Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Nie no fajnie narzekac na DLSS ale chwalic obraz o jeszcze gorszej jakosci jaki daje AMF2 

Co ty gadasz, ty wiesz o czym mówisz w ogóle  ? LOL  AFMF2 to przecież całkiem coś innego, nie można tego porównywać z DLSS. To nie jest rekonstrukcja obrazu z AA.

Opublikowano (edytowane)

Wiem, ze co innego i co z tego ?? Obie sluza do zwiekszania fps i tak je porownalem, a cale klu tej wypowiedzi to twoja hipokryzja, a nie to jak to jest wykonywane.

Fajnie narzekac na lepszy jakosciwowo rozmydlacz, a uzywac samemu czegos co daje gorsza jakosc :lol2: Taki lvl hipokryzji to tylko w dziale amd.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
23 minuty temu, kalderon napisał(a):

Nie, system płatności jest płynny, a producenci często stosują rabaty dla korekty cen itp.

Możesz zrobić PO bez ceny, ale pon tych 30/60/90 dniach musisz już ja miec. Nie wiem jakie ich obowiazuja warunki ale więcej niż 90 nie mają zapewne.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ja wiem, ze masz dobre intencje ale mnie to teoretyzowanie nie interesuje po prostu. Nvidia to firma, ktora zeby zarobic musi cos wyprodukowac i sprzedac, a slupki na w raportach finansowych musza sie gadzac. Dlatego o dostepnosc kart sie nie boje bo to w nvidi intresie jest je wyprodukowac i sprzedac i nie pozwola sobie na jakiekolwiek mniejsze zyski z dzialu gaming. A karty beda maly pod gorke przez swoje slabe wzrosty wydajnosci. Takze ja o dostepnosc i ceny za jakis czas sie wgl nie martwie bo to tylko kwestia czasu ;)

To "kiedyś będzie dobrze" opiera sie na błędnym założeniu które nie jest prawdziwe.... ze NVIDI zalezy na gamingu :P w żadnym razie nie zależy im na generowaniu zysków z gamingu. im może zależy żeby nie tracić na gamingu ale to sa dwie różne kwerstie których nie rozumiecie jak widac. Ogarnijce w końcu ze ten silkon który sprzedaja zarabiajac na gamingu idzie w tysiace TO TEN SAM SILIKON w sektorze AI daje im dziesiatki tysiecy!!!! Poimijajac nawet kwestie ograniczeń dostaw do polski pomyslcie o złotej sytuacji obecnie i jakiej firmie zalezy zapewnic dość towaru by taniał i tracił na wartości gdy równoczesnie ten towar w innym segmencie daje im 10x tyle :P Ale nie chcecie wyciagać wniosków jakie pokzuje wam rzeczywistość to prosze, zawsze macie miłe złudzenia na nabliższa przyszłość, w sumie swiadomość tego wiele nie zmienia ;) Nic z tym nie możemy zrobic, ktos może tylko miec racje i potem powiedzieć "a nie mówiłem" :D

Edytowane przez marioking
Opublikowano (edytowane)

3DMark Speed Way:
5080 - 9298

5070TI - 7646

4080 SUPER - 7465

4080 - 7353

7900XTX - 6437

4070TI SUPER - 6413

9070XT - 6345

Pozostałe wyniki to średnia dla danej karty

Edytowane przez senac
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie wiem czemu ale chodzi mi po głowie wymiana 4080s na 9070xt aby mieć całego kompa AMD. Wiem to nie ma najmniejszego sensu. Ale gdyby radek był dobrze wyceniony, dobrze sprzedać rtx i by jeszcze coś kasy zostało to mooooooże bym się skusił. 

Opublikowano
22 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Wiem, ze co innego i co z tego ?? Obie sluza do zwiekszania fps i tak je porownalem, a cale klu tej wypowiedzi to twoja hipokryzja, a nie to jak to jest wykonywane.

Fajnie narzekac na lepszy jakosciwowo rozmydlacz, a uzywac samemu czegos co daje gorsza jakosc :lol2: Taki lvl hipokryzji to tylko w dziale amd.

To nie jest hipokryzja , DLSS3 na moim RTX3060Ti to shit , nie używam. AMFM2 + natywne 120FPS działa bardzo fajnie, używam . 

Opublikowano
14 minut temu, creatinfreak napisał(a):

Fajnie bo chociaż coś się dzieje. Wyjdą radki i rtxy (do recenzji bo mało kto kupi) długo znowu będzie nuda.

Raczej będzie chwila spokoju od tony spamu i płaczu to akurat jest bardzo wskazane na tym forum, tzn w dziale nvidii myśle że dalej będą walczyć o coś (nie wiem o co :E) i udawać że jest jakiś temat aby zacząć rozmowę o 4 rano %-) ale przynajmniej w tematach amd zapanuje normalność.

Opublikowano

Tylko, że DLSS3 to upscaling, zaś AMFM2 to coś jak FG. Mając RTX 3060ti możemy używać FG od AMD albo użyć lossless scaling która bywa lepszy niż FG od AMD, nie raz to testowałem, ale teraz mając od kilku dni RTX 4080S to całe FG jakie ma nvidia to inna liga, nie ma takich artefaktów jakie mają konkurencyjne techniki o których wspomniałem.

Opublikowano

Ciekawe czy wyjdzie korzystniej kupić 7800XT 2 lata temu za 2700zł i teraz 9070XT za 4000zł, czy od razu 2 lata temu 7900XTX. Coś mi się wydaje że tak czy siak dopłata z 7800XT wyjdzie 2500zł czyli idealnie wszystko jedno którą się scieżkę obierze, hajs po stronie AMD się zgodzi. Tylko ramu mniej w nagrodę za cierpliwość :pajac:

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tornado3 napisał(a):

obraz.png.2a59897846d793748a0e5c13209df828.png

Nie wydaje sie wam to dziwne??? Według wszelkiej logiki te wyniki są bez sensu... technologicznie niekonsekwetne... wręcz nieprawdopodobne żeby karta na ddr6 z przepustowościa 20gbps i transferem 640gb/s miała lepsze wyniki w 4k od karty 28gbps i 896Gb/s... guru od technologi wspominaja że 9070xt może kulec w 4k wzgledem nvidi przez te gddr6, a tu wyniki że gorsze parametry daja lepsze wyniki... mało prawdopodobny fikołek.

Edytowane przez marioking
Opublikowano (edytowane)

Przepustowość pamięci to nie wszystko, jest przecież cała masa innych parametrów. Spójrz chociażby tutaj na relację RTX 4080 do RX 7900 XTX: KLIK. Masz 16GB o przepustowości ok. 717GB/s oraz 24GB 960GB/s. Jakoś karty są porównywalne w całości testów.

Edytowane przez Pawelek6
  • Upvote 1