking
Kadajo 7 414 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, lukadd napisał(a): Ale czy nvidia potwierdziła na koncie, albo na slajdach. To co dostales jest ze strony NV: https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/graphics-cards/compare/ 1
skunRace 798 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Do 5090 zamiast kodu na Kingdome Come Deliverance 2 będą dodawać 5
Gość Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Zaleta FE jest cena i to ze maja już przyzwoite chłodzenia. Chociaż przy tej generacji chłodzenie zostało zmienione wiec bez testów nic nie wiadomo. A sumie racja, niereferenty na start zawsze coś dorzucą z ceną. Popatrzę na testy FE 5080 i 5090 i jak będą spoko z chłodzeniem to spróbuję ustrzelić FE 5070Ti Edytowane 7 Stycznia przez muszka
Roman_PCMR 866 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 5 minut temu, lukadd napisał(a): Szczury 2 masz bez tych dodatkowych fejkowych klatek. Tu widać realny wzrost wydajności. Jeszcze DLSS w performance mode.... tak naprawde musimy czekac na testy realne. Teraz przynajmniej znamy ceny
bartez88 46 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, muszka napisał(a): A sumie racja, niereferenty na start zawsze coś dorzucą z ceną. Popatrzę na testy FE 5080 i 5090 i jak będą spoko z chłodzeniem to spróbuję ustrzelić FE 5070Ti Nie będzie FE 5070TI
Reddzik 2 776 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Czyli, żeby mieć mniej zużytego vramu trzeba używać DLSS, czyli teraz nie ma grania w natywnym, tylko wszystko w DLSS. i to jeszcze FG
lukadd 2 913 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): To co dostales jest ze strony NV: https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/graphics-cards/compare/ Ale beka. 125W więcej i realna wydajność 5090 nad 4090 to zapowiada się 25-30% max Dwa pierwsze testy. Bo reszta jest napompowana MFG czyli tymi dodatkowymi fejkowymi klatkami dla nowej generacji Jest gorzej niż obstawiałem, bo liczyłem na ~40% skoku w rastrze. A tu nie dość, że mniej to jeszcze 125W ekstra. 1 1
Art385 339 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, skunRace napisał(a): Do 5090 zamiast kodu na Kingdome Come Deliverance 2 będą dodawać To chyba do jakiś bieda wersji. Do Astrala Asus montuje centralkę ppoż i oświetlenie awaryjne. 2
zozolek 313 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 57 minut temu, lysyn napisał(a): Ciekawe jak to wyliczyłeś? Ja stawiam na 10 tys. 12-13k to bedzie oferta dnia. 4090 byla na start po 1599 usd a dalem 11k za suprima. Dolar jest mocny, wiec 10k nie ma szans. 1
ernorator 154 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Czyli nie dostaniemy już dopracowanych gier bo nie trzeba ich dopracowywać, DLSS, FG zrobi nam z 30fps 120 i będzie git. 1 4
Gość Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, bartez88 napisał(a): Nie będzie FE 5070TI To czemu na stronie Nvidii można wklepać maila z powiadomieniem o dostępności?
Alek_M 233 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Myślę, że seria 50xx jest dedykowana osobom, które obecnie siedzą jeszcze na serii 20xx/30xx. Posiadacze serii 40xx mogą spokojnie czekać na RTX 60xx. 9
Gość Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, muszka napisał(a): To czemu na stronie Nvidii można wklepać maila z powiadomieniem o dostępności? bedzie, maila dostaniesz teoretycznie w marcu... przed wakacjami nie kupisz... bo to nawet scalperzy sie beda bic miedzy sobą by coś kupić
Rekomendowane odpowiedzi