Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Dlatego ja mam podejście bardzo proste. Jak nie stać mnie na GPU/CPU z najwyższej półki to naprawdę wolę wydać ten 1000zl na konsole (xbox pewnie używany za tyle lata) odpalam grę i gram. Jak miałbym się użerać za każdym razem z tymi opcjami…🤦‍♂️

Gdyby tylko można było zmniejszyć detale na PC.... Kiedyś znajdziesz te opcje, dasz radę. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Dlatego ja mam podejście bardzo proste. Jak nie stać mnie na GPU/CPU z najwyższej półki to naprawdę wolę wydać ten 1000zl na konsole (xbox pewnie używany za tyle lata) odpalam grę i gram. Jak miałbym się użerać za każdym razem z tymi opcjami…🤦‍♂️

Cos w tym jest, jedyna opcja zeby grac w gry na UE5 to konsola, moze 30FPS ale przynajmniej stutteringu nie ma. 

1 minutę temu, galakty napisał(a):

Gdyby tylko można było zmniejszyć detale na PC.... Kiedyś znajdziesz te opcje, dasz radę. 

Detale detalami, ale np na stuttering nie ma rady :/   

Edytowane przez Joloxx9
Opublikowano
1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a):

Cos w tym jest, jedyna opcja zeby grac w gry na UE5 to konsola, moze 30FPS ale przynajmniej stutteringu nie ma. 

Nie wiem ale ja jakimś cudem wczoraj przez godzinę nie miałem ani jednej ścinki typowej dla stutteringu. :E

Opublikowano
8 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Dla mnie 30 fps to wieczny, stały stuttering :E. Piekło.

Opublikowano

Odpaliłem gierkę, ustawiłem preset średni, by wykluczyć problem zbyt wysokimi detalami- bo niektóre miałem wysokie, DLSS jakość- nie zmieniłem na balans, bez FG, polazłem za miasto, miałem ok 57fps, coś mało, zabiły mnie psy, wczytywałem grę, wracam do kompa, a tu jakaś zamuła w menu, patrzę na FPS, a tu jak pisałem o tych 4-5fps, właśnie to wróciło, i jak widzę NPC mają T-pose.

20241121103137_1.thumb.jpg.5ff214b7711b44ed88581093ba0f1631.jpg

:rotfl2: Wielka jedna Anomalia. Na początku było ok, a teraz w okolicy tego miasta, pal licho samo miasto- gdzie ciśnie po CPU jak w Dragons Dogmie 2, ale poza miastem też coś dziwnie chrupie.

• Haha 4
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

:rotfl2: Wielka jedna Anomalia. Na początku było ok, a teraz w okolicy tego miasta, pal licho samo miasto- gdzie ciśnie po CPU jak w Dragons Dogmie 2, ale poza miastem też coś dziwnie chrupie.

jakie masz zużycie RAM w Windows podczas grania ?

Opublikowano
1 minutę temu, Szambo napisał(a):

Tak obiektywnie to gra powinna być masowo zwracana.

Klimat, klimatem... ale już bez przesady.

Dobrze jest, dobrze robią, leci dobry przekaz 

1 minutę temu, Szambo napisał(a):

Tak obiektywnie to gra powinna być masowo zwracana.

Klimat, klimatem... ale już bez przesady.

Dobrze jest, dobrze robią, leci dobry przekaz 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Gret napisał(a):

Bo na ps5 nie ma RT? Z RT też masz stutter w HL?

Coś masz chyba nie tak z kompem, weź tego intela faktycznie zezłomuj :P

Bez RT tez jest stutter, nie, nie mam nic zlego z kompem. Wpisz sobie w google, hogwarts legacy traversal stutter. To jest feature enginu. Ba taka nvidia w filmie pokazowym odnosnie Stalkera 2 nawet to miala. Temat znany i lubiany wiec nie zwalaj winy na cpu.  BTW tutaj nie ma RT, nawet dynamicznego oswietlenia za bardzo nie ma :E

• Upvote 1
Opublikowano

@Joloxx9 no rozumiem ja się wypowiadam o tym co sam widzę u siebie, nie mam ani w HL ani tutaj takich problemów. A u Ciebie widzę w co drugim wpisie tutaj że na to narzekasz, to musisz mieć to nagminnie. 

W innych gierkach oczywiście mam stutter czasami większy, czasami mniejszy ale w tych dwóch jest jakoś dziwnie bez problemów. 

Opublikowano
3 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

ciekawe gdzie sie podzialo ze strony steam to:

image.png.f4bdebb9d5462c627b563b4eeb48c91f.png

Bo juz nie ma jak i nie ma zycia w tej grze xD tylko respawny sa.... ciekawe czy gra nie zaliczy przez to wszystko flopa.. 

Haha:lol2: serio było tam takie coś?

W pierwszym mieście tylko stoją przy barykadach albo siedzą:E

Symulacje zycia to ma np. RDR2 gdzie NPC faktycznie żyją własnym życiem a to gra z 2018r.

Opublikowano

Jeśli ktoś ma cpu intela z P i E cores, to ustawcie koligacje tylko na P cores i sprawdźcie jak gra się zachowuje.

U mnie P+E 87-89fps 80W zużycia przez CPU

samo P 91-93 FPS i 90W zużycia przez CPU

Priorytet procesu wysoki.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Gret napisał(a):

Bo na ps5 nie ma RT? Z RT też masz stutter w HL?

Coś masz chyba nie tak z kompem, weź tego intela faktycznie zezłomuj :P

Masz tryb z RT na konsoli. Na konsoli nie ma kompilacji shaderow i to tez spora roznica.

@Joloxx9Dobrze napisal ze wiele gier na UE5 na konsoli ma mniejszy badz zerowy problem ze stutterem.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, aureumchaos napisał(a):

ciekawe gdzie sie podzialo ze strony steam to:

image.png.f4bdebb9d5462c627b563b4eeb48c91f.png

Bo juz nie ma jak i nie ma zycia w tej grze xD tylko respawny sa.... ciekawe czy gra nie zaliczy przez to wszystko flopa.. 

Zabugowane jest, i nie działa tak jak powinno, respy są w zbyt małym promieniu od ciebie :E

Edytowane przez DITMD
  • Haha 1