Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja 1, ale dziś zwiecha- to tak jakby crash, plus wczoraj ta dziwna anomalia, to tez tak jakby crash bo trzeba było wyjść z gry = 3

Bugi bugi, komu bo idę do domu, liczę na glitche.
20241121170337_1.thumb.jpg.ec5dcb4b0cc7cd5fdf091b4a4cc05a55.jpg

Edytowane przez Reddzik
  • Haha 2
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W końcu udało się odpalić, zrobiłem ze 3h. Klimat typowo stalkerowski, fajnie zrobiony świat, który zachęca do eksploracji. Mechaniczne, no cóż, gra z zeszłego wieku, tutaj za wielu zmian nie ma względem oryginału, na pierwszy rzut oka.

Na moim sprzęcie niby leci 60 klatek na max ustawieniach, ale jeszcze się nie wgłębiałem czy wszystko na pewno jest włączone. Zdecydowanie nie jest stabilnie, gra często nie sprawia wrażenia płynnej. 16 GB Rx'a 7800XT wciąga nochem.

Stan techniczny? Nie ma katastrofy, ale zdecydowanie nie jest dobrze. Jak ktoś wcześniej pisał, gra wydana 3 lata za wcześnie, ale i 10 lat za późno. Przy próbie zmiany ustawień grafiki crash. Podczas otwierania drzwi czy wstawki, crash. Na razie miałem ich około 5.

Zobaczymy jak będzie dalej. Jeśli ktoś się jeszcze waha, na razie warto sie wstrzymać albo brać po taniości w GP.

Edytowane przez Vulc
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Mi zostało wrzucać wszelkie glitche i przypadłości związane z grą, bo normalnie nie mogę pograć, jak jeszcze prolog był ok, tak teraz nie mogę wyjść z wioski bo normalnie się nie da, zwiechy, ściny i cuda na kiju. Zrobili mi smaka, i muszę się obejść, pewnie odpalę za kilka lat, jak dożyję. :)

Opublikowano (edytowane)

Widać, że myszka ci się załącza, weź jej zluzuj dpi, albo ustaw ją prosto, może ci zjeżdża? albo ją wyłącz z usb na test i sprawdź, mam coś podobnego, ale nie do tego stopnia by myszka uniemożliwiła mi granie na padzie, zdarza się, że kot ruszy, albo myszka sama się "poruszy" np poprzez dotknięcie biurka itp.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

@azgan Grając na padzie, krzyżak do góry i masz kolejne "okienko" wybierasz tłumik i potwierdzasz, sam do tego doszedłem xD Musisz mieć wybraną broń. Lub w ekwipunku jak to zostało zasugerowane.

Jezu... dzięki wielkie 🤭

Opublikowano
29 minut temu, DITMD napisał(a):

Ja zero jak na razie.

Na których sterach?

17 minut temu, Frog67 napisał(a):

Mam tylko jeden problem kupiłem kolimator do Vipera ale nijak nie chce mi się zamontować, wcześniej znaleziony tłumik do pistoletu zamontowany, a z tym kolimatorem mam problem.

Musisz się nauczyć tego u sprzedawcy broni.

Opublikowano
9 minut temu, kiCK napisał(a):

A czemu gracie na padzie? Poważnie wam wygodniej?

Cóż...

maxresdefault.jpg

Dla mnie dużo bardziej komfortowo gra się na padzie. ;)  Odzwyczaiłem się od grania na m+k. W ostateczności używam do 1% gier.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, kiCK napisał(a):

Ja już to tłumaczyłem, że jeśli o mnie chodzi nie zrobisz tak płynnego ruchu kamery myszką. Dla mnie większa imersja też jest właśnie przez tą plynnosc na padzie.  
@maras2574 Ja ten problem miałem z padem od PS5 i rozwiązałem jak wcześniej pisałem. Tu masz ten program do pada o którym pisałem. Tworzysz nowy profil i wybierasz playstation ale widzialem tez był xbox. (Nie wiem czy to ma sens przy padzie od xboxa)

https://ds4-windows.com

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
40 minut temu, Isharoth napisał(a):

Ile już crashów mieliście? :E Ja 3, z czego 2 dziś.

Grałem wczoraj jakieś 5h i dzisiaj 3 i jak ma razie zero crash, a często wlatuje alt+tab, przeglądarka itd. 

Opublikowano

Pierwsze przemyślenia 

Klimat jest ale rzeczywiście to wygląda jak jakaś stara gra 🤭

Gram w tym oszukanym/upscalowanym 4K* (balans) z DLSS3 i generatorem fejkowych* klateczek. Ustawnia wysokie z tym że textury i jakość włosów zmieniłem na epickie. VRR i HDR na OLED'zie wł.

Niestety stuttering jest wyczuwalny i nagłe dropy z tyłka do czego przyzwyczaił mnie już niestety kolejny tytuł na Unreal Engine 5.

Scenka na początku gry wyglądała efektownie ale jak zrobiło się widno magia pryska.

Metro Exodus Enhanced Edition mimo że starsze nadal wygląda lepiej i działa też lepiej.

Tyle na ten moment bo żeby coś więcej napisać trzeba pograć dłużej.

Zachwycony nie jestem tym co zobaczyłem i póki co mam mieszane odczucia ale chęć dalszego grania jest żeby lepiej poznać ten tytuł 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Reddzik napisał(a):

I jest  DF, ale i tak pewnie ... z tym xD

No i na szybko przejrzałem. Co ciekawe twierdzą, że na PC nie zauważyli stutteru związanego z shaderami i ich kompilacją. Problemem jest to, że gra jest zwalona od strony CPU i przez to bardzo wymagająca i to powoduje w jednych miejscach większe w innych mniejsze skoki frametime. Np. duża ilość npc mocno dojeżdża od strony CPU i powoduję problemy z czasem wyświetlania klatek.

Więc jak ktoś dzisiaj chce grać jak najpłynniej w tą grę to bez najnowszego ryzena 7 9800X3D się nie obejdzie :E Więc @Joloxx9 albo czekać na łatki które zmniejszą obciążenie CPU, albo zmieniaj proca.

Dodatkowo konsola ma jeszcze większe problemy od PC od strony CPU i przycinek :E Nigdy oprócz patrzenia w chmury XSX nie trzyma 60fps, lata w performance w zakresach głównie 45-55fps i do tego często dropi rozdziałka do ~800p.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Jaycob napisał(a):

Cóż...

maxresdefault.jpg

Dla mnie dużo bardziej komfortowo gra się na padzie. ;)  Odzwyczaiłem się od grania na m+k. W ostateczności używam do 1% gier.

Odnośnie jeszcze pada to muszę przyznać że S.T.A.L.K.E.R 2 zapewnia na padzie od XBOX SERIES świetne wibracje, wykorzystali jego możliwości chyba w 100% za co mają +

Opublikowano
25 minut temu, Reddzik napisał(a):

Widać, że myszka ci się załącza, weź jej zluzuj dpi, albo ustaw ją prosto, może ci zjeżdża? albo ją wyłącz z usb na test i sprawdź, mam coś podobnego, ale nie do tego stopnia by myszka uniemożliwiła mi granie na padzie, zdarza się, że kot ruszy, albo myszka sama się "poruszy" np poprzez dotknięcie biurka itp.

Nic z tych rzeczy, dpi ok, blat biurka trzyma poziom, jak gram na padzie jestem daleko od biurka ;) Schowałem już tamtego pada. Wracam do Elite, bo pomimo drifftu co jakiś czas, jest lepiej niż na ONE na kablu ;) 

26 minut temu, kiCK napisał(a):

Pozycja prawie leżąca, nogi wyprostowane, a nie garbienie się przy biurku ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W ogóle to mając te 80-100fpsow nie czuje płynności jakoś dziwaczne to działa 

Teraz, Isharoth napisał(a):

Masz grę w pełnym oknie czy borderless?

Pełny 

Edytowane przez dawidoxx