Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boże Święty. Jak to jest, że AMD może robić świetne a przynajmniej dobre premiery procesorów a z GPU są jak dzieci we mgle? Ledwo nawiązują walkę z kartami NV sprzed 2 lat, w RT i tak będą mocno do tyłu, przekładają premierę o 2 miesiące gdy wszyscy co czekali na zmianę kupią serię 5000...

Chciałbym przesiąść się na AMD, serio, ale czekać do Marca na 9070XT? No jasny gwint nie wiem czy nie kupię 7900XT/7900XTX i zamknę temat na najbliższe 2 lata. 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, MJRegul napisał(a):

No jasny gwint nie wiem czy nie kupię 7900XT/7900XTX i zamknę temat na najbliższe 2 lata. 

Gdyby miały lepszy RT i ten FSR jako tako też nie przekonuje, ale dlatego czekałem na nowego RX, w końcu nowy i miał być lepszy, a raczej nie wydaje się być lepszy, gdy AMD się boi, pewnie boją się swojego cienia.
Olali CES, olali premierę w styczniu, po co czekałem :boink: trudno się mówi, zawsze można "przezimować" na tym co mam do następnej zimy. Ja raczej AMD nie biorę pod uwagę.

AMD = Always Missing Deals :smiech:

obraz.png.dbfbfd9609d8000a1eebec063aaa6ee8.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

A tymczasem nvidia puszcza oko do potencjalnych nabywców 9070 i coś mówi o FG na bazie dlss 4.0 dla serii RTX 2000 oraz 3000. Karty będą na półkach leżeć i czekać do marca. Geniusze finansjery. 

Edytowane przez xtn
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dobrze dobrze niech przesuwają to może moje postanowienie się spełni :E zakupiłem 6950XT jako kartę na 2 lata w czerwcu 2023, amd mi coraz bardziej pozwala zbliżyć się do lata aby dotrzymać słowa %-)

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
9 godzin temu, MJRegul napisał(a):

Chciałbym przesiąść się na AMD, serio, ale czekać do Marca na 9070XT? No jasny gwint nie wiem czy nie kupię 7900XT/7900XTX i zamknę temat na najbliższe 2 lata. 

Jak ja się cieszę, że dwa miesiące temu przestałem czekać :E

• Upvote 1
Opublikowano

A ja taki głupi i naiwny:boink: Na drugi raz będę mieć nauczkę, oni planują nie zbijać cen, zapewne obniżą max -50$ od ceny RTX i będzie to ich oferta, bo nie będzie rtx na rynku, to kup RX bo nie masz wyboru albo czekaj kolejne miesiące. To są cwaniaki. Ładny cyrk na reddit amd, temat żyje i to mocno. Pojechali po sobie i klientach, zamiast zyskać w oczach ludzi to jeszcze stracili i pewnie będzie jeszcze gorzej. %-)

Opublikowano
20 minut temu, Reddzik napisał(a):

A ja taki głupi i naiwny:boink: Na drugi raz będę mieć nauczkę, oni planują nie zbijać cen, zapewne obniżą max -50$ od ceny RTX i będzie to ich oferta, bo nie będzie rtx na rynku, to kup RX bo nie masz wyboru albo czekaj kolejne miesiące. To są cwaniaki. Ładny cyrk na reddit amd, temat żyje i to mocno. Pojechali po sobie i klientach, zamiast zyskać w oczach ludzi to jeszcze stracili i pewnie będzie jeszcze gorzej. %-)

WIesz jest jeszcze jedna kwestia: maja wspólnych inwestorów. Tzn że w przypadku agresywnego obnizania cen czy wogole rywalizacji cenowej inwestorzy traca. Dziwne, że amerykanskie prawo pozala na posiadanie znacznych udzialow w firmach ktore ze soba konkuruja. Takze to temat nieco bardziej skomplikowany

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Czyli co czekajo, aż lud wykupi wszystkie 5000 i wtedy wjezdzaja z RX9070XT :hihot: No ale jeśli maja dostarczyc duża ilosc sztuk i w dobrej cenie to wtedy spoko

Dostawy nowych RTX beda skormne, a 5070 moze wyjsc w marcu i 5070ti pod koniec lutego ;) Dlatego AMD przesunelo na Marzec.

Finalnie i tak warto poczekac, nie ma sie gdzie spieszyc bo ceny nowych gpu maja byc nizsze niz planowano wiec tylko na plus.

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 1
Opublikowano

Bez emocji rozsądniej się kupuje :) 

Jednak kupno przed premierą serii 5000, kart od 4070 w górę to nie jest dobry pomysł. Na radeony trzeba będzie spokojnie poczekać ale nie skreślał bym ich w tej chwili.