Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, RTX4090 napisał(a):

Zresztą za kilka dni się okaże że TOP AMD nowej generacji będzie wolniejsze od jakiegoś kastrata NV  (tak ten kastrat NV co najwyżej powinien nazywać się 5070 a nie 5070 TI) 

Przestań bredzić. Za kilka dni będzie mid od AMD vs mid od nvidii :E

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

:smiech:

przesiądź się na 1280 , ppi nie ma znaczenia przecież %-)

To daj wyniki swojego wypasa z 3d marka :cool:

Po co? Serio przy takim konfigu mam Ci coś udowadniać? Skoro nie było lepszego sprzętu. Najmocniejszy procesor, najlepsza na świecie płyta sekcja zasilania jak elektrownia w Czarnobylu i rtx 4090, czego Ty jeszcze nie rozumiesz? ;)

Edytowane przez RtxOn
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Po co? Serio przy takim konfigu mam Ci coś udowadniać? Skoro nie było lepszego sprzętu. Najmocniejszy procesor, najlepsza na świecie płyta sekcja zasilania jak elektrownia w Czarnobylu i rtx 4090, czego Ty jeszcze nie rozumiesz? ;)

5 minut temu, RtxOn napisał(a):

ale tak to jest jak się nie wie z kim się zadziera ;)

już wiesz z kim zadarłeś %-)

cykorek obleciał :smiech:

ssf'ik był i jest lepszy od tego "wypasa"

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
35 minut temu, RtxOn napisał(a):

Dobra było 5 reakcji więc jak obiecałem wypasa to daje. Możecie sobie pisać pierdy o marketach jak ostatnio ale fakt jest taki że na tamte czasy nawet goście z Ohaio i Japonii pytali skąd go mam. 364 like pod zdj na fb grupie. Zagranicznej grupie gdzie ludzie z Ny mają lepsze pc w biurach niż większość z nas w gaming roomach. I pamiętajcie mam jeszcze wiele asów w rękawie. Miłego dzionka.

1370.jpeg

Ze niby to jest "wypas"? Czarny wentylator z tylu i bajzel w kablach? :E Jarasz sie tylko tym, ze przeplaciles za mobo, bo 6.5k :D A ludzie na forum z kompami w cenie Twojej plyty maja ladniejsze buildy.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

No to mogę porównać jak Jan Bednarek krzyczy do Cristiano Ronaldo żeby ten mu coś udowodnił. Nie rób sobie jaj.

3 minuty temu, ryba napisał(a):

Ze niby to jest "wypas"? Czarny wentylator z tylu i bajzel w kablach? :E Jarasz sie tylko tym, ze przeplaciles za mobo, bo 6.5k :D A ludzie na forum z kompami w cenie Twojej plyty maja ladniejsze buildy.

To nie ten komp. Wczoraj wrzucałem innego. I o tym mowa z Sylwestrem. I dobra pogadaj sobie. Ja wiem jakiego konia wystawiłem 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
Teraz, RtxOn napisał(a):

No to mogę porównać jak Jan Bednarek krzyczy do Cristiano Ronaldo żeby ten mu coś udowodnił. Nie rób sobie jaj.

Dla tego siedzisz cicho i ogonek podkuliłeś Janeczku :smiech:

2 minuty temu, ryba napisał(a):

Czarny wentylator to on dokładał, resztę mu w morele złożyli :witojcie2:

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, RtxOn napisał(a):

Ten PC co go wczoraj wstawiłem to najmocniejszy konfig na tamte czasy a na tej płycie ludzie bili rekordy na azocie.

Kolejny noob, co mysli ze jak ma mobo pod ln2 to ma lepszego kompa :D Ale spoko, kto broni kupowac lambo, zeby po wiejskich blotnych drogach jezdzic.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Przynajmniej samoocene masz prawidłową wypłoszku

Spokojnie ja Cie nie obrażam a Ty złamałeś kolejny regulamin. Halo moderacja tu skarżypytą proszę przyjechać na forum ;) haha

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, ryba napisał(a):

Kolejny noob, co mysli ze jak ma mobo pod ln2 to ma lepszego kompa :D Ale spoko, kto broni kupowac lambo, zeby po wiejskich blotnych drogach jezdzic.

Jego komp? randomowe zdjęcie z neta, nawet wyników nie pokaże, bo by się podzespoły ze zdjęciem nie zgadzały

Opublikowano
22 minuty temu, RTX4090 napisał(a):

czyli Fake klatki AMD > od Fake klatek NV

Tylko, że AMD pokazało FPSy bez FSR, z FSR i FSR+FG (ta grafika dotyczyła funkcji karty graficznej, a nie jej bezpośredniej wydajności). Porównali również czysty raster/RT bez upscalerów.

NVIDIA zaczęła konferencje od 5070=4090 i porównywała MFGx4 do wydajności 4090 XD

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Jego komp? randomowe zdjęcie z neta, nawet wyników nie pokaże, bo by się podzespoły ze zdjęciem nie zgadzały

W tej chwili mnie obrażasz i oczerniasz. Wstawianie fejkow na forum, podpisując się pod nimi to wbrew regułom. Możemy żartować ale proszę o zachowanie umiaru. Bez obrażania, oczerniania itp. Pełna kultura. Zdj moje i moderacji mogę udowodnić w każdej chwili, a Ty udowodnij że tak nie jest. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
16 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

ssf'ik był i jest lepszy od tego "wypasa"

On albo myśli na serio, że tym konfigiem komuś tutaj zaimponuje, co oznacza, że jest lekko upośledzony, albo jest trollem, i śmieje się do rozpuku, bo ktoś mu odpisuje na te jego piardy.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, wkamil73 napisał(a):

On albo myśli na serio, że tym konfigiem komuś tutaj zaimponuje, co oznacza, że jest lekko upośledzony, albo jest trollem, i śmieje się do rozpuku, bo ktoś mu odpisuje na te jego piardy.

Trol to gość co ma gtx 1060 i pierdzieli w temacie o 5090 itp. Mnie nazywali trolem ale udowodniłem że nim nie jestem. Gadam w temacie który mnie dotyczy i taki po prostu jestem. Nie mam gtx 1060 żeby trollować tutaj. Konfig miałem najlepszy na świecie więc upośledzony to nie do mnie, do mnie nie.

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
Teraz, wkamil73 napisał(a):

Troll, to jest gość, który nie ma niczego ciekawego do powiedzenia a spamuje wątek, jakby miał. Posiadane gpu nie ma tutaj nic do rzeczy. 

Powiedziałem więcej ciekawych rzeczy niż Ty. To na bank. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Konfig miałem najlepszy na świecie więc upośledzony to nie do mnie, do mnie nie.

Na wsi chyba (z całym szacunkiem do wsi). Dobra, trza cię do ignorowanych wrzucić.

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, RTX4090 napisał(a):

Nie pamiętam sytuacji gdzie nowa generacja GPU (TOP nowej generacji) jest słabszy od poprzedniego TOPU. Wszak nic mocniejszego AMD już w tej generacji nie wypuści. 

Ty jesteś niereformowalny.

9070/xt jest nastepca sredniego segmentu, a nie topu.

5070/ti porownywali do 4090 bezposrednio?

Kurteczka porównał ale dodal ze 5070 to z ejaj sie zrówna...

Jak cos walniesz to nie wiadomo czy smiac sie, czy płakać...

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
52 minuty temu, AvengerGT napisał(a):

Serio, chyba nie uznajecie, że dosłownie każdy taki filmik to fake. Wystarczy trochę poklikać po kanale i zauważyć jak wygląda sytuacja i na ile wiarygodne mogą być wyniki. Jest masa kanałów które na np. na tydzień przed daną premierą potrafią wyskoczyć z benchmarkami to wiadomo, że chodzi tylko o wyświetlenia. 

Tak, uznajemy, że każdy taki filmik to fake :)

Dużo prościej zrobić taką fałszywkę, niż rzeczywiście przeprowadzić testy. Wystarczy przeczytać kilka recenzji, wrzucić typowe wyniki w RNG +- 5%, wyrenderować z gotowego szablonu i już, minimum wysiłku a kasa z wyświetleń i reflinków leci. Bonusowe punkty jeśli ktoś ma dostęp do sprzętu i zrobi walidację w cpu-z czy inny sposób.

Dopóki ktoś nie robi grubych błędów ani nie wstawia filmów przed premierą, ciężko nawet udowodnić że to fake. Więc zamiast liczyć, że trafiłeś na kanał jednego uczciwego człowieka w tym morzu śmieci, prościej przyjąć że wszystkie cyferki, które widzisz na ekranie pochodzą z generatora liczb losowych.

• Upvote 2
Opublikowano
31 minut temu, Zachy napisał(a):

Ty jesteś niereformowalny.

9070/xt jest nastepca sredniego segmentu, a nie topu.

5070/ti porownywali do 4090 bezposrednio?

Kurteczka porównał ale dodal ze 5070 to z ejaj sie zrówna...

Jak cos walniesz to nie wiadomo czy smiac sie, czy płakać...

Dokladnie tak. AMD porownalo karte do GRE poniewaz w podobnych pieniadzach byla wiec po dwoch latach dostajemy w tym samym segmencie cenowym +40% do wydajnosci za ta sama kase, postep jest?? Jest! Nvidia wypuszcza 5090 30% drozsza i 30% wydajniejsza, postep po dwoch latach wydajnosc/cena = 0.

• Upvote 3