Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Tu i tak każdy robi uv,swoją krzywą ustawia więc nie wiem skąd ta niechęć do najtańszych modelí.

Z doświadczenia, miałem Ventusy i to jest najgorsze co mogło mnie spotkać. Oczywiście są też plusy np. że MSI mają nisko ustawione obroty wentylatorów na 30%, a nie jak niektórzy: Pasyw -> a później wichura na 1200-1300rpm na minimum... Gdzie wiadomo karta czasem lubi się włączyć przy "małym obciążeniu".

Edytowane przez BarBar009
Opublikowano

To karta recenzenta/youtubera z newsa na videocardz...

Opublikowano

UV + lekkie OC nadal najlepsza metoda poprawy fabryki :cool:

Kto te karty trzyma na stock.

Ciekawe jak taki 5080 Ventus po takim zabiegu sie sprawuje.

Choc nie, nie dal bym za niego 6k.

Ale ceny nowych 4080 super tez z koleii nie zachecaja, juz ponad 6000 rozne modele stoja.

To moze jednak lepiej jakies 5080 w podobnej cenie brac.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, marioking napisał(a):

To karta recenzenta/youtubera z newsa na videocardz...

Nie, to karta z reddita.

I nie youtubera/recenzenta tylko zwykłej osoby której została wysłana bo sprzedawca ma gdzieś embargo.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a):

Nie, to karta z reddita.

I nie youtubera/recenzenta tylko zwykłej osoby której została wysłana bo sprzedawca ma gdzieś embargo.

https://videocardz.com/newz/redditor-receives-geforce-rtx-5070-ti-graphics-card-two-days-before-launch

Faktycznie nie doczytałem... Szkoda że u nas nie ma takich pochopnych sprzedawców co by sie wyprzedało zanim scalperzy zgola :P

Edytowane przez marioking
Opublikowano

Dzisiaj bawiłem się trybem cichym w msi center. Suprim po OC 3200mhz + ryzen 9800x3d, z tym że wentylatory obudowy działały na 574rpm, wentylatory 140mm. Brzęczenie muchy bym prędzej usłyszał bo komputer kompletnie cichy. Temp tak na karcie jak i Procku ledwo przekraczają 50c w stalkerze 2 na 3440x1440p na full detalach. To normalne? Wy jakie macie rpm w obudowach ? 

Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Jakie uv? Przecież robią oc pod korek, bo zamienili z 4090 %-)

Robię 5080 pod korek i dalej cicho i chłodno a pobór praktycznie ten sam a wydajność 10-15% w górę. Żadne Uv Ani krzywa nie są kompletnie potrzebne. 

Opublikowano
3 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Robię 5080 pod korek i dalej cicho i chłodno a pobór praktycznie ten sam a wydajność 10-15% w górę. Żadne Uv Ani krzywa nie są kompletnie potrzebne. 

"Suprim" Chyba najlepszy model RTXa, postawił bym go może nawet ponad Liquid bo pompka, problemy itp. I się dziwisz, że jest cicho ;) Niestety cena zabija Suprimy

• Upvote 1