Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doszedłem do momentu gdzie jest pierwszy ważniejszy wybór. I zatrzymałem się tu. Czytałem wcześniej że podobno od tego momentu w grze pojawiają się bugi jak np. softlocki, a w następnym patchu mają trochę takich poprawić, więc oszczędzę sobie zachodu z naprawianiem gry i save. Cały czas gra mi się podoba. Klimat niesamowity. Dawno nie miałem tak że codziennie mam ochotę w coś pograć.

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Cóż może gra niektórym nie kompiluję wszystkich shaderów za pierwszym razem i dla tego mają ponadmiarowy stutter :E

Po tym gniocie wszystkiego bym się spodziewał :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
7 minut temu, reddy napisał(a):

Właśnie gość na twitchu w zablokowaną chimerę wpakował 330 pestek w łeb żeby padła :E 

Ale ona ma cie na hita czy też wytrzymujesz kilka?

Bo np. w gammie poziom trudności jest wysoki ale nie przez to że mutanty mają kupę życia ale przez to że bardzo łatwo jest zginąć. Chimera składa cię na 2-3 ciosy w ciężkim pancerzu. W średnim to walnie raz i masz HP "w stopach" a w lekkich to wiadomo. I to jest fajne, motywuje do grindowania bo jak nie masz dobrego armorka, ulepszeń do niego, attachmentów no i przyzwoitej pukawki (samopowtarzalny shotgun typu Saiga czy jakiś SMG na .45ACP Hydrashok to nawet nie wchodzisz w rejony gdzie one wystąpują. 

Takie walenie po 300 kul to trochę paranoja. No chyba że w S2 chimera też może cię poskładać na hita czy dwa.

Opublikowano

No nic pograłem dzisiaj i dałem jej jeszcze szanse. Ponad 20 godzin ograne. 

Niestety dla mnie zawód :(. Eksploracja leży. A to było dla mnie najważniejsze.  W Skrzyniach mamy ciągle to samo. Gra jest nie zbalansowana. SI słabe jak but, Szkoda :(. Szczerze? Starfield ma o niebo lepszą eksploracje (omijając wygenerowane planety). 

Podsumowując gra tylko OK. Oceniam ją na 6/10. A to tylko dlatego że strzelanie jest w miarę ok oraz ma fajne widoczki + klimacik. Reszta sssie niestety. 

Opublikowano
36 minut temu, doman18 napisał(a):

Na redditach pisali że generalnie GSC jest otwarte na scenę moderską. W poprzednich częściach to była bardzo ważna zaleta gry. Ale sam nie szukałem (jeszcze) potwierdzenia tej informacji u źródła. 

Oczywiście, że są: "naprawcie naszą grę za darmo". :E

Opublikowano (edytowane)

jak kompilacja shaderów Wam przeszkadza

to:

%localappdata%\Stalker2\Saved\Config\Windows

tworzymy Engine.ini a w nim

[SystemSettings]
r.psowarmup.warmupmaterials=0

nie zauważyłem problemów podczas rozgrywki

Edytowane przez Blacktiger
Opublikowano
Godzinę temu, lamparcicho napisał(a):

Widziałem, że GOL dał 8/10. Wbijam na komentarze, przewijam na sam dół a tam...

Rozumiem, że się komuś podoba, ktoś się dobrze bawi mimo takiego a nie innego stanu technicznego gry ale arcydzieło? Serio? :E 

13Qe.gif

Alekde już tak ma, dla niego każda gra to GOTY itp. ale poza tym jest nieszkodliwy... chyba :E

Opublikowano
14 minut temu, Jaycob napisał(a):

Oczywiście, że są: "naprawcie naszą grę za darmo". :E

A niechby i tak było. Często moderzy odwalają lepszą robotę niż twórcy i nagle fanowski patch staje się głównym oficjalnym (bodaże w Skyrimie tak było). Najgorzej jest wtedy gdy twórcy zachowują się jak pies ogrodnika "sam nie wezmie ale nikomu też nie da"

Opublikowano
25 minut temu, lukadd napisał(a):

Cóż może gra niektórym nie kompiluję wszystkich shaderów za pierwszym razem i dla tego mają ponadmiarowy stutter :E

Po tym gniocie wszystkiego bym się spodziewał :E 

Stuttery to ja mam tylko jak wchodzę do miasta a w grze tylko gram poboczne questy bo głównych nie ma po co robić bo im dalej w las tym stan techniczny jest coraz gorszy wraz z wywalaniem do pulpitu :D 

Opublikowano
8 minut temu, Reddzik napisał(a):
Cytat

Check Your PC Specs

Make sure your system meets the game’s minimum system requirements.

Update Your Graphics Drivers

Use the provided mini-guide if you encounter any issues updating your drivers.

Verify the Integrity of Game Files

Follow the specific instructions for verifying game files on Steam.

Bardzo pomocne tipy. Na pewno nikt na to nie wpadł. :E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Crew 900 napisał(a):

A po co komu łatki jak taki materiał opublikowali. Za chwilę ludzie wypowiedzą się, że życie w zonie się pojawiło :E

Chyba za bardzo nie ogarniają ogromu rejestrowanych błędów ? Po co to dali do publiki jak to żadnych rzeczy nie rozwiąże i każdy ich ruch pod tym kątem będzie wnikliwe weryfikowany . Ktoś tam w developerce na główkę upadł ? Albo w weekend zachlali pxxe ponieważ sprzedali 1 milion kopii gry .

Edytowane przez Tooth
Opublikowano
9 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Kolejny żart a nie recenzja. "festiwal błędów" , "Wymaga miliona poprawek" Ogólna ocena 8/10 :E

Widocznie recenzent uznał że pod tą warstwą błędów i niedoróbek kryje się dobra gra i stąd ocena jaka jest.

• Like 1