Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ale zobaczcie. Dobrze kminiliśmy ze nie ma przecieków, bo wszytko się będzie opierać o fejk klatki praktycznie :E

Gdyby to wypłynęło przed pokazem to by rage był ostry :D

Nom :E  Tak jak się spodziewałem dowalili extra fake klatki, aby wyglądało.

Okolice realnego skoku wydajności są na słupkach z Szczurami 2 i Far Cry :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No i w sumie tym razem THE MORE YOU BUY THE MORE YOU GET (SAVE) chyba faktycznie pasuje.

Najwięcej do nowych kart dopłacą przyszli właściciele RTX 5090 :E

Reszta zapłaci mniej :hihot:

Nowa kurteczka zapewne tania nie była. :E

Patrz w jakiej fajnej cenie jest RTX 5070Ti i ma 16GB. :cool:

Czekam na recenzje, do tego czasu ochłonę i przemyślę swój nowy zakup.

tenor.gif

Opublikowano
9 minut temu, DżonyBi napisał(a):

"Alan Wake 2 będzie pierwszą grą, w której wykorzystamy naszą nową technologię NVIDIA RTX Mega Geometry. Dostępna na wszystkich kartach graficznych GeForce RTX i laptopach, technologia RTX Mega Geometry inteligentnie grupuje i aktualizuje złożoną geometrię do obliczeń ray tracingu w czasie rzeczywistym, zmniejszając obciążenie procesora. Poprawia to liczbę klatek na sekundę i zmniejsza zużycie pamięci VRAM w scenach z intensywnym ray tracingiem."

8GB wiecznie żywe. :czapeczka:

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Nowe karty dostaja tylko MFG, reszte dosjaja wsyskie karty.

No oczywisce Blackwell ma nowsz architekture itp. wiec na nim to wszytko bedzie dzialalo najlepiej.

Ale jest podobnie jak bylo przy premierze 4 genracji tylko tym razem 4 zostaje ulepszony FG ale nie dostaja MFG.

Czyli dobrze zrozumiałem i tak dobrze, bo byłem przekonany, że stary gen nic nie dostanie. Najlepsze są te filmiki nvidii, gdzie natywna, albo różnica między DLSS 2.0 a 3.5 to ten sam obraz, tylko się klatki zmieniają, a w rzeczywistości jest przepaść w jakości obrazu :E

Opublikowano

Tak jak czułem, wygląda, że zostaję na 4090 :E 6090 dopiero da kopa i skok wydajności.

Fejkowe klatki niezbyt mnie jarają i tak z tego korzystam w ~2 grach na rok czyli od święta jak w coś z PT zagram :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Patrząc na gołe…Alan Wake, Black Myth, Cyber…to ten szary słupek tylko ze względu na wzrost poboru drygnął

No nic testy czekam.

Nie wiem co zrobię mając 3080 : (

Edytowane przez Ogider
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ogider napisał(a):

Patrząc na gołe…Alan Wake, Black Myth, Cyber…to ten szary słupek tylko ze względu na wzrost poboru drygnął

No nic testy czekam.

Nie wiem co zrobię mając 3080 : (

tez mam 3080, ktora radzi sobie calkiem dobrze, zastanawiam sie czy przejscie na 5080 da wzrsot klatek 100%?