Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@STALKER nie masz obrazu podczas włączania PC czy dopiero jak windows się załaduje? bo jeśli od razu po włączeniu przyciskiem to stery nie mają przecież nic do rzeczy ;) 

Mam te najnowsze stery na 6950xt i jak zwykle 0 problemów :E z resztą jak od 30 miesięcy posiadania tej karty, a stery zmieniam na bierząco co każdą wersję, oczywiście najpierw wywalam stare > leci DDU w awaryjnym i wgrywam nowe :hihot:

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Send1N napisał(a):

Mam te najnowsze stery na 6950xt i jak zwykle 0 problemów :E z resztą jak od 30 miesięcy posiadania tej karty, a stery zmieniam na bierząco co każdą wersję, oczywiście najpierw wywalam stare > leci DDU w awaryjnym i wgrywam nowe :hihot:

Czemu nie zainstalujesz raz normalnie z ciekawosci tylko DDU wlatuje :hihot:

Edytowane przez Devils1100
Opublikowano

Taki nawyk, profilaktyka :E z resztą już ostatnio był temat jak koleś instalował stery na stery przez dłuższy czas i miał problem z wywalaniem z jakiejś gry z kodem błędu od sterownika graficznego, wgrał w końcu na czysto po wyczyszczeniu ddu i magicznie od tygodnia nie ma problemu :hihot:

• Confused 2
Opublikowano
17 minut temu, Send1N napisał(a):

Taki nawyk, profilaktyka :E z resztą już ostatnio był temat jak koleś instalował stery na stery przez dłuższy czas i miał problem z wywalaniem z jakiejś gry z kodem błędu od sterownika graficznego, wgrał w końcu na czysto po wyczyszczeniu ddu i magicznie od tygodnia nie ma problemu :hihot:

To dziwne🤨 nie powiem ale jak nawyk taki to cóz nic nie zrobi:E

Opublikowano
6 godzin temu, STALKER napisał(a):

Tak nie mam obrazu w ogóle dopiero po restarcie. Wyłaczyłem z zasilania na 15 minut i działa normalnie zobaczę jutro jak będzie.

Masz ryzen na am5? Sprawdź sobie czy ci się nie zresetował bios bo tak się dzieje po wyłączeniu z zasilania

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja słyszałem że na lga1700 tak się dzieje:E gdyby takie coś miało faktycznie miejsce u wszystkich ludzi którym złożyłem pc na am5 + ustawiłem kilka opcji w biosie razem z krzywą wentylatorów by się regularnie rozwalały xD 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Ja słyszałem że na lga1700 tak się dzieje:E gdyby takie coś miało faktycznie miejsce u wszystkich ludzi którym złożyłem pc na am5 + ustawiłem kilka opcji w biosie razem z krzywą wentylatorów by się regularnie rozwalały xD 

Czego to fanboje intela jeszcze nie wymyślą :rotfl2: 

4 kompy na am5 w domu, w każdym inne mobo (giguś na b850, giguś na b650, asus na b650 i asrock na b650), w żadnym nigdy ustawienia bios same z siebie nie wróciły do fabrycznych :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

ale LP od początku miała być na rynek azjatycki, było o niej już z miesiąc temu..

nawet na me pisali o niej przed świętami :

https://www.mediaexpert.pl/poradniki/newsy/karta-graficzna-amd-radeon-rx-9060-xt-lp-ma-zapewnic-kilka-rzeczy-to-wyrazny-sygnal-od-producenta

https://www.purepc.pl/amd-radeon-rx-9060-xt-low-power-cicha-premiera

tyle że pobór bez problemu obniżyć można i w zwykłej, a tańsza to ona zapewne nie będzie, 

z reszta za pulsa już chcą 2kołą, a miesiąc temu był po 1500

ale po niej widać też ile waty dają wg tabelki techpowerup

lp           140W   100%

zwykła   160W   106%

nitro+ , hellhound 180W  109%

nitro+ bez problemu można podnieść jednym suwakiem  na 200W,

ale i obniżyć na 125..

Edytowane przez miro