Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

@jankooo Puść 3dmarka steel nomad na stock i pokaż parametry hwinfo, porównamy chłodzenia. 

w steel nomadzie to nawet się się spoci bo nie dobija do power limitu

tu masz bios performance z otwartą obudową (niższe temp ale wyższy rpm) ale power limit załadowany cały czas pod korek. Temp w pokoju +/-21°

gigabyte rtx 5070ti furmark.png

i jeszcze pliczek z mojego uv 0,925V i oc rdzenia. Screen po obciążeniu 30min benchmarkami i przede wszystkim quake2 rtx (haevy test- nie znalazłem nic innego tak skutecznie obciążającego kartę)

windforce uv oc games.png

Edytowane przez jankooo
dodatkowy screen
Opublikowano (edytowane)

Kompaktowa konstrukcja, ale z tych trzech kart MSRP Windforce wypada najlepiej, potem Inno3D i Ventus.

Zotac Solid jest 600 zl drozszy. Kazdy musi zdecydowac sam, ale tego Zotaca na pewno mozna polecac.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

Żal mi was. Ja od miesiąca pykam kulturalnie na 5080 z którego wszyscy się śmiali a tu problemy macie ze sprzętem za 15k i jedyne co to słuchacie świerszczy przez szybę, zmieniacie zasilacze, modele kart, i Bóg wie co jeszcze a ja tylko żem wsadził i już połowa stalkera 2 na 160 fps za mną a w kolejeczce 5 następnych gier. Tak to się robi. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

No już do takiej szewskiej pasji mnie doprowadza ten sprzęt, że chyba w pizdu odsyłam te przepłaconą kartę...

Rozumiem, że tylko 5090 wchodzi w grę ... ?

Opublikowano (edytowane)

Z tego co widze, na techpowerup takie same dane, toć to skandal jest. Jak już celować w TOP to trzeba suprima kupić...

image.thumb.png.2354405d7c84114db7f89d9fcc97a962.png

1 minutę temu, cruzier napisał(a):

Rozumiem, że tylko 5090 wchodzi w grę ... ?

Powoli zacząłem się aż zastanawiać nad 5080, ale widzę obiecujące dane tego Suprima

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Wiadomo, ze Suprim lepszy niz Astral, ale tam tez cewki potrafia grac.

Dzisiaj ziomek odebrał suprima, a zwrócił Astrala, mówi, że cewki 4x cichsze a bez obciążenia, scroll itd. wcale nie słychać. Wiadomo, że to nie reguła ale brzmi zachęcająco.

Edytowane przez Tester Wrażeń
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Zgadzam się z tym ale nie żałuję bo pamiętam dzień premiery jak ostrzegałem przed 5090 i używanymi 4090 i do tego pisałem że jestem zadowolony to z tego „jestem zadowolony” az powstawały memy a śmiechom nie było końca. Teraz ten się śmieje kto się śmieje ostatni i powtórzę jeszcze raz jestem zadowolony ;) a wy płaczcie dalej. 

Suprim 5080 to jest kozak karta. Technicznie najlepsza jaką miałem i nawet 5090 jej nie pobije, nie z tym poborem. 

Edytowane przez RtxOn
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, lukadd napisał(a):

Skończ pierdzielić o tym 5080. W 5080 też cewki grają, a czy ciszej czy głośniej to zależy jaka sztuka się trafi.

Nie chodzi tylko o same cewki ale nie będę się powtarzał. Choć powtórzę jedno. 5090 do grania jest gorsze od 5080. Raz że latem bez klimy się ugotujesz. Dwa że do gier kompetetywnych gra się na low gdzie 5080 sobie spokojnie poradzi, no chyba ze ktoś ma 500hz monitor. Do gier AAA na 120gps git. Mfg też jest. O 4K też już pisałem że to sensu nie ma wraz z obszernym wyjaśnieniem. I nie słychać coś lamentu osób z 5080 tak jak z 5090. Ropy, wtyczki, zasilacze, cewki, ceny itp itd a jest ich więcej na rynku niż 5090. 5090 to tylko do roboty ma sens. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano

Ludzie z 5080 czy tam 4090 grają a reszta zwraca, odsprzedaje, słucha koncertów, wymienia zasilacze, robi uv którego normalnie nie da się zrobić i wkurzają się na forum. To rzeczywiście wspaniałe te 5090. Pisałem że do gier to buble.