Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
@HappyLittleGamer na jednym r5 2600 nawet na najgorszych padłach jakie można było kupić - gskill aegis na hynix AFR z profilem xmp 3200mhz działało to stabilnie na pc którego składałem i robiłem lekkie oc koledze, płytka msi b450 gaming plus także nie słabe memki były problemem
U mnie parę dni temu co najmniej pół metra i do tej pory się trzyma, tyle że ubiło się trochę. Jest w pytę. Może w cieplejszych sezonach mniej kleszczy i innego robactwa będzie.
Edit: gdzie parę dni temu. Zaraz po świętach już i w święta.
Ten model był wyjątkowo udany, miałem go przez 2 lata, mogę potwierdzić bardzo dobra kulturę pracy pompki. Natomiast z tymi późniejszymi, to jak @Elder pisze, jest masa problemów i osobiście chyba bym brał coś od Corsair'a czy EKWB, ale to ja
Nie. Ogólnie są jakościowo naprawdę dobre, a testowałem je również w opcji push-pull. Bardzo wydajne, ale ... No właśnie - głośne. Owszem, kultura pracy na ~700rpm -900rpm jest super, ale jak chcesz dowalić do pieca, to fizyki nie oszukasz. U mnie najpierw zastąpiły je wentylatory od Noctua, a później Noctue zastąpiły eLoopy - i na nich już zostałem, bo jak dla mnie, miały najlepszą kulturę pracy / wydajność.
Edit: szwagier, który zobaczył u mnie to chłodzenie kupił je jakoś miesiąc później i ma je do dzisiaj. Działa absolutnie bezawaryjnie, a pompka dalej cichutko. Będzie to już z 6 lat jak nic.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź