RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Pentium D · Opublikowano
Ciekawe jak to wyjdzie w praktyce z tym bllc. Tam mają być 3 rodzaje rdzeniów i kafelki? -
Przez bergercs · Opublikowano
Adam Wężyk pSoosetndr18igamcih3l469lhcu6071i1ugln2tm0t3a003ua9c4gc h6tm · Dostałem Omode 5 (590t) w zastępstwie za 9 w trakcie naprawy gwarancyjnej. Byłem ciekaw jak to jeździ, a więc dzielę się kilkoma wnioskami po paru dniach. Zacznę od plusów. Wykończenie wnętrza i jego jakość na wysokim poziomie. Mimo ceny ok. 100k mniejszej niż 9 jakość jest tu na podobnym poziomie. Można się doczepić do paru elementów ale to już przeginanie pałczana. Pozycja za kierownicą dużo lepsza, sama kierownica dużo ładniejsza. Wyposażenie jak za te pieniądze jest bardzo przyzwoite, nie śmierdzi tanim plastikiem ani niczym innym. Czyli w zasadzie jak w większości chinoli, pierwszy kontakt jest bardzo pozytywny. No. ALE. Przebieg tego egzemplarza to prawie 14 tysięcy kilometrów. Mimo tego geometrii brak, hamulce do wymiany, ekrany w środku mrugają na nierównościach, kontrola trakcji nie działa. Ogólnie wszystkie systemy bezpieczeństwa zainstalowane na pokładzie tworzą więcej niebezpieczeństw niż pomagają. Strasznie to wszystko nieefektywne. Zestrojenie skrzyni biegów i długość zmian to koszmar, wybór trybów jazdy jest w zasadzie po nic bo realnie nic nie zmieniają a tryb SuperMode wywołuje na twarzy uśmiech ale zażenowania. Podsumowując... Gdyby te auta były choć trochę bezawaryjne, byłby to niezły wybór. Póki co wciąż to, czy nasza Omoda będzie jeździć bez szarpania naszych nerwów to loteria, nie reguła. /poniżej był filmik z jazdy - nie da się pobrać :-( / /post sprzed 3 minut - jeszcze brak komentarzy, ale zapewne będzie do niego wrócić :-) / ******* BAIC Polska Marcin Kasa · Sertoonsdp3.1t3g3197udf662h9h0306i36994zmc0ogg6418 g1004la13 · Witam, dziś byłem w salonie bo szukam auta dla kobiety. Mianowicie Baic 3 z LPG. I tu zdziwienie bo od około tygodnia salon zaprzestał sprzedaży tego modelu z instalacją gazową bo podobno są problemy z silnikiem. Czy ma ktoś z Was może takie auto i mógłby powiedzieć co się dzieje z tymi motorami zasilanymi podtlenkiem?!! Magda Kowalska Nasze auto Baic 3 jest prawie 4 miesiące w naprawie. Wymiana silnika, 17 tys przejechane. Problem zaczął się przez LPG, części idą z Chin. Michał Maj Chyba żaden nie przejechał 35kkm i chyba jeszcze nikt nie dostał silnika? Zwróc uwagę na Grande Panda, chyba lepsza opcja od Baic3? Majkel Majkel W moim po 8 tys, padl silnik. Teraz sie bujam po sądach, bo walka z nimi jest jak gehenna. Jakub Sawa U mnie przy 17 tys silnik padł. Auto stoi. Niema części. Kontakt z nimi dramat. Szykuje się do pozwu bo chce zwrócić pojazd. Byłem 8 razy w serwisie przez rok. Jakub Sawa Marcin Kasa no dramat. Ja mam auto w leasingu na firmę i to jest problem bo auto stoi, nie ma czym jeździć i jeszcze leasing trzeba płacić. Ale najgorsze jest to, że ZERO KONTAKTU ze strony Baica. Tam z nikim nie porozmawiasz. Ja już przy 3 tys i 4 awariach prosiłem o demontaż gazu. Oni się zapierali że wszystko będzie dobrze. Nie montuj do tego auta gazu a najlepiej kup coś innego. Firma krzak. Mirka Ba U mnie po 26 tys zapalił się czek a potem padł silnik. Samochód w autoryzowanym warsztacie od 4 miesięcy. Brak części. Adam Orłowski U mnie sytuacja była następująca. Chciałem kupić samochód z lpg. I kupując dnia 20.11.2025r. powiedzieli że można w baic 3 lpg tylko trzeba chwilę po poczekać bo kolejka na lpg to ja do nich okej to po nowym roku zrobimy niech sobie pojeździ na benzynie nowy silnik. Chciałem umówić termin przed nowym rokiem a oni do mnie że wstrzymane a samochód przecież kupowany z założeniem i myślą o lpg żeby był budżetowy a teraz kicha. Czyli samochód nie zgodny że specyfikacją teraz cwaniaczki wypierają się że w dniu zakupu mi o tym mówili a ja do nich że nawet bym bo nie kupił jak bym wiedział o tej sytuacji albo wziął baic 5. Narazie sytuacja stresowa z salonem. Może ktoś ma jakies rady jak z tego wybrnąć *********************** Beijing 5 Polska Sławomir Sajdak · nosetSrdop4gi26f9ca1fz2740g8707l7l8d.59o5gg71a1m60iait200 l2 · Witam Pytanie o działanie instalacji LPG. Po roku użytkowania pojawia się problem z wolnymi obrotami na LPG falują lub silnik gaśnie na pb działa normalnie. Przy większych obrotach też przełącza się na pb. Oddany do serwisu i informacja że instalacja ok taki problem dotyczy już 6 aut w serwisie w Rzeszowie, zła jakość LPG choć tankowany w różnych stacjach i miejscach i nie zrobią z tym nic. Czy dotyczy to jeszcze innych samochodów i czy udało się to ogarnąć? Bo jak nie to może warto zgłosić reklamację dotyczącą niezgodności towaru z ofertą? Karol Chmielewski Mam podobnie, ale u mnie występuje tylko przy dużych mrozach. Niestety urok bezpośredniego wtrysku + LPG Jakub Marciniak Karol Chmielewski nie urok tylko zła regulacja instalacji. Lub elementy są za słabe. Nie wyobrażam sobie żeby takie problemy były w innych samochodach z bezpośrednim wtrysku Paweł Feli MI wymienili reduktor miało byc ok, a znów jest to samo i wywala gaz jak jest powyżej 4k obrotów Adam Kowal Mi wywala nawet przy 2tys obr i.lekkkm dodaniu gazu ponizej 0. Wymiana reduktora nie pomogła. Daniel Gawdziński Mi się załącza gaz a jedzie na benzynie. Włączyłem dziś klime w trakcie jazdy i zaczął pobierać gaz. Ten samochód to największy żart jaki istnieje ale maszyna i tak jest super Sławek Probierz Witam. Ja mam tak, że jak jadę w trybie sport i wcisne pedał gazu na maksa to wyłącza mi gaz jakby była pusta butla. Adam Jędraszak Też to miałem. ASO wygrało nową mapę na sterownik LPG i problem ustał z falowaniem i gaśnięciem. Natomiast teraz brakuje gazu przy ostrym wciśnięciu gazu i przechodzi na benzynę. Niedługo kolejna wizyta u nich i mają zwiększyć dawkę i powinno być dobrze. ******************* Beijing 5 Polska Dawid Lipiński · Sonodtsepr468.3m7u8gciac4occt09d14g05075 i7h0thf2m1zl6869u3h · Witam wszystkich. Mam problem z instalacją LPG. Usterka występuje od dnia odbioru pojazdu (listopad) i nie została dotychczas trwale usunięta. Wyskakuje mi check engine co jakiś czas, dodatkowo rozłącza gaz przy wyprzedzeniu i mocniejszym dociskaniu pedału gazu. Byłem w serwisie 5 razy od listopada. Pan serwisant rozkłada ręce, twierdzi że to problem z mapami paliwowymi i cały czas wgrywają nowe oprogramowanie. Trochę już się zirytowałem całą tą sytuacją, bo dla mnie to jest chore żeby nowe auto odebrać z salonu i jeździć cały czas po serwisach. Instalacja gazowa z Europegas za “złotówkę” w ofercie kupna auta. Serwis w Łodzi stwierdził, że mogę reklamacje do producenta gazu wysłać. Czy Ja generalnie mogę cokolwiek na nich wymusić więcej czy jestem już skazany na takie jeżdżenie i liczyć, że w końcu “naprawi się”? Piotr Ostas Miałem dokładnie ten sam problem. Zostało to rozwiązane w ten sposób że sterownik został wymieniony oraz końcówki wtryskiwaczy gazowych na dłuższe. Podobno wstawiali wszystko takie same jak w 3 ale tam jest 150 koni a tu jest 177 i jest jakaś tam różnica. Natomiast jeżeli chodzi o przełączanie na benzynę W trakcie minusowych temperatur problem jest taki że tam któryś element jest zbyt chłodny było ostatnio wrzucane na stronie. U mnie czasem to występuje czasem nie występuje najbardziej wtedy kiedy mam mniej gazu w zbiorniku. Jeżeli mieszkasz w niedalekich okolicach Warszawy to u mnie skutecznie sobie z tym poradzili dixi car ale też dopiero za którymś razem. Natomiast teraz już wiedzą W czym jest problem i powinni umieć to zrobić. ******** I jeszcze na grupie elektryków podjęli temat chińczyków: EV w Polsce Maciej Ma · Gwiazda grupy · eorodtSpsnofcgt4a6h5h625hih8mczc. tfl1gt730gt16h1g0id5a94465 · Kupić, nie kupić "chińczyka" EV? A może PHEV (no przecież tu piszą że takie są ... no zajebiste) ... oto jest pytanie? No to sobie poczytajmy co mnie czeka Zanim elaborat przeczytacie to macie szybki skrót - na topce premium aut chwalonych w Chinach za bezawaryjność jest między innymi ... BMW iX3 A po dnie szorują dobrze znane wypychane między innymi do Polski: BYD Dolphin - dobrze znany nie? taki tani u nas jest BYD Seal 06 GT - Seal czyli tania Tesla? BYD Song L PHEV - czy na pewno to takie dobre? Bo PHEV? Leap Motor C11 - SUV'y są super? Leap Motor T03 - ktoś tu chyba na grupie ma? Lynk & Co 08 PHEV - ostatnio koledzy go tu reklamowali Xpeng G9 - podobno "nowość" jak widać w ... awaryjności rządzi A co ma namniej problemów? Audi - brak na liście Hyundai / KIA - brak na liście Tesla - raz poniżej średniej TMY (pewnie przez problem z chińskimi bateriami od CATL) a TM3 błyszczy niezawodnością Toyota - raz Volkwagen dwa razy - ID.3 w średniej i dużo gorzej ID.4 TOP PROBLEMÓW CHIŃSKICH AUT Software / infotainment – największa wada - to najczęstsze źródło problemów - średnio 226 problemów na 100 aut - Najwięcej usterek dotyczy lagów, resetów, błędów nawigacji, asyst głosowych, OTA. Im „bardziej auto smart”, tym więcej błędów zgłaszają kierowcy. Systemy pokładowe ADAS i „smart driving” - druga największa kategoria usterek. - Fałszywe alerty, nagłe wyłączenia, nieprzewidywalne reakcje. - Funkcje często reklamowane agresywniej niż działają w praktyce. Chcesz wjechać na autopilocie do rowu? Kup chińskie auto „Czarny ekran” - Jedna z najczęściej zgłaszanych awarii. - Centralny ekran potrafi zgasnąć w trakcie jazdy - brak ogrzewania, kamer, ustawień. Nasi polscy Omodziarze już się tym chwalą Ograniczanie funkcji po OTA - Skargi na zdalne ograniczanie mocy, ładowania lub pojemności - klient dowiaduje się po fakcie. - To dokładnie ten „orwellowski scenariusz”, którym straszy się Zachód - tylko że realnie występuje on przede wszystkim w Chinach. O "żółwikach" i czarnych ekranach już Omodziarze też się chwalą po grupach Skala problemów software’owych - W jednym roku ~156 tys. skarg na chińskie NEV - EV i PHEV, - z czego ~35 tys. dotyczyło wyłącznie software’u. - ponad 20% wszystkich skarg na elektryki. Kup Pan Tanie Chińskie Auto - serwis twoim drugim domem będzie Bateria i zarządzanie ładowaniem auta - Rekordowe liczby skarg dotyczących degradacji, niestabilnych wskazań pojemności auta, problemów z ładowaniem. - Szczególnie w autach, które „na papierze” mają kosmiczne parametry Kup Pan BYD GT Będzie Miał Pan Problem Ładowanie auta - Deklarowane 300–500 kW na papierze a realnie jedzie jak trzycylindrowa kosiarka ze 100 pod maską - Problemy z krzywą ładowania, stabilnością, kompatybilnością stacji. Dopiero co przeczytałem jak jednemu koledze chińczyk odmawia ładowania na najszybszych stacjach Ekoenu w Polsce Wnętrza - nie tylko „premium feel” - Trzeszczenia, luzy, nierówne spasowanie. - Problem narasta wraz z tempem produkcji. W gratis masz w cenie inhalację zapachów starego chińskiego klapka Chaos modelowy i cenowy - Nowa wersja po 3–6 miesiącach. - Obniżki, zmiany wyposażenia, „lepszy model za te same pieniądze”. Nie ma to jak wydać kupę hajsu a za miesiąć zobaczyć że jego auto jest tańsze i ma lepsze wyposażenie - tak kup pan chińczyka jako betatester Spadek jakości przy tempie - Jakość mierzona PP100 pogarsza się drugi rok z rzędu. - Tempo wdrożeń ma swoją cenę – i tą ceną jest stabilność produktu. Tylko potem proszę, nie mówcie że nie pisałem... ****************************** -
Przez hwdp43 · Opublikowano
Podobno to przez zmienne ip . chociaz jeszcze z pol roku temu tego nie mialem . Jak sie prszesiadlem na nowego kompa to sie zaczelo ... -
Przez Reddzik · Opublikowano
Oba są spoko, oba mam zrobione w tym sezonie- jak monitorowałeś temat to musiałeś widzieć moje screeny i wypociny ale dopieszczony to jest Crackling Energy i dobrze zostało napisane będzie łatwiejszy, nawet w graniu może również łatwiejszy. -
Przez Pan Mateoo · Opublikowano
a z czym masz problem? kod pisany z windowsa ma milion funkcji, niektore juz dawno zostaly zastapione a niektore nie sa poprawnie zainicjowane. jakies bledy sa normalne i beda bo ten system to kupa. z czym konkretnie masz problem? bo jesli z niczym to wylacz podglad zdarzen i nie probuj na sile miec go czystego - to jest windows - naprwaisz cos to spieprzy sie cos innego i tak doprowadzisz sie do reinstalacji
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi