Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, Hard Reset napisał(a):

Ja lubię grzebać to mi pasuję. Np taki cb2077 chodzi mi na -105mv ale już cod warzone -80mv . 3dmark jeden test pójdzie na -130mv a inny już tylko 100mv. Posiedzę trochę nad tym , zapiszę i już samo się załącza. 😉

Ja przykładowo przy obecnym 9070xt najpierw grałem na -100, wywaliło w jakiejś gierce, no to dałem -90 i znów to samo...no i tak co 10 aż zeszło do -60, którego nie wywala nigdzie i to zostawiłem jako jedyny ustawiony profil. Nie chce mi się ślęczeć i pod każdą grę czy smarka szukać konkretnych ustawień.

• Like 1
Opublikowano

2199 za 9060xt to plunięcie w twarz już,

rozumiem że karty podrożały, ale bez przesady, 2 mce temu były po 1500zł

co chwila jakiś challenger jest na pepperze w okolicach 1800zł, to jeszcze jeszcze

a primie to nawet nie jest top, do hellhounda czy nitro+ mu daleko

9070 za tyle to faktycznie jeszcze jeszcze ( nawet odnowiona z gwarancją )  jednak różnica względem 9060xt jest naprawdę duża

16 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Nie chce mi się ślęczeć i pod każdą grę czy smarka szukać konkretnych ustawień.

otóż to, bo i po co, jeden lajcikowy, 5watt mnie w niczym nie uratuje

-100+ podbicie napięcia  fajnie przeszło 3dsmarki, wtedy i wyniki zacne " legendarne "  ;)

a na co dzień -50, napięcie - 10 i wiem że nic się ni wysra nawet z przypadku co kilka dni..wszystko gra i bucy

Opublikowano
Godzinę temu, Paw79 napisał(a):

https://www.pepper.pl/promocje/karta-graficzna-amd-radeon-rx9070-16gb-gddr6-1224123

Swoją drogą to te Asusy tak padają, że gościu ma w ofercie 30 odnowionych sztuk?

Swego czasu mocno rozważałem Prime RX9070 jak chodził po 2249zł w Sferisie.

Właśnie dostałem dzisiaj na sms ofertę tej karty co podałeś w linku, ale jak mówię na Radeonach się całkowicie nie znam.

Opublikowano

Jako coś to szczerze polecam każdemu Dooma:DA i skalowanie Xess plansza z mackami oplatającymi bazę gdzie latamy na smoczku. Ukończysz planszę i masz stabilne UV. Na FSR3.1 po 3h bez padaki, Xess się wyspał po minucie ;) No i tak sobie teraz lecę na -65mv i jest w sumie pytę 

Opublikowano
Godzinę temu, miro napisał(a):

2199 za 9060xt to plunięcie w twarz już,

rozumiem że karty podrożały, ale bez przesady, 2 mce temu były po 1500zł

co chwila jakiś challenger jest na pepperze w okolicach 1800zł, to jeszcze jeszcze

a primie to nawet nie jest top, do hellhounda czy nitro+ mu daleko

9070 za tyle to faktycznie jeszcze jeszcze ( nawet odnowiona z gwarancją )  jednak różnica względem 9060xt jest naprawdę duża

otóż to, bo i po co, jeden lajcikowy, 5watt mnie w niczym nie uratuje

-100+ podbicie napięcia  fajnie przeszło 3dsmarki, wtedy i wyniki zacne " legendarne "  ;)

a na co dzień -50, napięcie - 10 i wiem że nic się ni wysra nawet z przypadku co kilka dni..wszystko gra i bucy

Dla mnie duży plus profili w adrenaline jest to że mało wymagające gierki ustawiasz sobie na maksa taki profil oszczędny i dużo mniej watów karta bierze. 

Np Max frequency -500mhz ,PL-30 offset-150 i jest w konkretnej grze cicho, chłodno i mniej prądu.