Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Masz tu główny temat na ten temat
Jedyne 60 stron do przeczytania - tragedii nie ma, dla pocieszenia powiem ci że w głównym wątku nvidii przybywa tyle w ciągu 2 dni także zaciśnij zęby i do lektury
U mnie jest 2800zł vs 3500zł. Skłaniam się ku RTX, bo jednak DLSS działa lepiej i jest lepsze wsparcie AI. A że mamy bum na AI, a kartę chce zachować na kilka lat, to tak naprawdę kij wie, czy może jednak mi się na coś to przyda?
To jest typ człowieka który przywiązał się do danych producentów i twardo się tego trzyma coś typu "Janusz z Passatem" w tym przypadku jest to nvidia-intel-gskill-corsair i nie zmienia się od lat masa ludzi ma takie nawyki i ciężko to zmienić
U mnie na żadnych sterach od 2.5r odkąd mam 6950xt tego nie było a stery zmieniam na bieżąco jak tylko wyjdzie nowa wersja, więc przez ten czas trochę ich przerobiłem (platforma cały czas ta sama)
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź