Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaraz trzecie odpalenie gry, bo za 1 razem zatrzymało się na ok 75%, teraz na jakiś 10%, usunąłem shadery i może pomoże.

edit:
Leciało jak burza, tuż przed końcem się zablokowało :hmm: Raz na ok 75%, drugi raz na samym początku 10%, a teraz pod sam koniec.

obraz.thumb.png.520887680617f88c005ec774a3413f1e.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

@Reddzik znajomy mi mówi, żeby odpalać .exe gry jako admin bo "gierka musi nadpisać stare shadery i je usunąć z folderu systemowego, a bez uprawnien admina tego nie zrobi".

Śmieszna sprawa bo takie cyrki miałem z Silent Hill 2 Remake.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)

Usuwałem shadery, grę mam na C na nvme, aktualnie 199GB wolnego miejsca na C. Folder Gry bez program files.

Odpalenie przez Administrator wywala błąd, tak jak kiedyś pisałem, więc nie odpalę gry przez exe z prawami administratora. Wywala to "Unhandled Exception: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION reading address 0x0000000000000098"

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Usuwałem shadery, grę mam na C na nvme, aktualnie 199GB wolnego miejsca na C. Folder Gry bez program files.

Ja mam na SSD, 312GB wolnego jeszcze, to jest inny dysk niż C.

Opublikowano (edytowane)

Niektórzy chyba nie wiadomo czego oczekiwali po tej grze oprócz bycia stalkerem 

Tak ma trochę bolączek ale widać że naprawią

Edytowane przez JSTMB
Opublikowano

Trochę wrażeń z Reddit, u mnie jeszcze się ściąga bo niedawno steama odpalilem 

Good news it's much much better:
- I have been running around the map for one hour and i had 0 times when random enemies spawned near me and started attacking me how it was before this patch, now they really don't spawn behind you knowing your location
- i saw a fight in the distance between stalker and mutants and it felt more organic
- npc's are not de-spawning anymore, i saw a fight between bandits and stalkers, they were fighting for some territory inside a building and i decided to run away and come back, after i came back stalkers were still there, they have not disappeared

Bad news:
- Draw distance for npc's is still super close, their 3d models can disappear from your view but they actually not disappearing, only their 3d model until you come close again they will be there
- They still Don't Loot bodies

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Więc tak, nadal dziwne ładowanie cieni, rozjaśnianie po wyjściu z budynku, brzydko to wygląda. Wydajność raczej taka sama tu nic się nie powinno zmienić jak dla mnie.
Najważniejsza zmiana jaką zauważyłem jest związana z A-life 2.0, a nie sorka 1.3, bo taki mamy patch i mam z tego :smiech::
Zrobiłem kilka kroków za bramę ze strażnikami, nagle pojawiły mi się- sprawdzając mapę na PDA, 5 mięsaczy i mnie zaatakowało, pod samą bramą ze strażnikami.
Poszedłem do jakiegoś małego ośrodka- po drodze mijałem grupkę 6 npców, w ośrodku już mnie z daleka widzą, strzelając się z nimi zostałem napadnięty znienacka przez 4 dzików, ale to fajne, tak nagle walczyć na kilku płaszczyznach, nie za dużo?:hmm: ale pewnie mogły usłyszeć strzały, ja je nie widziałem, więc mnie zaskoczyły.

Edytowane przez Reddzik
  • Haha 3