Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z FG nadal są anomalie. Dałem pauzę, poszedłem po kawę, a w menu fps spadł do 40fps, i tak sobie stał, nie wzrósł, jakby FG przestało działać. Dopiero zabawa z dlss na słabsze przywróciło fps, to jest cyrk, nie mogę nawet dać pauzy bo zamula. Wydajność jest identyczna lub lekko lepiej bo to miejsce gdzie stałem po wczytaniu miałem większe wahanie fps. Czy chwilowe, zapewne tak.

Ogólnie „świnki” sa dużo słabsze, na jednym magazynku idzie zastrzelić 2-3. 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie we wiosce jest teraz 60-80fps, a po za 90fps, cienie wyglądają lepiej i mój mod na engine.ini działa, wnętrza oświetlone snopami światła są teraz ok.

QrkDVUs.jpeg

Spoiler

HQEdm45.jpeg

Au6Xf3V.jpeg

3xcWF31.jpeg

Edytowane przez Stjepan
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Uwaga na miejsce na dysku. Miałem wolne 153GB kiedy zacząłem pobierać patcha 1.01, który waży 13.7GB na Steamie. W pewnym momencie sprawdzam miejsce na dysku a tam wolnego zostało tylko 30GB! :E Gra jednak robi kopię samej siebie podczas aktualizacji więc jest przypał jeśli ktoś ma mało miejsca na dysku.

@Stjepan zostaw jeden screen a resztę schowaj w spoiler.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Gdzie dziś są Ci wszyscy co mówili, że trzeba grać tylko jak twórcy to zaplanowali? 😅

Długo jeszcze będziesz robić z siebie ofiarę, kiedy nawet nie potrafiłeś znaleźć cytatów i ich poprawnie zinterpretować? :hihot:

Na Game Passie jeszcze nic nie idzie, pewnie będzie mały poślizg. Ktoś może potwierdzić czy załatali wszystkie znane game breaking bugs dotyczące głównych misji? Nie trzeba robić już żadnej pajacówy z kolejnością rozmowy z NPC?

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)

Ale naprawili dużo więcej niż było w tym FAQ, to teraz już z górki im pójdzie naprawianie, taką mam nadzieje i za jakiś czas gra będzie jak No Man's Sky i CP 2077. :)

Ale gra żre 32GB RAM, to jednak w wymaganiach nie była mrzonka. :E 

Edytowane przez Stjepan
Opublikowano
2 minuty temu, Tooth napisał(a):

No dobra to sobie teraz rozegram od nowa na hardzie :D 

Ja jestem już po IBAOC, ale wiem że na pewno będę chciał co najmniej jeszcze jeden raz przejść od początku. Tylko chyba poczekam z tym kilka miesięcy aż będzie już wszystko połatane. 

Opublikowano (edytowane)

Ja po 37h jeszcze do tego instytutu nie doszedłem nawet. ;)

P.S. Ludzie piszą aby save zgrać z wersji GP w razie gdyby usunęło.

Cytat

%LOCALAPPDATA%\Packages\GSCGameWorld.S.T.A.L.K.E.R.2HeartofChernobyl_6fr1t1rwfarwt\SystemAppData\xgs\00090000044B432D_0000000000000000000000007782504A\SaveGames

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
13 minut temu, caleb59 napisał(a):

Uwaga na miejsce na dysku. Miałem wolne 153GB kiedy zacząłem pobierać patcha 1.01, który waży 13.7GB na Steamie. W pewnym momencie sprawdzam miejsce na dysku a tam wolnego zostało tylko 30GB! :E Gra jednak robi kopię samej siebie podczas aktualizacji więc jest przypał jeśli ktoś ma mało miejsca na dysku.

Klasycznie okaże się jeszcze, że najmniej problemów mają osoby grające na piracie xD

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Stjepan napisał(a):

U mnie we wiosce jest teraz 60-80fps, a po za 90fps, cienie wyglądają lepiej i mój mod na engine.ini działa, wnętrza oświetlone snopami światła są teraz ok.

QrkDVUs.jpeg

Ukryj zawartość

Który to mod?

Gejpass oczywiście bez update :E 

Edytowane przez Joloxx9
Opublikowano
12 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Jaką ofiarę? XD Ja w dniu premiery latałem na tych modach co teraz sami twórcy to ''ponaprawiali'' :fuck:

Patch spowodował, że żywność i amunicja nic nie ważą? W jakikolwiek sposób zmniejszył zużycie staminy? Zwiększył wytrzymałość broni? Z tych rzeczy zaadresowano HP mutantów, ceny naprawy broni i jej sprzedaży. Miej trochę przyzwoitości i bądź precyzyjny, bo jedyne co na razie robisz to regularne, dziecinne zaczepki.

12 minut temu, Necronom napisał(a):

Patch naprawia respawny z tyłka?

Na pewno poprawiono to w niektórych misjach głównych i pobocznych, ale nie ma za bardzo informacji czy ten cały słynny A-life został doprowadzony do porządku. Patrząc na skalę problemów z tym systemem, raczej nie. Za gruba sprawa na pierwszą łatkę.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Vulc napisał(a):

Na pewno poprawiono to w niektórych misjach głównych i pobocznych, ale nie ma za bardzo informacji czy ten cały słynny A-life został doprowadzony do porządku. Patrząc na skalę problemów z tym systemem, raczej nie. Za gruba sprawa na pierwszą łatkę.

Nie widzę przeszkód, aby mieli to naprawić kiedyś. Wystarczy, że będzie to zrobione, jak w starych Stalkerach.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Stjepan napisał(a):

Na jakich ustawieniach graficznych grasz? Chyba pisałeś, preset średni z FG, ja mam ustawione detale tak jak w filmiku co podrzucałem od kolesia BenchmarKing, coś podobnego do DF i nawet da się grać.
Tylko te dodatkowe opcje jakie np Ty podajesz to ładnie dobijają fps i tu widać spadki.

Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Na jakich ustawieniach graficznych grasz? Chyba pisałeś, preset średni z FG, ja mam ustawione detale tak jak w filmiku co podrzucałem od kolesia BenchmarKing, coś podobnego do DF i nawet da się grać.
Tylko te dodatkowe opcje jakie np Ty podajesz to ładnie dobijają fps i tu widać spadki.

Preset wysoki DLSSQ+FG tak gram. :)

• Like 1