Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U syna znajomego corsair VS padł 2 razy w ciągu roku ale to była wadliwa seria, trzeci raz jak przyszedł nowy zafoliowany z rma to już go wystawiłem na sprzedaż na allegro ;) a jemu wpakowałem do skrzynki 9 letniego chiefteca cft-560 bo już mi się nie chciało co kilka miesięcy tego kompa ogarniać :E 

Opublikowano
51 minut temu, tomcug napisał(a):

A mnie kiedyś Chieftec 420 W wybuchnął %-) Pewnie kondensator poszedł xD

Ja do dzisiaj mam "Szefa" w multimedialnym komputerze. W sumie mi też padł jeden. Jakąś 600tka modularna. Jak się uprę to może gdzieś znajdę pudełko. Generalnie od zawsze panowało przekonanie, że Chieftec taki premium, a tak naprawdę to jedna z najtańszych firm oferujących w miarę przyzwoite zasilacze. Tam analizując często co dali na PCB, można śmiało stwierdzić jechanie po bandzie...

Opublikowano (edytowane)

U mnie odpukać, 26 lat bez awarii zasilaczy, tylko jeden uszkodził się po uderzeniu pioruna, lecz komputer ocalił. :D

Z kart graficznych tylko nowy GTX 275 wyjęty prosto z pudełka pochodził 2 godziny i padł. xD

Edytowane przez Doamdor
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mi padł jeden - Corsair HX 750 . 10 lat już miał pojechałem na wakacje i był odłączony od prądu na 2 tygodnie. Po powrocie już nie wstał - prawdopodobnie kondensatory nie wytrzymały strzału przy włączeniu.

W zasadzie to od czasu jak kupiłem tego Szefa 420W swego czasu popularnego to miałem tylko 3 zasilacze przez prawie 20 lat

Szef 420 sprzedałem i kupiłem HX 750 bo klękał z Fermi i X6 na pokładzie.

Potem wspomniany Corsarz HX750

Zamieniłem na HXi 850, jeszcze nawet wydali do niego kabel pod nowe RTXowe złącza więc spokojnie mu się życie przedłużyło o kilka lat.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Doamdor napisał(a):

tylko jeden uszkodził się po uderzeniu pioruna, lecz komputer ocalił. :D

Mi dwa zasilacze padły na raz od uderzenia pioruna, też komputery ocalone. Jeden w normalnym komputerze: Corsair SF450 (nie wiem, co z nim zrobić, na gwarancję nie wysłałem, bo od przepięcia nie uznają, teraz już jest po gwarancji 7 lat) i Be Quiet 700W w koparce. Ten BQ po przepięciu jeszcze pochodził kilka godzin i potem dopiero padł. Wysłałem na gwarancję i w kilka dni dostałem nówkę, więc serwis BQ mogę polecić. Z Corsairem jest gorzej, bo trzeba wysyłać za granicę, nie ogarniam tego.

Edytowane przez wamak
Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

Tj. odpalałeś najpierw AMDVBFlashDriverInstaller.exe, a potem amdvbflash_mod.exe i po skończeniu znowu AMDVBFlashDriverInstaller.exe?

Żadnych sterowników nie instalowałem. Jedynie skopiowałem sobie amdvbflash_mod, usunąłem _mod z nazwy i później standardowo przez wiersz poleceń. 

Opublikowano
9 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Żadnych sterowników nie instalowałem. Jedynie skopiowałem sobie amdvbflash_mod, usunąłem _mod z nazwy i później standardowo przez wiersz poleceń. 

Autorem moda jest niby właściciel/administrator techpowerup.com o pseudonimie W1zzard.
No chłop się postarał. Dzięki za info ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a):

Autorem moda nie jest W1zzard tylko jakiś dżentelmen z Czech, bliżej mi z imienia nieznany. 

Ale w dokumentacji jest:
"This package was created by W1zzard at TechPowerUp (www.techpowerup.com)"

Tak na marginesie - gdzie żeś to wydębił?

@tomcug
tomcug.png.b7d99690e1e3d9a85f80b7f6b3b3f532.png

Kiepsko się Twój post zestarzał xDxDxD 

Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

Ale w dokumentacji jest:
"This package was created by W1zzard at TechPowerUp (www.techpowerup.com)"

Autor modyfikacji po prostu skopiował te pliki z instrukcjami z ogólnodostępnej wersji AMDVBFLASH z Techpowerup i tyle. Jak sobie otworzysz plik tekstowy "arguments" to masz tam napisane: AMD IFWI Flasher Tool Version 5.0.567.0-External.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Doamdor napisał(a):

Życie Panie, życie, mam dwa zasilacze Corsair, obydwa topowe modele, jeden ma ponad 11 lat, drugi 5 lat, ten najstarszy pamięta czasy koparkowe i ostatnią kartę RTX 4090. :)

Ty to masz pecha do sprzętu komputerowego. :E

Mój poprzedni Crosair 550W to dziś ma z ponad 15 lat :) Działał bez zarzutu. Dzis chyba na strychu, bo karty już by nie uciągnął :)

Edytowane przez marcin0218
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a):

Autor modyfikacji po prostu skopiował te pliki z instrukcjami z ogólnodostępnej wersji AMDVBFLASH z Techpowerup i tyle. Jak sobie otworzysz plik tekstowy "arguments" to masz tam napisane: AMD IFWI Flasher Tool Version 5.0.567.0-External.

Ok, tak czy siak jak widać na Twoim przykładzie - działa. I to jest najważniejsze info ;) 

• Upvote 1