Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.12.2025 o 11:38, miro napisał(a):

i ja o tym samym, to będzie zagwozdka dla @Send1N, żeby ci głowa nie wybuchła :stukniety:

kilka dni temu rozmawialiśmy o tym, pamiętasz wywaliłem przez DDU, zainstalowałem świeże sterowniki i opcja z CPU zniknęła...

ale dzisiaj, wiedząć ze te sterowniki które zainstalowałem były listopadowe, stwierdziłęm że zainstaluje najnowsze. Pobrałem z techpowerup adrenaline grudniowe, odłączyłem net, wszedłem w tryb awaryjny, DDU, wywaliłem wszystko, zresetowałem, czyściutko, zainstalowałem najnowsze sterowniki grudniowe, reset, cały czas bez neta i patrz tera   :Crash:  :

najnowsze sterowniki znowu cpu.jpg

Wszystko się zgadza była grubsza zmiana w driverach i trzeba było czyścić apką AMD inaczej się z adrenaliną cuda na kiju działy. Teraz już z tego co kojarzę poprawka jest w DDU ale za nim tam trafiła to ludzie rwali włosy z głowy. Jednak to to jest nic w porównaniu do buga z HDMI i resetowaniem kompa po wygaszeniu ekranu xD za nim się wszyscy ogarnęli o co chodzi, to pewnie jak Ja tysiące ludzie sprawdzali bezcelowo swoje w 100% stabilne OC. 

Opublikowano

Ja ani razu nie użyłem tej apki od amd i opcji oc cpu w adrenaline jakoś nigdy nie miałem ani u siebie a ni na pc które składałem z kartami amd :E druga sprawa że miro zrobił ddu, opcja zniknęła po czym na drugi dzień zmienił stery na nowsze i ta zakładka znów wróciła :E :hihot: także nic w sumie się nie wyjaśniło dlaczego tak się dzieje.

Opublikowano (edytowane)

Wyczyściłem sterowniki z kompa i za pomocą ddu. Zainstalowałem osobno sterownik, importowalem profil tylko GPU i ten ch.. wciąż tam jest.:D

Nie pojmuje dlaczego nie da się tego wyłączyć przy instalacji sterowników, albo po prostu w adrenalin, jakie to jest poj..... Pisałem już do nich ticketa. Powinien być pstryczek pod tytułem, "CPU overclocking" on i off, proste? Nie dla AMD.

Edytowane przez Jedi88
  • Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Send1N napisał(a):

druga sprawa że miro zrobił ddu, opcja zniknęła po czym na drugi dzień zmienił stery na nowsze i ta zakładka znów wróciła :E :hihot: także nic w sumie się nie wyjaśniło dlaczego tak się dzieje.

Może w najnowszych przywrócili? :E

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Zas napisał(a):

Może w najnowszych przywrócili? :E

Nie, to na pewno nie w tym rzecz patrząc na to jak to wygląda, przetrzepałem trochę temat przez te 3 dni tylko nadal nie wiem od czego to zależy xD :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Nie, to na pewno nie w tym rzecz patrząc na to jak to wygląda, przetrzepałem trochę temat przez te 3 dni tylko nadal nie wiem od czego to zależy xD :E 

Ja to tak trzepałem przez kilka miesięcy z użyciem każdej możliwej sztucznej inteligencji... To już nawet nie jest programowanie tylko czary, nad którymi nawet AMD już nie panuje.

Edytowane przez Jedi88
  • Upvote 1