Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, sovas napisał(a):

Wtyczkę dopnij dobrze xD

19 czy 20 procków Intela zjarał, ciekawe ile Astrali pójdzie z dymem :E zanim ukręci wynik w Nomadzie :E

Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Cewki dają jak głupie.

3 doby wygrzewania na max limicie 666W 24h na dobę, albo się ułożą albo nie.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Odpowiedzieli z Inno.

No this has the silent mode.  Did you reinstall the drivers when you installed this card? 

Pewnie że instalowałem. Chyba że jakieś inne jeszcze?

Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

Łatwiej jakbyś fotkę zrobił. Ale jak tam nie ma naprężeń pomiędzy jednym i drugim to ogólnie będzie działać :E

Poza względami estetycznymi i gorszym przepływem powietrza będzie działać.

Ale jak będzie minimalnie stykać to nie wiadomo czy jakieś wibracje nie będą przechodzić z jednego na drugie, od np. rozpędzonych wentyli na Ventusie.

Messenger_creation_7162BFE1-FF6D-476D-A28E-EF4CB285A9D0.thumb.jpeg.b6f05bd9b390e62a6ef855908e336cef.jpeg

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Problem w tym, że cewki bardziej niż w grach, są słyszalne na pulpit. Jak przeciągam okno z czymś, albo otwiera się jakiś program. Zmieniłem myszkę na 500 z 1000 jak ktoś wcześniej dawał link i jest trochę lepiej, ale dalej daje. 

Mocno slychac przy zamknietej budzie? I jak slychac w sluchawkach?

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Problem w tym, że cewki bardziej niż w grach, są słyszalne na pulpit. Jak przeciągam okno z czymś, albo otwiera się jakiś program. Zmieniłem myszkę na 500 z 1000 jak ktoś wcześniej dawał link i jest trochę lepiej, ale dalej daje. 

Po pierwsze upewnij się, czy to na pewno karta, bo wątpię. A jak jakimś cudem karta, to sobie Hz zmniejsz w monitorze :lol2:

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Spróbuj inną myszkę i odinstaluj soft od obecnej.

To soft od myszki moze powodowac swierszczenie? Niesamowity jest ten gaming caly XD

Ja soft od myszki razer basilisk odinstalowalem bo mi raz na czas gre minimalizowal bez zadnego okienka nawet czy cos 

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

U dziewczyny na kompie coś takiego jest też z evga 3080 ftw3 ultra, sprawdzałem z innnym zasilaczem i nie pomaga. U mnie w TUFie 5090 cisza.

Opublikowano
4 minuty temu, lysyn napisał(a):

Pewnie że instalowałem. Chyba że jakieś inne jeszcze?

Zrób reinstall, stare przez DDU, ale wątpię, że to przez to. Po prostu szrot od inno. Sam fakt, że to ma minimum 1200rpm o tym świadczy.

Opublikowano
5 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Czemu wątpisz, że karta skoro po jej wlozeniu to sie zadzialo? :O

Bo piszczenie na pulpicie przy przewijaniu okien, itd., to płyta główna, jak side wcześniej pisał.

Teraz, RTX4090 napisał(a):

Odkupie tego złego Astrala za połowę ceny ( bo z grającymi cewkami nie jest więcej wart)

Dorzucam złotówkę!

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Elvis79 napisał(a):

Messenger_creation_7162BFE1-FF6D-476D-A28E-EF4CB285A9D0.thumb.jpeg.b6f05bd9b390e62a6ef855908e336cef.jpeg

W zasadzie tak jak pisałem wcześniej, jeśli tam nie ma na chama naprężeń i nie będą ci jakieś wkurzające wibracje przechodzić z jednego na drugie to może być.

Ale ja sam wywaliłbym to chłodzenie z CPU bo to tylko kloc co zakłóca obieg powietrza w budzie i zbiera całe ciepło z backplate od GPU. 

Wrzuć tam jakieś fajne AIO na CPU i po problemie. Np. Arctic liquid freezer 3 360 po taniości i świetnie się sprawdza, jak wejdzie do budy,.

Opublikowano

Ponad miesiąc czekania, setki postów i zwróci kartę przez cewki :cool: