Reddzik 2 777 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 5 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): że userzy 30xx, 40xx... dostaną ficzery, choć nie musieli wcale dostać Co mi po tych ficzerach jak i tak mam za mało vramu, do tego nie mam FG, tylko zwykłe DLSS/DLAA. Ja i tak muszę na coś zmienić, bo tu nie ma co ratować.
Gret 558 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a): Zaraz zaraz....myslicie ze testy na kartach serii 4xxx byly wykonane na DLSS3 a serii 5xxx na DLSS4? Jak tak to przyrostu nie ma nawet tych 20% w rasterze DLSS4 wpadnie za jakis czas do serii 4xxx i sie wyrowna No tak masz napisane na slajdach
Art385 339 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): I tak i nie. Te ceny wydają się atrakcyjne, ale tak naprawdę to RTX 5080 kosztuje... tyle samo ile kosztował RTX 4070 Ti w premierę, no może nowa karta kosztuje trochę więcej. A przypomnę ze RTX 4070 Ti dogonił bez żadnych sztuczek RTX'a 3090 Ti Tylko go vramem zabili, bo inaczej bym go miał a jak wyszedł 16 GB to już miałem XTX. Czekam na testy jak będzie tak se to kasa się nie zmarnuje może w tym roku mi się uda upolować 77 calowego oleda pod gierki
Kadajo 7 418 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Reddzik napisał(a): Co mi po tych ficzerach jak i tak mam za mało vramu, do tego nie mam FG, tylko zwykłe DLSS/DLAA. Ja i tak muszę na coś zmienić, bo tu nie ma co ratować. No to kupuj RTX 5070 Ti
CryptTM 404 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Nie ma co płakać. W zasadzie wszyscy zadowoleni, użytkownicy serii 3xxx i starszych zmienia karty, a użytkownicy serii 4xxx zostaną na swoich kartach do następnej generacji. Tak jest wilk syty i owca cała a nV przy tym za bardzo nie wkur***a ludzi. 4
Smalec 1 551 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 11 minut temu, Kadajo napisał(a): I tak i nie. Te ceny wydają się atrakcyjne, ale tak naprawdę to RTX 5080 kosztuje... tyle samo ile kosztował RTX 4070 Ti w premierę, no może nowa karta kosztuje trochę więcej. A przypomnę ze RTX 4070 Ti dogonił bez żadnych sztuczek RTX'a 3090 Ti "Wyciekami" przygotowywali na ceny z kosmosu, żeby teraz dać trochę taniej i pyk, wszyscy dostali spazmów z radości jakby rozdawali za pół darmo w caritasie To wszystko było dobrze przemyślane. Edytowane 7 Stycznia przez Smalec 1 1
maras2574 891 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 godziny temu, Send1N napisał(a): Ale tą kurtkę to dopier kozacką to nawet nie jest RT a chyba PT To jest kurtka AI 1
caleb59 1 633 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Co mi po tych ficzerach jak i tak mam za mało vramu, do tego nie mam FG, tylko zwykłe DLSS/DLAA. Ja i tak muszę na coś zmienić, bo tu nie ma co ratować. 16GB VRAM od Nvidii za 3900zł. No nie wiem czy to taki fajny deal, dolicz nowy zasilacz bo TDP leci w górę. Leżysz pan i robisz pod siebie.
CryptTM 404 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, maras2574 napisał(a): To jest kurtka AI Dla AI przez AI
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ja tam chyba zmieniam 4090 na 5090. A inni? 1
Kadajo 7 418 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Art385 napisał(a): Tylko go vramem zabili, bo inaczej bym go miał a jak wyszedł 16 GB to już miałem XTX. Czekam na testy jak będzie tak se to kasa się nie zmarnuje może w tym roku mi się uda upolować 77 calowego oleda pod gierki No ciekawy jestem jak w praktyce sprawdzi się ten caly RTX Neural Shader do kompresji tekstur.
CryptTM 404 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, cichy45 napisał(a): Ja tam chyba zmieniam 4090 na 5090. A inni? Inni nie są głupi 3 1
lamparcicho 697 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 57 minut temu, Reddzik napisał(a): A jeszcze dochodzi ok 2.5tyś na wymianę platformy na AM5, bo obstawiam, że Ryzen 5600x nie podoła w 1440p. Chyba jednak trzeba będzie się przesiąść na Switcha 2, bo nie wydoję. Jakby co to uważaj z tym dojeniem, doić to trzeba umieć Kurteczka miał bardziej doić a wydoi tylko trochę i dzięki temu kto chce to kupi sobie nową karciochę Edytowane 7 Stycznia przez lamparcicho
Reddzik 2 777 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, caleb59 napisał(a): dolicz nowy zasilacz bo TDP leci w górę Zasilacz kupiłem, i tak musiałem, bo nie mam 2x osobno kabli pod wtyczkę nvidii- albo pod kartę AMD, dziś ma być kurier Asus TUF Gaming 850W Gold 449zł. Nie wiem co zrobię, mam 4 wyjścia, 9070XT, 5070 i modlić się, że na 12gb vram Indiana mi odpali i dam radę z 3 lata pociągnąć na 12gb vram, dopłacić przeszło 1tyś do wersji 5070Ti, albo rzucić to wszystko i kupić Switcha 2 i mieć wywalone na PC. Wtedy nic nie muszę zmieniać. Edytowane 7 Stycznia przez Reddzik 1
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia No to zamiast rywalizować przy zakupie z graczami, skalperami i ludźmi AI pozostaje tylko rywalizować ze skalperami i ludźmi od AI 1
Kadajo 7 418 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, Smalec napisał(a): "Wyciekami" przygotowywali na ceny z kosmosu, żeby teraz dać trochę taniej i pyk, wszyscy dostali spazmów z radości jakby rozdawali za pół darmo w caritasie To wszystko było dobrze przemyślane. https://www.hvacrbusiness.com/news/2013/aug/01/keys-to-price-conditioning/
Roman_PCMR 866 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, cichy45 napisał(a): Ja tam chyba zmieniam 4090 na 5090. A inni? Czekaj na testy. Ja jestem nastawiony na nie. Nie jestem fanem FG ani DLSS 2
Element Wojny 4 776 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Troche martwi mnie brak wersji FE dla 5070Ti - punktem odniesienia do tej ceny bedzie zapewne jakis low-life od Zotaca albo Palita, a realnie sensowny model to bedzie $850.
Zdzichon 69 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): No ciekawy jestem jak w praktyce sprawdzi się ten caly RTX Neural Shader do kompresji tekstur. A to jest część któregoś modułu dlss i czy będzie na 4xx? To mnie jako posiadacza karty z 12GB najbardziej interesuje a nadal nudzie nie widzę.
Voodoo2 960 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia No dobra, ale teoria po tej premierze nt. corocznej premiery nowych serii chyba trafia właśnie do lamusa
Pavel87 703 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, cichy45 napisał(a): Ja tam chyba zmieniam 4090 na 5090. A inni? Ja na 99% nie zostawiam sobie ten 1% w razie czego i poczekam na testy, ale skoro w slajdach Kurteczki wygląda to słabo w rasteryzacji to nie sądze żeby portale/redakcje/youtuberzy wyciągnęli z tego więcej Edytowane 7 Stycznia przez Pavel87
lukadd 2 915 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 23 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a): Wiesz o tym ze ten DLSS i MFG bedzie zezarty przez brak optymalizacjii i lenistwo programistow Zle zoptymalizowane chmurki, cienie itp I tak większość gniotów AAA nadaję się do ogrywania dopiero po roku czy dwóch od ich premiery:E Edytowane 7 Stycznia przez lukadd 1
Element Wojny 4 776 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Sens zmiany najwyzszego modelu obecnej generacji na kolejna moim zdaniem jest zaden. Ja zmienie, bo 4070 juz na premiere nie byl demonem predkosci, a nawet bez DLSS4 FG i tych wszystkich ficzerow, przejscie na 5070Ti to powinien byc spory kop. Ale oczywiscie tez poczekam na testy. Edytowane 7 Stycznia przez Element Wojny 1
Godlike 880 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 35 minut temu, marioking napisał(a): nie miej złudzeń... pewnie od scalpera ciezko bedzie kupic z 2x przebitka do wakacji zapomnij. szkoda nerwów Zobaczymy może akurat nie będzie tak, źle jeśli chodzi o modele poniżej 5090.
Kadajo 7 418 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Zdzichon napisał(a): A to jest część któregoś modułu dlss i czy będzie na 4xx? To mnie jako posiadacza karty z 12GB najbardziej interesuje a nadal nudzie nie widzę. https://developer.nvidia.com/blog/nvidia-rtx-neural-rendering-introduces-next-era-of-ai-powered-graphics-innovation/ Z tego co wiemy wszystkie RTX'y to dostaną. 1
Rekomendowane odpowiedzi