Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie zależało głównie na Limitowanej pudełkowej Edycji samej gry. Pogram jeszcze jutro i poczekam na solidne poprawki. Grać będę miał w co, bo jutro ma wyjść kolejny duży pacz do SW: Outlaws, którego ledwo liznąłem i postanowiłem poczekać na tą listopadową poprawkę :E

Opublikowano

Boom! Znalazłem legandarny item, opłaca się szwędać i szukać przy jak największych anomaliach a ta gigantyczna, przyciągała już wszystko z 50m w tym mnie:E (oczywiście zginąłem), ale ogarnąłem co zrobić. Aż pogoda się zmieniła i zrobiła się burza magnetyczna z piorunami.

Screenshot_20241120-233511_Gallery.jpg

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, pieciak napisał(a):

Tzn jakim stanie? 3h zero crashy i problemów.. 

U mnie to samo…👍
Oskara to powinni już dostać za zapis w dowolnym momencie bo dziś to wcale nie taka oczywista sprawa. 🤦‍♂️

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano
17 minut temu, MJRegul napisał(a):

Zostaw. Za pół roku jak popaczują gra będzie kosztowała tyle samo a w ten czas Ty możesz dalej grać, no chyba, że coś Cię tak odrzuca, że będziesz czekał aż stanieje do stówki czy około tego 

Obecnie gra znowu tanieje. Przed premierą był hype i drożała, w CDkeys podeszła nawet pod 50euro :E Teraz 43eur, a w innych kluczykowniach już poniżej 40tu.

Opublikowano
28 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

No i jestem rozdarty.

1. 80 minut. Przeszedłem prolog. Wyszedłem na świat w dzień - zrobiło się ładnie.
2. 120 min. na test lub zwrot = ZDECYDOWANIE za mało. Sam nie wiem (?), co robić, a zostało 20 min rozgrywki, by podjąć decyzję = gramy vs zwrot.
3. Klimacik czuć i jest potencjał na przytrzymanie gracza przy ekranie = zapowiada się spora eksploracja & przygoda.
4. CZARNY KOŃ = Muzyka (!) = ZASKOCZENIE! Jest IMO świetna! Zawsze taka była w Stalkerach?
5. Animacje postaci - dialogi = 2000 r. - słabe.

Wracam na te 20 min. zbadać co tam dalej.

Za pol roku bedziesz mial pelnowartosciowy produkt za tyle samo lub mniej, obecnie szkoda czasu na ten techniczny gniot roku.

Opublikowano
6 minut temu, userKAMIL napisał(a):

U mnie to samo…👍
Oskara to powinni już dostać za zapis w dowolnym momencie bo dziś to wcale nie taka oczywista sprawa. 🤦‍♂️

Mi już ten szyvki save uratowal kilka razy tyłek 😁

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Obecnie gra znowu tanieje. Przed premierą był hype i drożała, w CDkeys podeszła nawet pod 50euro :E Teraz 43eur, a w innych kluczykowniach już poniżej 40tu.

Ta gra za pol roku to bedzie juz za pol ceny na promkach, widac, ze tam MS nie sypnal kasy na dopracowanie produktu.

Opublikowano

W razie co można naprwiać broń nawet z kolorem czerwonym, tyle, że np. za karabin to koszt 7200K:E

Właśnie musiałem naprawić swoją kamizelkę, pierwszy raz od początku gry...skromne 5300K:E

No gra daje po tyłku z kasą, trzeba myśleć i planować co i jak:))

Opublikowano
41 minut temu, pieciak napisał(a):

ta gra ma momenty... :)

Pokaż ukrytą zawartość

Stalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_22_16_19_294.jpgStalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_22_24_21_161.jpgStalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_22_37_50_059.jpgStalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_20_27_13_557.jpg

Może i ma - nie zaprzeczam. Niby wszystko ok, ale... mimo wszystko wnętrza są zbyt puste IMO.
Mogą się chłopaki uczyć od naszych (!) i Silent Hilla 2. Tam są wnętrza i klimat!

Rozumiem, że w tej grze nie należy strzelać do wszystkiego, co się rusza i angażować do wszystkiego napotkanego?
Bo tak, to ja nigdzie nie dojdę. Teraz jakaś rozpierducha w wiosze. Nie moja bajka, to mijam łukiem, tak?

Wchodzę do osady, masę żołdaków. Nikt mnie nie rewiduje, nikt się nie czepia, nikt nie sapie, NIKT się nawet do mnie nie odzywa i nie wyraża zainteresowania intruzem.
Ta gra ma za dużo denerwujących mnie elementów.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Daje foto z opisem gdzie jest ten legendarny item gdyby ktoś chciał.

Oczywiście w spoiler bo pewnie jest wielu takich jak ja co grają bez poradników itp.

Spoiler

Item jest zaraz przy anomalii "Bulba", trzeba się schować za autem przy jego krawędzi, wtedy łatwo zabrać itemka:))

Spoiler

Screenshot_20241121-000735_Gallery.jpg

Edytowane przez Spychcio
  • Thanks 4
  • Upvote 1
Opublikowano

Pograłem trochę i z tą optymalizacją jest coś na rzeczy, przy locku na 60 fps gra wyglada jak by działała w 45.

Wygląd postaci i animacje trochę drętwe, sama w sobie grafika pupy nie urywa.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Dla mnie jeszcze strzelanie, jakieś drętwawe.

Żartujesz? Przed wioską przy tej strzelaninie wszyscy na strzał w głowę padli. Balistyka broni to jest jakiś kosmos! Jak muszka sama delikatnie na lini szczerbinki „przechodzi” poziomo! Takiej skali detali tylko przy celowaniu jeszcze w życiu nie widziałem!

Przytrzymaj kilka sekund celowanie i popatrz co się dzieje na końcu celownika. ;)

To samo masz w czasie akcji i może nie trafiasz idealnie w głowę. 🤷

Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Żartujesz? Przed wioską przy tej strzelaninie wszyscy na strzał w głowę padli. Balistyka broni to jest jakiś kosmos! Jak muszka sama delikatnie na lini szczerbinki „przechodzi” poziomo! Takiej skali detali tylko przy celowaniu jeszcze w życiu nie widziałem!

Dokładnie tak, ja wszystkich klepie ostro a gram na padzie:E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Żartujesz? Przed wioską przy tej strzelaninie wszyscy na strzał w głowę padli.

Chyba ludzie, bo te mutanty to gąbki na pociski.

Kurde jakieś psy mnie zaatakowały, zużyłem 6 apteczek, ale to nic nie dało, bo miałem krwawienie i potrzebny był bandaż. :E

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Chyba ludzie, bo te mutanty to gąbki na pociski.

To prawda ten pierwszy to chyba 2 magazynki władowałem. Albo jeszcze nie ogarniałem tego celowania. 😅

2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Kurde jakieś psy mnie zaatakowały, zużyłem 6 apteczek

Fajnie co? Mam to samo chwilami…:bicz:

Opublikowano (edytowane)

Zwykle w jakiejś grze statusy ustępują po jakimś czasie, a tutaj nie.

2 minuty temu, DITMD napisał(a):

Ja w prologu 12 razy zginąłem, ten pierwszy mutant mnie dojechał.

Ja już mam 29 zgonów. :E

I jak sobie radzić z tymi anomaliami co wciągają. Rzucam tymi śrubkami cały czas, a i tak oberwę.

Edytowane przez Jaycob