Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pograłem już z godzinkę. Klimacik jest niezły. Rzeczywiście czuć jakby grało się w stare Stalkery. No i gameplay podobny.

Co do wydajności to na razie mam 95-120 fps na max detalach z FG i DLSS Quality. Jakichś mocnych przycinek nie ma, crasha też jeszcze nie miałem. Bugów też na razie nie ma, ale to początek gry. Czasem jest chwilowy stutter typowy dla kompilacji shaderów w UE4/5, kiedy wchodzimy do dalszych lokacji.

• Like 6
  • Upvote 1
Opublikowano

Ciekawe jak jest na niższych detalach. Być może da się niskim kosztem zyskać sporo fps. Na razie nie testuję, bo wolę się skupić na grze. Ja gram w 3440x1440, więc to też swoje robi. Myślę że na 30-40xx można spokojnie pograć. FG jak nie z DLSS, to jest z FSR.

Potrzebowałem trochę czasu żeby przyzwyczaić się do sterowania, ale już ogarnąłem.

Btw. jest legendarna wódka Kozak - najlepszy lek na promieniowanie. :E 

Opublikowano

Na próbę wyłączyłem "wspomagacze" klatek i miałem stałe 60 fps i nieco ponad 300W zużycie GPU. Obecnie zostawiłem tylko FG bez DLSS i jest dobrze. Ale to topowy sprzęt do 4k, więc nie dziwne :)

Zauważyłem, że to co znajdujemy w pojemnikach jest losowo generowane, więc można zrobić QuickSave przed otwarciem i może coś lepszego wpadnie :E

Mapa wygląda na bardzo dużą, zawłaszcza że nie wszystko jest jeszcze widoczne.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

FULL HD
kolory z dupy bo HDR
wszystko max + DLSS + FG 

chodzi to w miare fajnie, wyglada OK - ale czy ja wiem czy jest az tak fajnie jak to ludzie sie zachwycaja?
gamma z modami wygladala niewiele gorzej ;d
image.png.e99ab66886b96f4aa40d9e054922688d.png

Edytowane przez Ali
Opublikowano
Teraz, Ali napisał(a):

FULL HD
kolory z dupy bo HDR

chodzi to w miare fajnie, wyglada OK - ale czy ja wiem czy jest az tak fajnie jak to ludzie sie zachwycaja?

Co ty masz za GPU że się tak grzeje? 🙂

Opublikowano (edytowane)

Nie no na steam tylko kochać te recenzje po 20 minutach gry :E

Te debile z Valve już dawno powinni wprowadzić jakieś minimum h do możliwości wprowadzenia opinii. 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 1
Opublikowano

Godzina za mną i dajcie spokój muszę to rozchodzić! Klimat jest tak gęsty od samego początku, że nie mam słów! Te mechaniki tu bandaż, tam wódka na promieniowanie, jedzenie bo inaczej mniejsze zdolności balistyczne broni. Wogle broń! Jak to chodzi to aż ciary mam tak każdy pocisk czuć! 

4K DLSSQ (Na DLAA są spadki do 40) wszystko na Ultra i 100FPS+ idę zamówić jakieś żarcie, pod prysznic i może jakiegoś browara ogarnę na noc bo czuję, że do rana posiedzę. Żonie już powiedziałem, że do niedzieli to ma mnie traktować jak bym na wakacje wyjechał. XD

Jest pięknie panowie!

• Like 9
  • Thanks 1
  • Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, userKAMIL napisał(a):

Godzina za mną i dajcie spokój muszę to rozchodzić! Klimat jest tak gęsty od samego początku, że nie mam słów! Te mechaniki tu bandaż, tam wódka na promieniowanie, jedzenie bo inaczej mniejsze zdolności balistyczne broni. Wogle broń! Jak to chodzi to aż ciary mam tak każdy pocisk czuć! 

4K DLSSQ (Na DLAA są spadki do 40) wszystko na Ultra i 100FPS+ idę zamówić jakieś żarcie, pod prysznic i może jakiegoś browara ogarnę na noc bo czuję, że do rana posiedzę. Żonie już powiedziałem, że do niedzieli to ma mnie traktować jak bym na wakacje wyjechał. XD

Jest pięknie panowie!

mi jedynie przeszkadza ze wszystko wyglada jak dying light 2 xD prócz otoczenia

Opublikowano
5 minut temu, Ali napisał(a):

FULL HD
kolory z dupy bo HDR
wszystko max + DLSS + FG 

image.png.e99ab66886b96f4aa40d9e054922688d.png

W FullHD to dzisiaj raczej już nic nie wygląda za fajnie 😉

• Like 4
Opublikowano
Teraz, Spychcio napisał(a):

PL napisy i VC po Ukr

P.S. nie potrzeba GPU za 5000zł, na XSX jest bardzo dobrze. Do tego dobry TV i można godnie śmigać.

godnie i granie na konsoli - wybierz jedno :E

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Jest pięknie panowie!

Oho kolejny tylko karta za 13k ...

• Upvote 2