Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Znasz kogoś kto gra przy 35 stopniach za oknem? Bo ja nie.

Ja znam. Np. ja :E 28-30 to można nad jakieś jeziorko wyskoczyć. Ale ~35+ to tylko siedzieć na chacie odpalić klimkę i łupać w gierki :E

• Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Coś mi tu @Kadajo brakuje, jakoś za cicho, nie ma memów, napierdzielania się z temperatur, zużycia mocy itd. 

baby-sad.gif

Bo testuje :E

Nie no mam spadek W na "tańcach" w klubie i to o ponad 50W, czyli znacznie wyższa wydajność na nowych sterach i z nowym modelem.

Ten frametime jakiś skopany, ale nie wiem, czy to tylko nie błąd odczytu, bo gra "działa" normalnie. Znaczy się wiadomo jest input lag... ale mogę sobie pozwolić poza DogTown grac cały czas w 82 FPS z FG co wcześniej było nie do osiągnięcia ze wszystkim na maksa.

Nie spodziewałem się ze bedzie aż tak dobrze.

Mamy lepsza jakość obrazu i wyższą wydajność. :D

Przynajmniej takie mam odczucia w CP2077

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
4 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Mam tą płytę z tym systemem. Nic lepszego nie widziałem. Nie wiem jak można tu uszkodzić cokolwiek wyjmując nawet 200 razy. @Zachypotwierdzi 

Przeciez to wyciaganie gpu na nowych asusach to poezja

Latwo i przyjemnie 

Nie wiem jak grafe przy tym mozna uszkodzic,

trzeba byc lewusem i nie umiec sie z kompem delikatnie obchodzic,

jak ktos wyrywa grafe ze slotu to moze i bedzie problem...

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ale testujesz DLSS 4 czy 5090, bo zgłupiałem już? 

3 minuty temu, Send1N napisał(a):

Ale serio się pytam bo mam flashbacki jak pakowałem coraz to mocniejsze grafy do FX-8350 z którym nie mogłem się rozstać ponad 4 lata :E 

:wariat:

Nie no, testuje DLSS 4 na 4070 Ti ze sterownikami 571.96

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Bariera 600W przebita :E Bajka.

Dzisiaj wpadłem na pomysł, jak ktoś chce oszczędzić na klimie, a jakoś wyprowadzić to ciepło z kompa w pokoju.

Kupujecie taki zestaw za 300 czy pińcet zeta tylko z dłuższą rurą :E Montujecie nad kompem w pokoju, rura jak wam pasuję po ścianie, po suficie, aby do zewnętrznej ściany budynku. Trochę kucia i wypuszczamy na zewnątrz. Następnie rozkoszujemy graniem przy poborach 800W+ z kompa.

q4vpnes.png

• Haha 8
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Bo testuje :E

Nie no mam spadek W na "tańcach" w klubie i to o ponad 50W, czyli znacznie wyższa wydajność na nowych sterach i z nowym modelem.

Ten frametime jakiś skopany, ale nie wiem, czy to tylko nie błąd odczytu, bo gra "działa" normalnie. Znaczy się wiadomo jest input lag... ale mogę sobie pozwolić poza DogTown grac cały czas w 82 FPS z FG co wcześniej było nie do osiągnięcia ze wszystkim na maksa.

Nie spodziewałem się ze bedzie aż tak dobrze.

Mamy lepsza jakość obrazu i wyższą wydajność. :D

Przynajmniej takie mam odczucia w CP2077

Frimetime w AB jest źle odczytywany. Gdzieś ktoś o tym mówił ale już nie pamiętam gdzie."Blackwell uses hardware Flip Metering, which shifts the frame pacing logic to the display engine, enabling the GPU to more precisely manage display timing"

Edytowane przez senac
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Stjepan napisał(a):

4xRTX 5090 z TR9000 i potrzebujesz PSU 2500W. :E

https://www.tomshardware.com/pc-components/power-supplies/2800w-super-flower-psu-boasts-four-12v-2x6-power-connectors-good-for-quad-gpu-setups-used-for-ai-training-not-gaming

Mowisz masz ;) tylko nie wiem w jakiej budzie to bys chcial chlodzic, lepiej juz lodowke zmodyfikowac.

Edytowane przez ryba
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Bariera 600W przebita :E Bajka.

Dzisiaj wpadłem na pomysł, jak ktoś chce oszczędzić na klimie, a jakoś wyprowadzić to ciepło z kompa w pokoju.

Kupujecie taki zestaw za 300 czy pińcet zeta tylko z dłuższą rurą :E Montujecie nad kompem w pokoju, rura jak wam pasuję po ścianie, po suficie, aby do zewnętrznej ściany budynku. Trochę kucia i wypuszczamy na zewnątrz. Następnie rozkoszujemy graniem przy poborach 800W+ z kompa.

Tutejsi PCMR uzywaja srifi, bo maja problem z lanem po chacie, a Ty im kazesz rury fi80 po scianach prowadzic :E

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, ryba napisał(a):

Bardzo ładny tylko przy takim konfigu nikt nie mówi o graniu, raczej o trenowaniu AI. :E