Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na 98% bede zamiawial Asus 9070 Prime OC, zastanawiam sie czy ma znaczenie jak podlaczam wtyczki od zasilacza. Czy lepiej podpiac odzielny kabel dla kazdego zlacza czy mozna na jednym kablu (1 kabel od zasilacza z dwoma koncowkami 6+2 pin)?.

Myslalem podpiac na jednym kablu to zawsze jeden kabel mniej sie majta :P  

Edytowane przez Radziuwilk
Opublikowano
12 minut temu, Karro napisał(a):

pytaj nvidii,ode mnie uslyszysz ze jeseś szurem xD

I ta tego nie sprawdzisz wiec po co rozkiniać

Ale ja to już sprawdzałem (jeżeli mowa o mitycznym ubijaniu sterownikami) %-)

Opublikowano
1 godzinę temu, Tornado3 napisał(a):

on już raz się ośmieszył tu na forum o ubijaniu wydajności. Szkoda prądu na takich

Dodac do ignorowanych, przeciez tyc bzdur to juz sie czytac nie dało. 

25 minut temu, sideband napisał(a):

@tomcug

Dobra rada zignoruj i nie próbuj wchodzić w dalszą dyskusje. Jakbym Ci wrzucił jakie głupoty wypisywał na forum purepc to byś zwariował. Mieszanka braku wiedzy i tendencja do tworzenia teorii spiskowych i masz to co masz.

Typ wszechwiedzacy, a gaszony jak pet faktami na kazdym kroku :hihot: i tyle z wiedzy pozostalo.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, sideband napisał(a):

@tomcug

Dobra rada zignoruj i nie próbuj wchodzić w dalszą dyskusje. Jakbym Ci wrzucił jakie głupoty wypisywał na forum purepc to byś zwariował. Mieszanka braku wiedzy i tendencja do tworzenia teorii spiskowych i masz to co masz.

Potwierdzam. Nawet przez niego tam bana dostałem bo wszedłem w zbędną dyskusję a tam jest nadwrażliwa sprzątaczka. Widzę że tutaj od tego trzeba zacząć.

Edytowane przez Grolshek
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

czy obecnie 1,8 k za 9060xt 16gb to dobra cena? jaka powinna być dla was akceptowalna cena za ten model? I drugie pytanie ASRock steel legend, sapphire nitro+ czy hell

Edytowane przez pawelsake
Opublikowano
4 minuty temu, pawelsake napisał(a):

czy obecnie 1,8 k za 9060xt 16gb to dobra cena? jaka powinna być dla was akceptowalna cena za ten model?

Jakie 1,8 k jak spokojnie kupisz za 1650-1700.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Potwierdzam. Nawet przez niego tam bana dostałem bo wszedłem w zbędną dyskusję a tam jest nadwrażliwa sprzątaczka. Widzę że tutaj od tego trzeba zacząć.

Na labie i pure dostawał perm bany(leciał na kilku kontach), a specjalnie nie bluzgał to o czymś świadczy :E Lata mijają zmieniają się fora i nicki, ale od razu po postach można kto to klepie :lol2:

Opublikowano

Czytam i czytam, nagrzałem się wystarczająco więc i kupiłem 9070 xt OC z kosmiczna technologia magnetycznych wiatraków, sauna i agro tunnningiem na całej długości karty.

Przyjdzie dzisiaj, ale dopiero teraz doczytałem się, że zajmuje 4 sloty, czyli moja karta sieciowa będzie musiała wylądować w gnieździe PCI E 3 co oznacza ze nie wykorzystam (w Nperf :hihot:) maksymalnej mocy mojego lacza.

W każdym razie, czy mogę sobie tak po prostu kupić riser do PCI E, taki załóżmy 30 cm i wpiąć go a w niego kartę sieciowa, czy też są jakieś konkretne wymagania?

Zastanawiam się tez czy tego 9070 nie wpiąć w PCI E 4 a kartę sieciowa w PCI E 5, jakieś pincet video oglądałem na YouTube i specjalnie dużych różnic nie ma zwłaszcza ze gram w 75Hz.

Nie zwracam uwagi na estetykę i ewentualny eklektyzm w mojej obudowie, bo mam to po prostu w dupie, mam w cholerę dużych i mocnych wiatraków wiec o przewiew tez się nie martwię.

Oczywiście mógłbym zrezygnować i wziąć coś mniejszego, ale to by oznaczało ze w długi weekend nie będę miał nowej zabawki więc to rozwiązanie odpada całkowicie.

Opublikowano (edytowane)

Myślałem nad podmianą swojego rtx3070 na rx9060xt, bo w końcu są krótkie wersje np. pulse 240mm, ale 600-700 zł więcej za gorszy upscaler i ciut większą wydajność... Vramu jest więcej, ale mogę jeszcze z rok grać w gry bez takich wymagań, a wersja 8gb od AMD jest dla mnie niewiadomą, bo pewnie wąska szyną i gorszy upscaler podbije użycie Vramu.

Gdyby była jedna wersja 12gb 192bit to kupiłbym przy pierwszej promocji..., ponieważ ładnie działa przy UV do 130w. Nawet 10gb 160bit...

Na chłopski rozum rtx4070 powinny niedługo spaść w okolice 1500 zł, bo super powinny być po 1800 zł używane. Przynajmniej tyle wychodzi z 80% ceny nowej. :E

Edytowane przez musichunter1x
Swojego, nie twojego, autokorekta na telefonie :E