Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Outlet nabierze nowego wymiaru.. i rozmiaru :lol2:

Te rozpakowane powinni sklepy skorzystać z prawa utraty wartości czy jakoś tak to było. Oj tak po 10% urwać z takiego typa to poezja by była. Gorzej z tymi nierozpakowanymi. Nie ma haka. 

Opublikowano
Godzinę temu, raiders napisał(a):

Za  głupotę (brak rozsądku ) się  płaci  ....często  bardzo srogo  .

Sam jestem emocjonalnym człowiekiem i wiem jak można łatwo im ulec. Przy typ całym "hype train" na te całe karty, może kolega w ferworze stwierdził, że musi być pierwszy i klikał bez opamiętania.
Nie ma co krytykować, a pomóc jak ktoś wie jak.
Ja sobie postawiłem granicę, że tylko z polskich sklepów zamierzam kupić. Kto wie czy bym w takim przypadku też nie przeklikał...

19 minut temu, Kartofel napisał(a):

https://ithardware.pl/aktualnosci/rtx_5090_rtx_3050_gaming-39224.html

Ile jeszcze wpadek musi się wydarzyć aby ludzie olali RTX50?

Ja jakoś chyba powoli nabieram trzeźwości. Chociaż z drugiej strony jeszcze to ciśnienie na 5090 dalej odbija swoje piętno.
Aczkolwiek w CP2077 z FG, RT, PT w 4K mam te 75-85 fps na modach z uber teksturami itp.
Gra z małpą mnie nie interesi. Nie lubię grać w gry w których mam się wczuwać w jakiegoś małpiszona, a nic bardziej wymagającego już chyba nie ma.
Jeszcze tylko sprawdzę jak mi przyjdzie sprzęt do simracingu z jakim fpsem będę mógł grać w gry z tej kategorii.

Jeśli 5090 nie będzie potrzebny to chyba sobie na nim przesiedzę albo do dużych obniżek albo do kolejnej serii.

Opublikowano

O czym zapomniałem?

- ograniczona dostępność

- zawyżona cena

- brakujące ROP'y

- topiące się gniazda zasilające

- płonące egzemplarze

- nagłe zgony podczas instalacji sterowników

- brak wsparcia dla 32-bit PhysX

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kartofel napisał(a):

O czym zapomniałem?

- ograniczona dostępność

- zawyżona cena

- brakujące ROP'y

- topiące się gniazda zasilające

- płonące egzemplarze

- nagłe zgony podczas instalacji sterowników

- brak wsparcia dla 32-bit PhysX

W sumie wszystko ... na razie. Przy czym można to tak wytłumaczyć: "These are not flaws - these are features" :E

Opublikowano
7 minut temu, ket_rab napisał(a):

@sovas cewki pewnie się dotarły :E

Ja mam 5080 Suprim liquid i ładnie grają 

Moja Suprim też grała całkiem nieźle, i przy wentylatorach powyżej 35% pojawiały się dziwne wibracje, a wraz z nimi nieprzyjemny dźwięk. W sumie dobrze, że idzie na zwrot. Za to 5090 Trio nie ma ani grających cewek, ani dziwnych wibracji wentylatorów.

Ventus też bez grających cewek i dziwnych wibracji, ale nie daj Boże powiedzieć coś pozytywnego o Ventusie na tym forum.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, dhyde00 napisał(a):

Moja Suprim też grała całkiem nieźle, i przy wentylatorach powyżej 35% pojawiały się dziwne wibracje, a wraz z nimi nieprzyjemny dźwięk. W sumie dobrze, że idzie na zwrot. Za to 5090 Trio nie ma ani grających cewek, ani dziwnych wibracji wentylatorów.

Ventus też bez grających cewek i dziwnych wibracji, ale nie daj Boże powiedzieć coś pozytywnego o Ventusie na tym forum.

Coś jest z tymi cewkami w suprimach.

Na 4090 grały jak orkiestra - w trio cisza jak makiem zasiał.

@dhyde00 jak tam 5090 trio ?

chopaki twierdzą że ich 4090 jest prawie tak samo wydajna ? 😁

Edytowane przez zozolek
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Raider napisał(a):

najważniejsze w tym wszystkim że sterowniki błyszczą:

Nie no fajnie, RGB na karcie, na wentylatorach, a teraz to i nawet na monitorze :lol2:

Opublikowano
14 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@sovas i jak odczucia z MFG?

Na razie trochę mało miałem czasu, żeby pograć. Ale wstępnie jestem pozytywnie zaskoczony. Może przy niskim bazowym FPS się to rozjeżdża.

Ja mam 240Hz monitor, to ten MFG uważam jako fajny dodatek do gierek co działają już w 80-100 fps.

• Upvote 1