Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak. Wersja przed patchem to 1.6...

43 minuty temu, Frog67 napisał(a):

rafjLPn.jpeg

Ciekawe te nowe bugi po patchu :E 

Gościu po prostu musi przejść grę bez otrzymywania i zadawania obrażeń. Taki nowy challenge, inaczej crash. :E

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)

Przeszło 40 minut grania z nowym patchem, zero crashy, fpsów trochę doszło, a w wioskach z npcami nie dropi do 30-40 fpsów, tylko jest cały czas 70+ (74-90). Ogólnie pozytywnie, na razie rzecz jasna. Teraz zminimalizowałem gierkę, ciekawe czy wrócę bez problemów. xD

Edit: nie było tematu, gra się wyłożyła. :lol2:

A i znalazłem miejscówkę z anomaliami, której strażnikiem była pijawka i ją ubiłem. Znalazłem artefakt, pojawiła się kolejna i ubiłem... Po chwili kolejny artefakt tam się pojawił i co też się pojawiło? A jak! Pijawka. xD:smiech:xD

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano (edytowane)

Nudna jest ta gierka nie ma sobie nic ciekawego do zaoferowania ,jestem famem Metro ale tutaj jest słabo ,dalej podtrzymuje ze grafika jak na UE5 jest słaba ,nie robi WOW ,na szczescie gram w gp za grosze ,pozdrawiam obywateli co kupili za pełną kwote :) 

Edytowane przez Sebastiansbk
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, userKAMIL napisał(a):

U mnie lata tak samo jak przed patchem czyli 100-120FPS. Zero jakiegoś wywalania do pulpitu czy inne cuda. Mody wszystkie dalej działają bezproblemowo i dotarłem też do instytutu! ;)

S.T.A.L.K.E.R. 2_ Heart of Chornobyl 29.11.2024 22_06_25.png

Jakieś dziwaczne te odbicia?  Nie przedstawiają tego co faktycznie powinno się odbić.

Ja raz szedłem gdzieś w nocy, niebo całe zachmurzone, spoglądam na kałuże, a na nich odbijał się księżyc. Spoglądałem kilka razy dla pewności na niebo i żadnego księżyca nie widziałem. :E

Edytowane przez Jaycob
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Cutsceny nadal lecą do 35 fps.
Pa pa...

Też to mam przy DLAA. DLSSQ bez problemu. 
Teraz przed podniesieniem broni dodali ikonkę jeżeli jest zepsuta. Mała rzecz a cieszy. 👍

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

>_< szkoda gadać, panie, jak działa to działa, ale jak zacznie dropić do <10fps to jest lipa, a mieli naprawić, dlss balans na obniżenie vram, detale, wywalenie modów jeśli mam, wydaje mi się, że teraz częściej wywala( w sensie dropi fps i memory leak) grę niż przed patchem.
Nie ma to jak łazić po wiosce szybkością 5fps.   Polecam:magik:

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Reddzik napisał(a):

>_< szkoda gadać, panie, jak działa to działa, ale jak zacznie dropić do <10fps to jest lipa, a mieli naprawić, dlss balans na obniżenie vram, detale, wywalenie modów jeśli mam, wydaje mi się, że teraz częściej wywala( w sensie dropi fps i memory leak) grę niż przed patchem.
Nie ma to jak łazić po wiosce szybkością 5fps.   Polecam:magik:

Mi gra schodzi czasami do 3-5fps przy 2560x1440 natywnych na detalach średnich bez FG (bo z FG zacząłem mieć crashe, dosłownie co 2 minuty) mając wg Afterburnera 6,5GB zajętego VRam i 18GB pamięci komputera gdzieś w środku lasu. To dopiero ciekawostka. Przed paczem tak nie miałem :D 

Edytowane przez MJRegul
  • Upvote 1
Opublikowano

Od siebie dodam jak sprawdziłem teraz na OSD jak wygląda wykorzystanie zasobów to widze że użycie Vram nieco spadło o te 1.5GB Vram, dziwne ale tak to wygląda czyli chyba coś tam dłubali, tylko anomalie termiczne coś mi niechcą  wydropić mięsnej zapalniczki.

Zero problemów z spadkami plynności, musiałbym pójść do Rostoku bo tam chyba było najgorzej.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Będzie tak samo jak z Cyberem. Za parę lat będzie to miało ręce i nogi.

Szkoda nerwów i czasu na granie w takim stanimd technicznym.

Na razie to wygląda tak -"macie mapkę z obszarem Zony i sobie pododawajcie modami resztę co wam tam potrzebne..." 🤭

9 godzin temu, Sebastiansbk napisał(a):

Nudna jest ta gierka nie ma sobie nic ciekawego do zaoferowania ,jestem famem Metro ale tutaj jest słabo ,dalej podtrzymuje ze grafika jak na UE5 jest słaba ,nie robi WOW ,na szczescie gram w gp za grosze ,pozdrawiam obywateli co kupili za pełną kwote :) 

Może i nudna ale przynajmniej dopracowana 🤭

Edytowane przez azgan
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no jest przypał. Ta gra używa dziwnego patentu i wymaga usługi gameinput by pad od xboxa w ogóle działał - to już zostało wcześniej ustalone.

Problem jest taki, że mając Windows 11 wraca ten cholerny error explorer.exe kiedy restartuje się/wyłącza system raz na jakiś czas - Microsoft do tej pory tego nie naprawił i kto ma pada ten wie o czym piszę.

Ostatecznie przez to muszę zrezygnować z pada w tej grze bo szlag mnie trafia widząc te losowe errory raz na jakiś czas.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

hej ktoś z Was wrzucał tu swój plik ini na poprawę grafiki ray recontruction i rzucanie cieni z latarki, nie mogę znaleźć tyle tu podstron :( mam linki do modów nexus ale nie ogarniam co tam dodać bo jest parę alternatyw, poratuje ktoś? mam rtx 4080s jesli ma to jakies znaczenie...

Opublikowano

Ciekawe kiedy ludzie zmądrzeją i przyjdą ciężkie czasy dla wydawców.

Dzień premiery:

- weź kup stalkera 13, obadamy czy grywalny

- sam kup, przed poprawkami szkoda kasy

- eee, Zenek mowił że nie warto bo dropi na maxa

- zrobimy zrzutę na testy ale tak za 2-3 miechy

itd.

Ale ludzie pokazują że kupią WSZYSTKO jeżeli hype jest odpowiednio nakręcony. Tak łatwo nami sterować.