Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Kiedyś to było tak ze oglądałem test jakiegoś tam nowego procka czy karty, mówiłem yhmhm super sprzęt, po czym zamykałem przeglądarkę i wracałem do grania.
Dziś przeglądam test, yhmhm ale super CPU/GPU... nie no nie mogę już grac teraz na tym swoim starym złomie, to się nie da. Nie ma takich rzeczy :E

Części z nas chyba na starość odbija i nawet tego nie zauważmy, szczególnie tym co żon nie mają :hihot:

Potwierdzam 8:E 

• Haha 3
Opublikowano
19 godzin temu, Totek napisał(a):

Dam sobie rękę odciąć że więcej gra gowniak z RTX 4060 niż dorosły bogaty z 4090.

Oj dokładnie tak jest. Dodajmy do tego że ten dorosły jeśli gra to w benchmarki :E 

13 godzin temu, Totek napisał(a):

Albo rtx5090 albo żona. Razem nie pójdą w parze, bo nie utrzymasz obu na raz. 

Jak 5090 będzie kosztował 15k u nas to ja stoję przy wyborze czy nowe GPU czy generalny remont łazienki w mieszkaniu które kupuję :E za 10k za FE to bym jeszcze kupił ale 15k to już będę się mocno mocno wahać.

Żeby tylko nie wyszło na to, że ci co kupili 4090 w dobrej cenie to przy 15k za 5090 sprzedadzą swoje 4090 w cenie kupna sprzed roku czy dwóch :E 

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, cichy45 napisał(a):

Oj dokładnie tak jest. Dodajmy do tego że ten dorosły jeśli gra to w benchmarki :E 

Czym chcecie ciąć te kończyny?:lol2:Statystki macie w stylu "no mówię ci mordo".

Teraz rypie w Tsushimę, Wukonga, CP Phantoma, kończę RDR2 i KG deliverance przed dwójką. A tu Stalker 2 zaraz. Benchmarki odpalałem jakiś rok temu, gdy testowałem UV 4090. 

Opublikowano

Ja się zastanawiam, kiedy będzie najlepszy moment na opędzlowanie 4090 :D. Przed czy po premierze 5090.  Jak cenę 5090 dowalą w kosmos, to 4090 powinna utrzymać dobrą cenę, w innym wypadku może lepiej było by zacząć myśleć o popchnięciu.

Opublikowano

Mój dobry przyjaciel parę dni temu mi mowi: qrwa, kiedy w końcu te nowe rtxy wyjdą? Odpowiadam: przecież bierzesz moją 4090 co nie?

Odpowiedź: No tak ale nie oddasz mi jej przecież zanim nie wsadzisz 5090 do kompa 😎😎😎😎

Także ten, dawać tego rtx 5090, najlepiej na mikołaja 😀

Opublikowano
40 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

Ja się zastanawiam, kiedy będzie najlepszy moment na opędzlowanie 4090 :D. Przed czy po premierze 5090.  Jak cenę 5090 dowalą w kosmos, to 4090 powinna utrzymać dobrą cenę, w innym wypadku może lepiej było by zacząć myśleć o popchnięciu.

Wczoraj ładna 4090 poszła za 6460 w licytacji, czyli taka najbardziej realna wycena. Więcej nie dostaniesz.

https://allegro.pl/oferta/karta-palit-rtx-4090-gamerock-oc-24-gb-stan-idealny-16824173877

To że nowa generacja będzie droga to nie oznacza, że sprzedasz starą w dobrej kwocie. Muszą być chętni na używane 4090 za ponad 7k :D

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Brolly napisał(a):

4070 ti ma chociaż 16gb Vram :E :E :E

Super, zwykła ma 12 GB ;) 

I stawiam że 5070 to będzie odpowiednik 4070 Ti, pewnie z mniejszym poborem prądu choć pewny nie jestem :E 

Edytowane przez galakty
  • Haha 1
Opublikowano

Ja mam w planie poczekać na 6090, jak zejdą z litografią. Teraz przeczuwam grzałeczki, nawet przy tych samych rozmiarach chłodzeń a coś czuję, że je zmniejszą.

Ale jak to z planami bywa, szczególnie gdy wejdę tutaj zaraz po premierze, to pieprzone cyferki zrobią swoje i przegram ze swoim zboczeniem :szatanek: