https://www.onet.pl/informacje/instytut-monitorowania-mediow/tak-internauci-oceniaja-system-kaucyjny-magazynowanie-powietrza/t835mtq,0666d3f1
Można w wolnej chwili przeczytać .
Ja tam ogólnie na system nie narzekam, raz, że petów czy puszek piję mało a nawet bardzo mało, a dwa że jak idę na zakupy do Lidla raz na tydzień, to nie zdarzyło mi się jeszcze aby automat nie działał, z drugiej strony te dwie czy trzy butelki nie robią problemu nawet jakby nie działał. Ale rozumiem wurwienie ludzi na niedziałające butelkomaty, idziesz na zakupy chcesz załatwić to oczywiście szybko, a jak wiadomo w takich marketach to kolejki są zawsze, i masz niedziałający butelkomat to nie doj że tracisz czas w kolejce, to później mówisz kasjerce że chcesz oddać dwa worki petów... ludzie za Tobą wurwieni, kasjerka pewnie jeszcze musisz jakąś kierowniczkę zawołać bo jej kompetencje nie puszczają aby przyjąć i zrobić zwrot... tak mi się wydaje że tak to wygląda, ale powtarzam że mi się wydaje, nie miałem jeszcze takiej sytuacji więc mogę się mylić w takiej kwestii, ale Ci co stoją za typem z dwoma workami petów pewnie nie są zadowoleni. A jak wiadomo ludzie jeszcze wymyślają przy kasach, chcą zrobić zwroty itp itd więc dzięki systemowi kaucyjnemu i nie działającemu butelkomatowi wydłużenie czasu stania w kolejce może zostać podwojona a nawet potrojona. Wiem że nie zawsze stanie typ z worami przed tobą ale taka sytuacja może mieć miejsce.
Rekomendowane odpowiedzi