Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Krystian79PL napisał(a):

czyli wszystko jasne nie miałeś tych kart

Guzik mnie obchodzi zdanie goscia, ktory twierdzi ze karta pokroju Hellhound jest lepiej wykonana bo to na start przekresla jakokolwiek dyskuje i wiarygodnosc twoja. Takze jesli tak twierdzisz to ok ciesz sie, a ja pozostane przy swoim zdaniu ;) 

9 godzin temu, kaTus napisał(a):

Czyli na forum Intela, można wypisywać, że to najlepsze procki? :hihot:

Fakt nie doprecyzowalem mojej wypowiedzi w kwesti radeonow ale juz wyjasnilem wszystko, ze o nie chodzilo, a w kwesti kart rtx to juz po prostu kazda jest z tych modeli topem, a reszta to juz subiektywna ocena wygladu czy sie komus podoba. Mi sie w nitro poodba prosta byrła, brak zlacza z boku, karta jest metalowa bez plastikow, ledy wpadaja w moje oko i co najwazniejsze kultura pracy i uzyte wentylatory to jest naprawde cos niesamowitego. 

4 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Mi się ta Reva średnio podoba, niespójne linie i pstrokate to. Twierdzenie, że jest lepiej wykonana nie ma pokrycia w rzeczywistości bo i nitro i reva są na tych samych podzespołach. Różnica jedynie w wyglądzie i tym co się komu podoba.

Odpustowy plastik w stosunku do tej calej metalowej bryly tez mnie nie przekonuje ;) 

Toi jest takie same pierdololo jakby mowic, ze Hellhound jest lepiej wykonany od Red Devila :hahaha:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jemu się podoba i tyle wystarczy.

Edit:

Postawiłem system na nowo bo od jakiegoś czasu miałem bugi w audio. Wgrałem tylko sterowniki od płyty i gpu. Zainstalowałem capframex, rtss i w OOSU10 wyłączyłem pierdoły jak Win Update i pobrałem Cybera i jest lipa.

Na 14600K i 9070 XT z Hynixami było tak. Minimalny stutter i spoko 1%.

image.png

na 14900K i 9070 XT z samsungami jest lekka lipa. 

image.thumb.png.10be899fce73a95c0061722494b3ea0e.png

Jakbym karty nie ustawił to 1% ssie a próbowałem już 2800 MHz z fast timings i -40 mV na rdzeniu. RAM też już zmieniłem z trefi 49k na 32k, nadal to samo. Spróbuję jeszcze przyciąć trochę rdzeń i trefi na auto z płyty.

A może problemem jest system i gra oraz capframe na tym samym dysku :hmm:

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

Ja myślę, że to IntelDIP :hihot:

No serio coś jest zrypane :E Przeniosłem grę na inny ssd, avg i 1% ciut wyższe, ale nadal stutter taki aż oczy bolą. Teraz zobaczę ten RAM z trefi na auto.

image.thumb.png.21012ff55b76796919995a5978fed5d3.png

image.thumb.png.45f8967a8270ee188e62df5eb5a62f3a.png

Trefi na auto to 5851 i tragedia jeszcze większa a tak chyba miałem ustawione z 14600K i 9070 XT na hynixach

image.thumb.png.fda1426b6b0f2feac14bc3735e856f01.png

Podmieniam kartę.

Podmieniłem i praktycznie to samo co wyżej. O co tu chodzi? Przez ostatnie 50 dni zmienił się tylko proc na szybszy i system na świeży. Zasilacz pomijam.

image.thumb.png.6c7b40ce132dc21611678797acb0df9e.png

Opublikowano
10 minut temu, tomcug napisał(a):

Właśnie się przekonałeś, że te mityczne DIPy to nie jest kwestia platformy takiej a takiej, tylko ułomności operatora ;)

Bredzisz. Wtedy testowałem na starym 3-letnim zasyfionym systemie a teraz na nowo postawiony z iso ze strony microsoftu. Operator nie ma tu nic do gadania, powinno działać bez cudowania na systemie który ma 6 godzin.

Opublikowano (edytowane)

rtss i OOSU10 to trochę jest cudownie . Nie używam i żadne ostatnio opisywane twoje problemy u mnie nie występują.  I czemu nie sprawdzisz na default bios tylko kombinujesz z timingami. 

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano
18 minut temu, tomcug napisał(a):

A jednak nie działa, ewidentnie IntelDIP™ %-)

4 godziny już nad tym siedzę. Chyba trzeba odwiedzić winclub.

comment_OLxOl3BHhl7vxVvXrZBQ6pFAAhq0EB0r.gif.1bd3e0298c2cdddd6876ff04df915b5a.gif

17 minut temu, Hard Reset napisał(a):

rtss i OOSU10 to trochę jest cudownie . Nie używam i żadne ostatnio opisywane twoje problemy u mnie nie występują.  I czemu nie sprawdzisz na default bios tylko kombinujesz z timingami. 

A jak ma capframex i overlay działać bez rivy? Oosu10 aby win update wyłączyć.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pentium D napisał(a):

A jak ma capframex i overlay działać bez rivy? Oosu10 aby win update wyłączyć.

No nie będzie osd bez rtss w capframex, ale ja używam osd z adrenaline , ewnetualnie jak potrzebujesz jakies info live to np dla próby można użyć hwinfo64 ma osd wbudowane bez rtss .  W darmowej wersji chyba 5 pozycji.

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano (edytowane)

jpde xD 25.12.1

image.thumb.png.0949c5e9ce83e1278283ef76e35fbafc.png

Z priorytetem P cores

image.thumb.png.8342424e7de0c3e30d764c579abbff42.png

Co się odpierdziela? 

tom-delonge-blink182.gif

Wrzuciłem te nowe beta sterowniki i jest to samo co było na 26.1.1. Z opcji to już zostało tylko pobrać grę od nowa, reset całego biosu i postawić system na nowo, ale tym razem jakąś inną wersję.

Opublikowano

Ja już idę spać. Poza tymi zabawami ze sterownikami które wywalałem DDU, ale nie w trybie awaryjnym oraz z ramem zainstalowałem kilka aktualizacji z WU. 

Wpadł mi jeszcze taki pomysł, że może ucięcie zegara GPU coś pomoże. Gra jest na SSD 512 GB na którym zostało 34 GB wolnego ale ma dram więc to nie powinno robić aż takiej różnicy, ale może uda się jeszcze coś usunąć. Plik strony ustawiłem na 5 - 15 GB na drugim SSD.

Opublikowano
7 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Jemu się podoba i tyle wystarczy.

Edit:

Postawiłem system na nowo bo od jakiegoś czasu miałem bugi w audio. Wgrałem tylko sterowniki od płyty i gpu. Zainstalowałem capframex, rtss i w OOSU10 wyłączyłem pierdoły jak Win Update i pobrałem Cybera i jest lipa.

Na 14600K i 9070 XT z Hynixami było tak. Minimalny stutter i spoko 1%.

image.png

na 14900K i 9070 XT z samsungami jest lekka lipa. 

image.thumb.png.10be899fce73a95c0061722494b3ea0e.png

Jakbym karty nie ustawił to 1% ssie a próbowałem już 2800 MHz z fast timings i -40 mV na rdzeniu. RAM też już zmieniłem z trefi 49k na 32k, nadal to samo. Spróbuję jeszcze przyciąć trochę rdzeń i trefi na auto z płyty.

A może problemem jest system i gra oraz capframe na tym samym dysku :hmm:

Zrób roll back sterownika AMD od GPU do poprzedniej wersji.