Sobtainer 2 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No dobra, to po 15h ja się wypowiem. Sama gra miód, szorstki klimat, bardzo realny, feeling walki rewelacja, gra jest trudna, nie wybacza błędów. Fajnie, że nasze wybory mają znaczenie i kierują tym co się dzieje w zonie. Graficznie jest malina, gram na 4070 w 1440p i DLSS + Epickie. Jedyne co mnie totalnie wnerwia, to 10 fpsów które się pojawiają kiedy chcą i jak chcą. Zero kontroli nad tym, po wyjściu do Windowsa krzyczy w GP, że gra jest już uruchomiona pomimo, że wyszedłem... więc zdarza się, że muszę restartować kompa. Właśnie mi spatchowało 8GB, czyli drugi patch? czas wracać do gry. 2
Reddzik 424 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Czyli rtx 4070 też ma za mało vram?
Devils1100 12 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 19 minut temu, Sobtainer napisał(a): No dobra, to po 15h ja się wypowiem. Sama gra miód, szorstki klimat, bardzo realny, feeling walki rewelacja, gra jest trudna, nie wybacza błędów. Fajnie, że nasze wybory mają znaczenie i kierują tym co się dzieje w zonie. Graficznie jest malina, gram na 4070 w 1440p i DLSS + Epickie. Jedyne co mnie totalnie wnerwia, to 10 fpsów które się pojawiają kiedy chcą i jak chcą. Zero kontroli nad tym, po wyjściu do Windowsa krzyczy w GP, że gra jest już uruchomiona pomimo, że wyszedłem... więc zdarza się, że muszę restartować kompa. Właśnie mi spatchowało 8GB, czyli drugi patch? czas wracać do gry. U mnie to samo 9 minut temu, Reddzik napisał(a): Czyli rtx 4070 też ma za mało vram? Mi sie wydaje fg jest skopany i dlss.🤔 albo na nvidii sie cyrki dzieją Z VRAMEM problemów nie powinno być. A jutro pewnie kolejny Patch 🤣🤣 Edytowane 3 godziny temu przez Devils1100
Reddzik 424 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Dla testu wróciłem do domyślnego dlss jaki gra nas uraczyła, czyli 3.7, zamiast tego najnowszego 3.8.1. Zastosowałem ustawienia z najnowszego filmiku jaki podrzuciłem, to w pierwszej osadzie miałem mniej niż 7GB vram jak odpaliłem grę, wczoraj miałem z miejsca 7.3GB, zapewne przez Globalne Oświetlenie, które powyżej średniego zjada sporo vram, co pokazał na filmiku, plus dlss wydajność. Pograłem z godzinkę i bez problemów, jestem w drugim obszarze, nawet nie wzrosło do 7GB vram, cały czas poniżej, ale nie trafiłem na osadę, więc nie mam czegoś pamięciożernego, do tego gram z FG. Na razie za mało by pisać, że to coś pomoże czy nie, bo jak kolejny raz wywali przy tak niskim użyciu vram, to może świadczyć o tym, że FG jest skopane, a to niestety jest FG od AMD, nie ma jak przetestować jedyne prawilne dla RTX. Edytowane 3 godziny temu przez Reddzik 1
maras2574 118 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Przecież to jest jakiś żart, przy łączu 1 Gb/s leci zawrotną prędkością 1
Reddzik 424 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie raz tak miałem, na game passie bardzo często są problemy z szybkością ściągania, czasem pomaga pauza i wznowienie, ogólnie nigdy nie leci mi max łączem, jedynie steam, EA i Ubi nawet Epic launchery cisną maks. 1 1
maras2574 118 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 8 minut temu, ODIN85 napisał(a): Witaj w moim świecie Nie, to jest świat Microshit 1
Stjepan 344 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu W Zewie Prypeci doszli do wersji 1.6.0.2 ciekawe jak tutaj będzie, ale pewnie za rok lub dwa pojawi się 2.0, ze wszystkimi fajerwerkami, DLC itd. Bo DLC zapowiedzieli, darmowe i duże płatne. 1
RTX5090 61 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Tej grze przyda się patch 3.0 Cienie roślinności migają jak powalone FG dezaktywuje się w filmikach Filmiki nie są aktywne (jak w CP2077 co dodaje dużej imersji) Filmiki od razu ustawiają się na ekran 16:9 więc mam ciemne pasy po boku Oddajcie wycięty Prolog
Reddzik 424 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Oddajcie wycięty Prolog Oddajcie Barabasza! 1
maras2574 118 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 18 minut temu, Reddzik napisał(a): czasem pomaga pauza i wznowienie Zapauzowałem i jest trochę lepiej, dzięki Naprawili chyba pada, nie drifftuje Edytowane 2 godziny temu przez maras2574
caleb59 251 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Drift pada naprawiony, można grać ale usługa gameinput sypie explorer.exe przy restarcie/wyłączaniu systemu raz na jakiś czas jeśli ktoś ma pada od xboxa - stary błąd i wina Microsoftu, niezałatany po dziś dzień. Niestety z wyłączoną usługą gameinput pad nie działa - jest to pierwsza gra, która ma taki problem bo wszystkie inne w jakie do tej pory grałem nie wymagały usługi gameinput i tym samym nie ma losowych błędów explorer.exe podczas restartu/wyłączania systemu Windows 11 jeśli usługa jest wyłączona. Edytowane 2 godziny temu przez caleb59
Sobtainer 2 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu I jeszcze jedno Jak zaczynałem grać w FPS-y od Q2/Q3 to nauczyłem się stosować invert mouse, ciężka sprawa ale tak już mam po 25 latach i nie wyobrażam sobie grania bez inverta. Stalker nie zapisuje invertu i za każdym razem jak wchodzę do gry to muszę to ustawiać na nowo
Kakarotto 108 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie wiem, co to ma wspólnego, ale ciągle mi crashowało i ładowało shadery... Wgrałem moda na wyłaczenie ładowania shaderów i nie crashuje. 3
Reddzik 424 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Dev testuje : GOING OUT OF BOUNDS EXPLORING WITH FREECAM https://www.twitch.tv/videos/2314869915 OG STALKER VET VS. BLOODSUCKER ON FOOT - VETERAN DIFFICULTY – https://www.twitch.tv/videos/2314867299 Edytowane 2 godziny temu przez Reddzik
seba842005 34 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) To by było na tyle. P.S Spoiler nie ma swobodnego popinkalania po zonie, kiedy skończymy grę. Edytowane 2 godziny temu przez seba842005 1 2
bbandi 105 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, Kakarotto napisał(a): ładowało shadery... Wgrałem moda na wyłaczenie ładowania shaderów i nie crashuje 3
Devils1100 12 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 1 godzinę temu, Reddzik napisał(a): Dla testu wróciłem do domyślnego dlss jaki gra nas uraczyła, czyli 3.7, zamiast tego najnowszego 3.8.1. Zastosowałem ustawienia z najnowszego filmiku jaki podrzuciłem, to w pierwszej osadzie miałem mniej niż 7GB vram jak odpaliłem grę, wczoraj miałem z miejsca 7.3GB, zapewne przez Globalne Oświetlenie, które powyżej średniego zjada sporo vram, co pokazał na filmiku, plus dlss wydajność. Pograłem z godzinkę i bez problemów, jestem w drugim obszarze, nawet nie wzrosło do 7GB vram, cały czas poniżej, ale nie trafiłem na osadę, więc nie mam czegoś pamięciożernego, do tego gram z FG. Na razie za mało by pisać, że to coś pomoże czy nie, bo jak kolejny raz wywali przy tak niskim użyciu vram, to może świadczyć o tym, że FG jest skopane, a to niestety jest FG od AMD, nie ma jak przetestować jedyne prawilne dla RTX. Tez tak na FG od Nvidii jest. Pogralem wszedlem do bunkra z mieszkancami i cyk 15 fpsów gra mulila zuzycie bylo 7,3 max do 7,5 Edytowane 1 godzinę temu przez Devils1100 1
JeRRyF3D 372 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 23 minuty temu, Frog67 napisał(a): To jest zloto Co tu dziwi? Po strzale w pindola każdy by wstał. Edytowane 1 godzinę temu przez JeRRyF3D
Lameismyname 64 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Koledzy, jakie odczucia po patchu 1.0.2?
cherrz 1 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 3 godziny temu, Vulc napisał(a): Widzę, że po patchu nadal nie opłaca się sprzedawać naprawionych broni, bo koszt naprawy jest wyższy. Bardzo dobrze, że przesadzili z tymi korektami. Zresztą w grze podobno jest gość, który odkupuje nawet czerwony sprzęt, ale jeszcze na niego nie trafiłem. Na razie staram się nie zaglądać do żadnych poradników, lecę na żywioł. To co z nimi robić? Mam co prawda raptem 4 godziny gry za sobą, ale skrytka już pełna od broni, EQ też pełne, a przeciążony nie chcę biegać z wiadomych względów. W ogóle to kiedy znajdę gościa u którego mogę te bronie naprawiać? Na razie jestem w tej pierwszej bazie i zdobywam te lepsze bronie z zadań pobocznych. 6 minut temu, Lameismyname napisał(a): Koledzy, jakie odczucia po patchu 1.0.2? U mnie bez zmian, ale też nie jestem może obiektywny, bo mnie nigdy nie wywaliło od początku gry. Gra się płynnie z włączonymi "polepszaczami" wyświetlania. 5700X3D do pary z RX 6800. Edytowane 1 godzinę temu przez cherrz
Devils1100 12 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 8 minut temu, Lameismyname napisał(a): Koledzy, jakie odczucia po patchu 1.0.2? Nic sie nie poprawiło dalej mi gra chodzi w 120 lekkie spadki wiadomo poczym gra zaczyna w 15 fpsach chodzic myslalem ze cos sie z tym poprawi eh dramat.
Rekomendowane odpowiedzi