Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Aero27 napisał(a):

Warto brać SAPPHIRE PULSE 9070 XT  za 3,7tys albo ASRock Steel Legend  9070 XT za 3,6tys?

wróżbici z forum wróżą ze  te karty  bedą  po  3k latały  .....  kiedyś na pewno .

Ale ostatnie info jakie napływa to  podwyzka cen i 9070xt  ma latać w cenach od 3899 w zależności od modelu ... ma to sens i logikę   względem 9070  jak i  starszych 7900xt /xtx .

Opublikowano

Ma to rzeczywiście sens by nas dymali mocniej, bo przecież chcemy.

Różnego rodzaju naganiacze sklepowi przekonują ludzi, żeby brać po najwyższych cenach, bo cena będzie tylko rosnąć, a skalperzy chcą zarobić licząc na FOMO.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, STALKER napisał(a):

Owszem superki może tak a AMD pokaże fajerwerki.

Priorytet AMD to procki 

Priorytet Nvidii to kalkulatory ai

Przy okazji obie firmy wydaja karty graficzne dla graczy - taki teraz mamy klimat 😑

Edytowane przez Puzoniusz
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, STALKER napisał(a):

Za rok nowa arhitektura a Wy resztki gniota starego za 4 kola bierzeta. Te karty to porazka AMD .

Ile razy to ja już słyszałem xD seria 5000 też miała być wspaniała, a wyszło jak wyszło. Najlepiej to przejść 10-letnią hibernację, wtedy to dopiero będzie rewolucja.

Cena karta od AMD na ten moment oczywiście przesadzona w europie, ale ze starym gniotem to już bez przesady.

Opublikowano
3 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a):

Mam 1060, wymiana to będzie rewolucja?

Jak zależy ci na ray-tracingu czy nowym enkoderze to może i tak. Mnie nie pytaj ¯\_(ツ)_/¯ Bez odbioru, bo zacznie się robić offtop.

Opublikowano

Fajna ta premiera RX w X-Kom, wczoraj o 15:10 kupiłem RX 9070XT z dostawą na dziś, a dopiero dziś ponoć sklep wysłał paczkę, lecz numer przesyłki Fedex nie widnieje w systemie. :smiech:

Nie dość, że przesyłka nie jest darmowa, przepłacasz za kartę graficzną w sklepie X-Kom, a sklep nie potrafi wysłać towaru tego samego dnia. :E