Pentium D 1 162 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Mydlenie oczu AI i rozmydlaczami. 1 1 6
Kadajo 7 411 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, RTX5090 napisał(a): mówiłem żę NV dowiezie ... Na razie to dowieźli ceny, które są wręcz podejrzanie niskie. Jak to wszytko sie opiera tylko na DLSS 4 czyli FG 3 klatki to Pisalem wam wiele razy xze jak ceny beda niskie to karty zapewne nie zaskocza wydajnoscia. 1
SmogSmok 279 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Czemu żadnych wykresów wydajności 🤷🏻🤷🏻🤷🏻🤷🏻 Bo ssie pałę.
maxmaster027 887 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ceny są spoko, według mnie. 9070 399$ raczej pewne
Spl97 1 293 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia 3 minuty temu, Spychcio napisał(a): Chyba będziemy się przepraszać z tym 5080 Ale i tak czekam na 5080 z 24 GB.
Pawcio 84 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Grzecznie przypominam: Poczekajcie na niezależne testy. Edytowane 7 Stycznia przez Pawcio
Spl97 1 293 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Teraz, maxmaster027 napisał(a): Ceny są spoko, według mnie. 9070 399$ raczej pewne 9070 $399, a 9070 XT $499. Inaczej tego nie widzę. Edytowane 7 Stycznia przez Spl97
Imm 275 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Zaraz zobaczymy , bo to raczej mało prawdopodobne... Nie bez powodu cisną AI TOPS, a nie normalną wydajność. Jakby mieli się czym pochwalić w stosunku do ceny i poprzedniej generacji(i nie mam tutaj na myśli śmiesznych 20+% przewagi 5080 nad 4080 w rasterze jeśli w ogóle tyle będzie), to by się pochwalili. Mistrzostwo PR Nvidia już dawno osiągnęła. Jak wszystkie korpo tego pokroju. A AMD anulowało konfę, bo cenę pewnie mieli nie za ciekawą względem 5070 i lekka panika - odwołana konfa, cena do poprawy. Edytowane 7 Stycznia przez Imm
King Arthas 97 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Johnny Tomala napisał(a): Jak do 10 K PLN się uda trafić RTX 5090, to biorę. Nie będę rok czekał na 5080 SUPER z 24 GB VRAM. 2000 USD to akceptowalne MSRP za RTX 5090. Czyli u nas 2000 Euro + VAT + podatek od nowości. Ja będę się rozglądał u Helmuta
DyndaS 93 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Kurteczka wstydzi się nawet przekłamne słupki pokazać?
Spychcio 802 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Nie jest dobrze, Jensen powiedział już ze 100 razy słowo Skalowanie 1
Doamdor 1 785 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Cena RTX 5080 jest świetna, ciekawe czy faktycznie wyprzedzi RTX 4090 i o ile.
Spychcio 802 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, King Arthas napisał(a): Czyli u nas 2000 Euro + VAT + podatek od nowości. Ja będę się rozglądał u Helmuta Nie, PS5 PRO było idealnie przeliczone z Dolarów + 23% vat. Tu powinno być tak samo.
maxmaster027 887 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Imm napisał(a): Nie bez powodu cisną AI TOPS, a nie normalna wydajność. Jakby mieli się czym pochwalić w stosunku do ceny i poprzedniej generacji(i nie mam tutaj na myśli śmiesznych 20+% przewagi 5080 nad 4080 w rasterze jeśli w ogóle tyle będzie), to by się pochwalili. Mistrzostwo PR Nvidia już dawno osiągnęła. Jak wszystkie korpo tego pokroju. Zobacz na spec musi byc szybkie, kapitan ameryka chyba nie zawiedzie
RTX4090 358 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia https://videocardz.com/newz/nvidia-launches-geforce-rtx-50-blackwell-series-rtx-5090-costs-1999 Jest opis + aktualizacje. Raster + RT - to zapewne tylko 5090 przebije 4090. Gry z tym pełnym DLSS 4.0 to za rok może ...
Kadajo 7 411 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, DyndaS napisał(a): Kurteczka wstydzi się nawet przekłamne słupki pokazać? Zrobią to recenzenci ;p
Vulc 2 191 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, Spychcio napisał(a): Tak jak 4080 na wykresach miał wydajność 3 X 3090 No wiadomo, przecież o to w tym wszystkim chodzi, tyle że teraz mamy marketing powered by AI. Edytowane 7 Stycznia przez Vulc
Phoenix. 4 726 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Szybka konfa, można się rozejść. W ai będzie mocno ale raster pewnie cienizna. Dlatego ceny takie a nie inne. 2
Johnny Tomala 80 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, King Arthas napisał(a): Czyli u nas 2000 Euro + VAT + podatek od nowości. Ja będę się rozglądał u Helmuta Ktoś tutaj pisał ze 20 stron temu, że z DE kupował karty i jakiegoś lepszego przewoźnika niż Body Car zna. Lecz jak to teraz znaleźć wśród tylu stron
Phoenix. 4 726 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): Cena RTX 5080 jest świetna, ciekawe czy faktycznie wyprzedzi RTX 4090 i o ile. W rasterze to nawet w połowie się nie zbliży. 1
Spl97 1 293 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Imm napisał(a): A AMD anulowało konfę, bo cenę pewnie mieli nie za ciekawą względem 5070 i lekka panika - odwołana konfa. Mogło również być tak, że w ostatniej chwili się dowiedzieli, jak oficjalnie Kurtas wyceni przyszłe karty i stąd odwołanie przedstawienia swoich przyszłych kart, bo inaczej musieliby dnia następnego obniżać ceny MSRP.
maxmaster027 887 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Ciekawe jak ta nowa techno bedzie działała pod VR bo to moze byc przelomowe Edytowane 7 Stycznia przez maxmaster027
Rekomendowane odpowiedzi